29 / 04 / 2024

Muğla Boğalar Seki Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Muğla Boğalar Seki Barajı'nın inşaatı meclis gündeminde!

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan Boğalar Seki Barajı inşaatı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Girgin, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...



CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin, Muğla'nın Seydikemer ilçesinde bulunan Boğalar Seki Barajı inşaatına ilişkin soru önergesi hazırladı. Girgin, sorusunun Tarım Ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli tarafından yanıtlandırılmasını istedi.

CHP'li Girgin, ''Muğla İli Seydikemer İlçesine bağlı Seki Mahallesi'nde sulama amaçlı olarak düşünülen ve bölgemiz için tarımı son derece önemli olan Boğalar Seki Barajı'nın temeli, Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu tarafından 2013 yılında temeli atılmıştır. 2016 yılında bitirilmesi hedeflenen baraj inşaatı 2019 yılına gelmemize rağmen hala tamamlanamamış ve yaşamlarını büyük oranda tarım ve hayvancılıkla kazanan bölge insanımız için büyük bir hayal kırıklığına neden olmuştur'' diye konuştu.

CHP Muğla Milletvekili Süleyman Girgin'in soruları:
1- 2013 yılında temelleri atılarak 2016 tarihinde bitirilmesi planlanan Boğalar Seki Barajı'nın inşaatı 2019 yılına gelinmesine rağmen neden tamamlanamamıştır?
2- Boğalar Seki Barajı Projesi'nde kaç defa ihale yapılmış, geçmiş dönemlerde yapılmış olan ihaleler kaç defa iptal edilmiş, iptal ediken ihale varsa ihalelerin iptal edilme gerekçeleri nelerdir?
3- Boğalar Seki Barajı için bakanlığınızca planlanan tamamlanma ve hizmete açılma tarihi nedir?


Geri Dön