02 / 05 / 2024

Buca Koopa meydan mı yapılacak

Buca Koopa meydan mı yapılacak

Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik çalışmalarına Buca Koop Mahallesiyle devam edecek. Buca Koop'a modern bir meydan kazandırmak amacıyla çalışmalara başlayan Buca Belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor...

İzmir Göç ve Mübadele Anı Evi yarın açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin Buca Kasaplar Meydanı’nda restore ettiği 113 yıllık tarihi bina “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak hizmete açılıyor.

İzmir Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı hizmete açıldı!

Süresinden önce tamamlanan "İzmir Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı" projesi hizmete açıldı. Başkan Kocaoğlu, Buca’ya 2 milyar liralık yatırım daha yapacaklarını müjdeledi.

Buca Kasaplar Meydanı 4 Haziran'da hizmete giriyor!

Kamulaştırmalarla birlikte 12 milyon TL'ye mal olan "Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı", 4 Haziran Cumartesi günü yapılacak törenle hizmete girecek.

Levent Piriştina'dan Buca Şirinyer'e meydan müjdesi!

Buca Belediye Başkanı Levent Piriştina, başkanlığında geride bıraktığı iki yılını değerlendirirken, Şirinyer için planladıkları Meydan Projesi’nin de müjdesini verdi.

Buca Kasaplar Meydanı’nda sona yaklaşıldı!

Buca’da 20 yıllık özlemde sona yaklaşılıyor. Yıllar yılı “yapıldı yapılıyor” beklentisiyle kaderine terk edilen Kasaplar Meydanı yepyeni görünümü ve işleviyle Bucalılarla buluşmak için artık gün sayıyor.

Buca Kasaplar Meydanı yaz başında açılıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturmaya başladığı iki katlı otoparkın inşaatını tamamladı. Şimdi sıra üst düzenlemelere geldi. Meydan, sözleşmedeki tarihten önce bitirilerek yaz başında hizmete açılacak.

Buca Koop'a yeni meydan!

Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik çalışmalarına Buca Koop Mahallesiyle devam edecek. Buca Koop'a modern bir meydan kazandırmak amacıyla çalışmalara başlayan Buca Belediyesi ilk kazmayı vurmaya hazırlanıyor...

İzmir'deki 111 yıllık binanın restorasyonu tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından Buca Kasaplar Meydanı’nda restorasyonu tamamlanan 111 yıllık tarihi bina, “Göç ve Mübadele Anı Evi” olarak düzenlenecek, bağışlanan eşyalar, fotoğraf ve belgeler bu anı evinde, bağışçıların ismi ile sergilenecek.

Buca Kasaplar Meydanı’nın yüzde 75'i tamamlandı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent dokusunu bozmadan otopark ihtiyacına çağdaş çözümler üretmek amacıyla yaşama geçirmeye başladığı Buca Kasaplar Meydanı Yeraltı Otoparkı ve Meydan düzenlemesi betonarme çalışmalarında yüzde 75 seviyelerine geldi.

Buca'da köy meydanı yenileme çalışmaları başladı!

Buca'da, aralarında bin yaşında çınarın da bulunduğu 6 anıt ağacı restore eden Büyükşehir Belediyesi, şimdi de ağaçların bulunduğu köy meydanında doğal dokuya uygun yenileme çalışması başlattı.

Buca Kasaplar Meydanı'nın temeli atıldı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, restorasyon ve kamulaştırmalarla birlikte 10.5 milyon liraya mal edeceği Buca Kasaplar Meydanı ve Yeraltı Otoparkı projesinin temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılımıyla gerçekleştirildi.

Buca Kasaplar Meydanı'nın temeli bugün atılıyor!

Buca Kasaplar Meydanı’nın altında oluşturulacak iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesinin yapımı için düğmeye basılıyor. 5.7 milyon liralık bu önemli yatırımın temeli, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun katılacağı törenle atılacak.

Kasaplar Meydanı ihalesi 20 Şubat'ta!

İZMİR Büyükşehir Belediyesi, Buca Kasaplar Meydanı'nın altına yapacağı iki katlı otopark ile üstündeki meydan düzenlemesi için 20 Şubat'ta ihaleye çıkacak.

Buca Koopa meydan mı yapılacak Haberi

Buca Koopa meydan mı yapılacak


Buca Belediyesi, ilçe meydanlarına yönelik çalışmalarına Buca Koop Mahallesiyle devam edecek. Buca Koop Mahallesine modern bir meydan kazandırmak amacıyla çalışmalara başlayan Buca Belediyesi, proje çalışmalarının tamamlanmasının ardından ilk kazmayı vuracak.

Meydanda yapılacak düzenleme ile bölge yepyeni bir yaşam alanına kavuşacak. Çalışmada, 12 metrelik kaide üzerinde 2,2 metre yüksekliğinde Atatürk heykeli ve rölyefler yer alacak. Rölyeflerde ise, Anadolu kadınının kurtuluş savaşı dönemi, Cumhuriyet dönemi tanınan haklar, kız çocuklarına tanınan eğitim hakları ve modern Türk kadını işlenecek.

Buca Koop Mahallesine yapılacak meydanda ayrıca otuma alanları, engelli geçişine uygun kaldırım, yaya yolları ve ahşap güneş kırıcılar da yer alacak. Ayrıca meydanla kesişen 1405, 1407, 1408 ve 1410 sokakları düzenlenecek ve sinyalizasyon sistemi yapılacak. Projenin çalışmaları ve inşaat süresinin 2016 yılı içerinde tamamlanarak, Bucalıların hizmetine...