09 / 05 / 2024

buca viyadüğü ne zaman tamamlanacak

buca viyadüğü ne zaman tamamlanacak

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 35 metre yüksekliğindeki Buca viyadüğü ve 1,3 kilometrelik ekspres güzergahın yapımında yüzde 50 seviyelerine ulaştı. Halk arasında “Uçanyol” olarak bilinen proje, Buca trafiğine nefes aldıracak.

Buca Metrosu'nda çalışmalar tam gaz! Buca Metrosu ne zaman açılacak? 

İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nda Üçyol - Şirinyer bağlantısını sağlayacak tünel kazısı General Asım Gündüz İstasyonu'nda başlatılıyor. İşte Buca Metrosu'ndaki son durum tüm detaylarıyla...

Buca Cezaevi arsasına AVM yapılacak mı?

Buca’da yaklaşık 62 sene hizmet sunan fakat daha sonra şehrin gelişimiyle beraber yerleşim alanlarının merkezinde kalan Buca Cezaevi, 1 ay önce kapatıldı ve tamamen tahliye edildi. Peki şimdi Buca Cezaevi'nin yerinde ne yapılacak?

Üçyol-Buca Metro Hattı inşaatı bu yıl başlıyor!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, 1 milyar 70 milyon avroluk bütçesiyle şehrin en büyük yatırımı olacak Üçyol-Buca Metrosu için Avrupa İmar ve Kalkınma Bankası (EBRD) ile 125 milyon avroluk dış finansman sözleşmesine imza attı. Peki metro hattının inşaatına ne zaman başlanacak? İşte ayrıntılar...

Fahrettin- Altay Buca Metro ihalesi için geri sayım başladı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi şehir içerisinde ulaşım sorununa neşter vurmak için çalışmalarına devam ediyor. İzmirlilerin merakla beklediği Buca metrosu için son ihale aşaması 12 Ağustos'ta yapılacak. 

Üçyol-Buca Metro Hattı'nda son durum ne?

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer'in 2020'de inşaatına başlanacağı söylediği Üçyol-Buca Metro hattında çalışmalarının başlamadığı iddia edildi. Peki, metro hattında son durum ne? 

Buca Zafer Mahallesi'ne imar barışı da çare olmadı!

Buca Zafer Mahallesi’ndeki 20 evin sahibi İmar Barışı’ndan yararlanmak için başvuru yaptı. Mahalle sakinlerine Buca Belediyesi’nden birer uyarı yazısı gönderildi. Yazıda, İmar Barışı’nda bulunulmasına rağmen evlerdeki bazı eklentilerin 31 Aralık 2017 yılından sonra yapıldığının tespit edildiği belir

Bursa Yıldırım’ın iki yakası viyadükle bağlanıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Yıldırım’da Sarı Caminin batı kısmında yapılacak viyadükle Kurtuluş Caddesi’ni, Karlıdağ ve Vişne Caddelerine bağlayacak.

Buca metrosu için önemli hamle!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca Metrosu için yeni bir hamle yaparak, 13,5 km'lik hattın projesini Ulaştırma Bakanlığı Altyapı Yatırımları Genel Müdürlüğü'ne yolladı.

Buca Şirinyer Parkı Projesi itirazlarına ret!

Buca'da İzmir Büyükşehir ve Buca Belediyesi'nin yapacağı Şirinyer Parkı Projesi'ne olanak sağlayan imar planlarına yapılan itirazlar Büyükşehir Meclisi tarafından reddedildi.

Buca Şirinyer Parkı'na yine itiraz var!

İzmit Büyükşehir ile Buca Belediyesi'nin 81 bin metrekarelik cazibe alanı yalatmak için hazırladığı Şirinyer Parkı Projesi'ne imkan sağlayan ancak 2012 yılında yargı kararıyla iptal edilen imar planlan revize edildi. Yeni planlara Şehir Plancıları ve Mimarlar Odası yine itiraz etti

Buca Tüneli ihalesi gerçekleşti!

İzmir'de, Buca'yı otogara bağlayacak 2 buçuk kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet kara yolu alt ve üst geçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye yapıldı.

İzmir'in dev viyadük projeleri için için 13 firma yarıştı!

İzmir Büyükşehir Belediyesi, Buca’yı Otogar’a bağlayacak 2,5 kilometrelik tünel ihalesinden hemen iki gün sonra, aynı güzergahtaki 2 viyadük ile 3 adet karayolu alt ve üstgeçidi kapsayan yol ve kavşak düzenlemesi için ihaleye çıktı. Büyükşehir’in bu önemli projesine 13 firma teklif sundu.

Ankara Güneypark Dönüşüm Projesi'ne yeni yollar!

Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Güneypark Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Projesi kapsamındaki konut alanlarını Turan Güneş Bulvarı’na ve Doğukent Caddesi’ne bağlamak amacıyla yol ve viyadük yapıyor.

buca viyadüğü ne zaman tamamlanacak Haberi

buca viyadüğü ne zaman tamamlanacak



İzmir Büyükşehir Belediyesi, Yeşildere Caddesi’ne “viyadük” ile bağlanarak Buca üzerinden Otogar’a bağlantı sağlayacak “ekspres” güzergahın 1.3 kilometrelik bölümündeki yapım çalışmalarını hızlı tempoda sürdürüyor. Yer yer 35 metreye çıkan viyadük yüksekliği nedeniyle halk arasında “Uçanyol” olarak adlandırılan projenin inşaat çalışmaları yüzde 50 oranında tamamlandı.

Menderes Caddesi’ndeki 4 ayaklı viyadük tamamlanırken, Yeşildere kısmındaki 6 ayağın imalatları ile ayak üzerine prefabrik kirişlerin yerleştirme işlemi sürüyor.  Geçtiğimiz Kasım ayında temeli atılan, 16 milyon 395 bin TL yapım ve 17.7 milyon TL kamulaştırma olmak üzere toplam 34 milyon TL’yi aşan maliyetle yaşama geçirilen bu dev yatırımın,  önümüzdeki Eylül ayında tamamlanarak hizmete alınması planlanıyor.  


Buca’ya yeni bağlantılar geliyor

Proje kapsamında 80 metre uzunluğunda karayolu köprüsü ile yer yer 35 metre yüksekliğe çıkan 185 metre uzunluğunda viyadük yapılıyor....