09 / 05 / 2024

buca viyadüğü inşaatı

buca viyadüğü inşaatı

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki Buca viyadüğü ve 1,3 kilometrelik ekspres güzergahın yapımında yüzde 50 seviyelerine ulaştı. Halk arasında “Uçanyol” olarak bilinen proje, Buca trafiğine nefes aldıracak.

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Artvin'de yüksekten düşen inşaat işçisi yaşamını yitirdi!

Artvin Yusufeli'de viyadük inşaatında çalışan inşaat işçisi hayatını kaybetti...

Cumhurbaşkanı Erdoğan ve Tunç Soyer Buca Metrosu için görüştü!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Buca Metrosu inşaatı ve deprem konutları için görüşme gerçekleştirdi. 

Buca'da tapulu araziye izinsiz havuz ve cami inşaatı!

Buca'da yaşayan Tandoğan, 50 yıldır yapılan haksız işgallerle mücadele içerisinde. 74 yaşındaki Tandoğan arazisine, DEÜ’nün izinsiz havuz; mütfülüğün ise izinsiz camii inşaatına başladığından bahsetti.

İzmir Üçyol-Buca Metro Hattı'nın inşaatı yılın 2. yarısında başlayacak!

İzmir tarihinin en büyük yatırımı olması planlanan Üçyol - Buca Metro projesinin genel ihale ilanı Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası’nın internet sitesinde yayımlandı. Projenin inşaatının bu yılın ikinci yarısında inşaatın başlaması planlanıyor.

Kuzey Marmara Otoyolu inşaatı iş kazasında 4 işçi yaralandı!

Kuzey Marmara Otoyolu projesi inşaatının Kocaeli kesimindeki viyadük inşaatında iskeleden düşen 4 işçi yaralandı...

Buca'daki iki okulun inşaatı TBMM gündeminde!

İzmir'in Buca ilçesindeki iki okulun inşaatının yarım kalması nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...

Buca Çarşı'nın inşaatı yükseliyor!

Buca Belediyesi’nin vizyon projeleri arasında yer alan, Buca Çarşı'nın inşaatı yükseliyor.

Buca Gösteri Sanatları Merkezi'nin inşaatı hızlandı!

Buca’yı sanatın başkenti ve sanatçının uğrak adresi yapma hedefiyle yatırımlarına devam eden Buca Belediyesi Gösteri Sanatları Merkezi’nin inşaatını hızlandırdı.

Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaları yeni yılda başlayacak!

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Narlıdere ve Buca metrosunda inşaat çalışmaların yeni yılda başlayacağını müjdeledi. İzmir'e yatırımların çoğaldığını dile getiren Kocaoğlu, "Özellikle sağlık turizminde ve fuarcılık alanında daha gerçekleştirilecek önemli yatırımlar var" dedi.

Pendik'te katlı otopark inşaatı başladı!

Pendik Belediyesi, otopark ihtiyacını karşılamak amacıyla harekete geçti. Doğu Mahallesi’nde Mostar Viyadüğü yanında katlı otopark inşaatı başladı.

Üçyol-Buca Metrosu'nun inşaatı 2018'de başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilecek Üçyol-Buca Metrosu'nun inşaatına 2018 yılında başlanacak. 11 duraktan oluşan metro 13.5 kilometre uzunluğunda olacak.

Bursa'da yeni viyadük inşaatı başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Selvili Cadde'de yeni viyadük inşaatına başladı. İnşaatın temel atma töreni gerçekleşti.

buca viyadüğü inşaatı Haberi

buca viyadüğü inşaatı



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres” güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarını hızlı tempoda sürdürüyor. Yer yer 35 metreye çıkan viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projenin inşaat çalışmaları yüzde 50 oranında tamamlandı.

Menderes Caddesi’ndeki 4 ayaklı viyadük tamamlanırken, Yeşildere kısmındaki 6 ayağın imalatları ile ayak üzerine prefabrik kirişlerin yerleştirme işlemi sürüyor.  Geçtiğimiz Kasım ayında temeli atılan, 16 milyon 395 bin TL yapım ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon TL’yi aşan maliyetle yaşama geçirilen bu dev yatırımın,  önümüzdeki Eylül ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.  


Buca’ya yeni bağlantılar geliyor

Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapılıyor....