28 / 04 / 2024

Ankara Eti Park İş Merkezi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

Ankara Eti Park İş Merkezi'nin inşaatı TBMM gündeminde!

CHP Ankara Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara'daki bir AVM inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti..



Ankara Eti Park İş Merkezi nin inşaatı TBMM gündeminde!


CHP  Ankara  Milletvekili Necati Yılmaz, Ankara'daki bir AVM inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Yılmaz sorularını İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'ya iletti.


Ankara Etimesgut Belediyesi'nin 2007 yılında kat karşılığı AVM olarak yapımına başladığı ve 47436/3 Sayılı ada parselde bulunan Eti Park İş Merkezi, aradan geçen 9 yıla rağmen inşaat halinde kaldığını belirten Yılmaz "İlgili binanın yapımı sırasında binanın sırasında binanın yüzde 26'sı Etimesgut Belediyesi, kalan yüzde 74'lük kısmı da Kuzu İnşaat'ın olduğu ifade edilmektedir. Daha sonra belediye yönetimi el değiştirince yeni yönetimin, inşaatın tamamını 43 milyon liraya geri aldığı bilgisi basında yer almıştır. İnşaatın atıl halde kalması ve bahsi geçen rakamlar ölçeğinde yaşanan zararlar sonrası CHP Belediye Meclisi Grubu girişimleri ile inşaatın kamu yararı gözetilerek hastaneye çevrilmesi ile ilgili teklifte bulunulmuş, ancak bu çalışmalar belediye yönetimi tarafından dikkate alınmamıştır." diyerek 8 soru sordu;


Yılmaz'ın soruları


1- İlgili inşaatın yapımında harcanan para miktarı ne kadardır? Bu binaya harcanan tutar Etimesgut Belediyesi bütçesinin kaçta kaçına tekabül etmektedir? İnşaatı yapan Kuzu İnşaat'a hangi gerekçe ve yöntemle bu ihale verilmiştir?


2- İlgili binanın el değiştirmesiyle ilgili Etimesgut Belediye Meclisi kaç defa almıştır? Bahsi geçen kararlar hangi tarihlerde alınmıştır? Alınan kararlar nedir? Hangi gerekçelerle Belediye Meclisi Grubu'na değişen kararlarla ilgili önceden bilgilendirme yapılmamıştır?


3- Eti Park İş Merkezi yatırımına Belediye Yönetimi neden ihtiyaç duymuştur? Temel görevi altyapı sorunlarını gidererek sosyal ve kültürel çalışmalar yapmak olan belediye, 9 yıldır atıl şekilde duran bir inşaatı neden geri almıştır? Belediye, inşaatı kaç liraya, hangi tarihte ve hangi koşullarda geri almıştır? Hangi amaçkar çerçevesinde ve nasıl bir kamusal yarar hesabı yapılarak bu inşaat geri alınmıştır?


4- İlgili inşaatın bugüne kadar atıl şekilde kalması nedeniyle belediyenin uğradığı bir zarar var mıdır? Varsa miktarı nedir? Yıpranmış binanın depreme dayanıklı halde tutulması ve yeniden sağlıklı hale getirilmesi için harcanması gereken ek tutar ne kadardır?


5- İnşaat tekniği açısından aradan geçen 9 yıl sonunda iklim etkenleri dikkate alındığında binanın sağlam olup olmadığı uzmanlar tarafından incelenmiş midir? Bina inşaatı bir zarar görmüş müdür? Bahsi geçen etkenler sonucunda binanın ömrü ne kadar kısalmıştır? Bu gerekçelerden ötürü depreme dayanıklığı konusunda ilgili bina inşaatı en tür değişimler geçirmiştir?


6- Geçtiğimiz 9 yılda kaç kişi ya da firma Eti Park İş Merkezi'ni satın almak ya da ortak olmak için başvuruda bulunmuştur? Başvurular hangi tarihlerde yapılmıştır ve ne kadarlık tekliflerde bulunulmuştur? İlgili başvuruları kim ya da kimler incelemiş hangi teklif sahipleri ile görüşme yapılmıştır? Binayı almak için başvuran ancak başvurusu kabul edilmeyen ya da dikkate alınmayan kişi ya da firma bulunmakta mıdır? Varsa, ilgili başvurunun kabul edilmeme gerekçesi nedir?


7- Daha önce binanın toplum faydası açısından tıp fakültesi, hastane ve üniversite olması için yapılan girişim ve öneriler neden değerlendirilip hayata geçirilmemiştir?


8- Bu süreçte ilgili inşaatın çevresinde emlak rantı yaratıldı mı? İlgili inşaat alanının çevresinde bulunan dükkan ve daireler geçen 9 yıl içerisinde kaç defa el değiştirmiştir?




Geri Dön