29 / 04 / 2024

BU batı arıtma tesisi ziyareti

BU batı arıtma tesisi ziyareti

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMİAD), Bursa'nın evsel atık sularını arıtan tesislerden birisi olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek bilgi aldı ve tesisi inceledi.

ŞOK’ta Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü!

ŞOK, 15 Temmuz itibarıyla başlayacak indirim kampanyasına ilişkin bilgi verdi. Bu çerçevede, Aqua su arıtma cihazı 1499 TL’ye, sünger smart yatak 699 TL’ye, 3’lü bıçak seti 34,95 TL’ye düştü. İşte 15 Temmuz Cumartesi ŞOK Market fiyat listesi...

ŞOK'ta rafları boşaltacak indirimler başladı! 5 raflı dolap 679 TL, çok amaçlı konsol 2 bin TL, su arıtma cihazı 1200 TL

ŞOK Market’in 1 Nisan-4 Nisan tarihi kapsamında indirimli ürünler kataloğu fiyat listesi yayımlandı. Bu tarihlerde ŞOK Market’te 5 raflı dolap 679 TL’ye, çok amaçlı konsol 2 bin TL’ye, su arıtma cihazı 1200 TL’ye düştü. Peki, ŞOK’ta diğer ürünler kaç TL? İşte detaylar...

A101'de su arıtma cihazı satışta! Bu fırsat kaçmaz, hemen alın! İşte 28 Mayıs 2022 fiyat listesi

A101 "Haftanın Yıldızları'nda kaçırılmayacak fırsat. A101'e bu hafta su arıtma cihazı satışa sunuldu. Peki A101'de su arıtma cihazı ne kadar oldu? İşte fiyat listesi...

Kars Atıksu ve Arıtma Tesisi bu yıl tamamlanacak!

Kars Barajı girişine yapılacak olan Atıksu ve Arıtma Tesisi zemin etüt ve proje çalışmaları devam ediyor. 

Süleymanpaşa Batı Atıksu Arıtma Tesisi'nde inşaat devam ediyor!

TESKİ Genel Müdürü Dr. Şafak Başa beraberindeki kontrol mühendisleri ile birlikte Süleymanpaşa Batı Atıksu İleri Biyolojik Arıtma Tesisi’nde ve yapımında sona yaklaşılan Atıksu Terfi Merkezi 12 İstasyonunda incelemelerde bulundu.

Kuzu Grup, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini kazandı!

Ocak ayında gerçekleşen İslam Kalkınma Bankası (IDB) kredili, Batı Tahran Atıksu Arıtma Tesisi ihalesini Kuzu Grup kazandı. İran’ın en büyük atıksu arıtma tesisi yaklaşık 2 milyon 600 bin kişiye hizmet verecek.

Kırklareli su arıtma tesisinin revizyon çalışmaları tam gaz!

Kırklareli Belediye Başkanı Mehmet Siyam Kesimoğlu, içme suyu arıtma tesislerinde süren tadilat çalışmalarını yerinde inceledi. Kesimoğlu, ''Kırklareli’nin bu çalışma ile 30 yıl su ile alakalı sorun yaşamayacak'' dedi.

Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak!

Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı tarafından 2016 Yılı Mali Destek Programı kapsamında Isparta Yalvaç'a atıksu arıtma tesisi yapılacak. Yalvaç Belediye Başkanı Halil Hilmi Tütüncü, projeyle önemli bir eksikliğin giderileceğini belirtti.

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi'nin yüzde 80'i tamamlandı!

Karasu Atıksu Arıtma Tesisi yapım çalışmalarını inceleyen Başkan Toçoğlu, “Yaklaşık 16 milyonluk bu yatırımımız 35 bin metrekare alan üzerinde yükseliyor. Tesisimizin yüzde 80’lik kısmı tamamlandı” dedi.

Diyarbakır Eğil’e atıksu arıtma tesisi kuruluyor!

Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi DİSKİ Genel Müdürlüğü, Eğil’e 4 milyon 654 bin liraya Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi kuruyor. 15 bin kişilik nüfusa göre projelendirilen tesisin, bu yılın sonunda tamamlanması hedefleniyor.

İZSU'dan yeni arıtma tesisi!

İZSU, Çiğli Atık Su Arıtma Tesisi’nde günde 2 bin metreküp atık suyu “içme suyuna” çevirecek yeni bir tesis için çalışmalara başladı. Bu tesis Türkiye’de “ilk” olacak.

Tekirdağ Atıksu Arıtma Tesisi inşaatı incelendi!

Süleymanapaşa ilçesi Altınova mahallesinde yapımı devam eden, Süleymanpaşa ilçe merkezinin atıksularını kollektör hattı ile toplayarak Batı Atıksu Arıtma Tesisine iletecek olan Terfi Merkezi 12 inşaatı alanında incelemelerde bulundu.

Alanya İçme Suyu ve Arıtma Tesisi'nde son durum!

DSİ 13. Bölge Müdürü Turkay Özgür, Bölge Müdürü Yardımcısı Köksal Buğra Çelik ve Şube Müdürleri ile birlikte inşaat çalışmaları devam eden Alanya İçme Suyu ve Arıtma Tesisi'nde incelemelerde bulundu.

BU batı arıtma tesisi ziyareti Haberi

BU batı arıtma tesisi ziyareti

Bursa Mühendis ve Mimar İşadamları Derneği (BUMIAD), Bursa'nın evsel atık sularını arıtan tesislerden birisi olan Batı Atıksu Arıtma Tesisi'ni ziyaret ederek incelemelerde bulundu. Proses Sorumlusu ve İşletme Mühendisi Burhan Aytaç Yiğenoğlu, Batı Atıksu Arıtma Tesisi hakkında BUMIAD üyelerine bilgiler verirken, Bursa'nın batı bölgelerinden gelen evsel atıksularının hangi işlemlerden geçtiğini, Nilüfer Çayı'na ne şekilde aktarıldığını detaylı şekilde üyelerle paylaştı. Tesisin evsel atıksuları tam anlamıyla temizleyecek kapasiteye sahip olduğunu belirten Yiğenoğlu, "Tesisimiz tam kapasite ile çalışırsa 87 bin 500 metreküp atıksuyu arıtabiliyor. Biz debinin düşük olduğu aylarda bu kapasitenin yarısı kadar suyu arıtıyoruz. Önemli olan konu bizim atıksu giriş kaynaklarımıza yapılan, ayrıştıramadığımız maddelerin deşarj edilmesi. Bunun yanında akarsularımıza kaçak şekilde yapılan atıksu deşarjları büyük tehlike saçıyor. Bizim atıksu arıtmamızdan daha da...