28 / 04 / 2024

Buca'daki iki okulun inşaatı TBMM gündeminde!

Buca'daki iki okulun inşaatı TBMM gündeminde!

İzmir'in Buca ilçesindeki iki okulun inşaatının yarım kalması nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesi meclis gündemine taşındı. CHP'li Bakan konuyla ilgili soru önergesi hazırladı...



CHP  İzmir  Milletvekili Murat Bakan, İzmir'in Buca ilçesindeki iki okulun inşaatının yarım kalması nedeniyle yaşanan mağduriyetin giderilmesine ilişkin soru önergesi hazırladı. Bakan, sorusunun Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Bakan, ''İzmir'in Buca ilçesine bağlı Belebaşı mahallesindeki ilk ve ortaokul binaları yenilenmek üzere geçtiğimiz yıl yıkılmıştır. Biri ilkokul diğeri ortaokul olmaz üzere iki ayrı bina için yapılan ihaleyi alan şirket, kaba inşaatı bittikten sonra iflas ettiğini açıklamıştır'' diye konuştu.

Bakan, açıklamalarına şu şekilde devam etti: ''Geçen Aralık ayında beri okulsuz kalan yaklaşık 60 öğrenci için, mahallenin cami avlusuna bir konteyner konulmuş, öğrencilerin bir kısmı burada eğitim almaya başlamıştır. Bazı öğrenciler ise caminin müştemilatında ders başı yapmıştır. Okul müdürü ve öğretmenler için camide idari bina oluşturulmuştur.'' 

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın sorusu:
Mevsim şartlarının giderek zorlaşacağı gerçeğinden hareketle; çocuklarımız ve öğretmenlerimiz eğitim öğretim verimliğininin tam olarak sağlandığı bir ortamda okula devam etmek zorundadır. Bakanlığınız, yarım kalan inşaat tamamlanana kadar Belenbaşı mahallesindeki öğrencilerimizin mağduriyetinin giderilmesi için ivedi olarak hangi adımları atacaktır?


Geri Dön