03 / 05 / 2024

bucada kent planlaması

bucada kent planlaması

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri de katıldı...

Şehir planlamalarında yeşil bina dönemi!

İklim krizinin baş göstermesi ile beraber yeşil bina ve yatay mimarinin önemi gittikçe arttı. Bu süreçte şehir yöneticilerine büyük sorumluluklar düştüğünü dile getiren Hüseyin Oflaz yeni kent planlamasındaki anahtar kelimenin "yeşil" olacağını dile getirdi. 

Malatya'nın depremselliği konuşulacak!

Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından "Depremsellik ve Güvenli Kent Planlaması" konulu panel gerçekleştirilecek. 

Kocaeli Çınarlıkent’te ilk ön teslim yapıldı!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Kent Konut AŞ. tarafından yaptırılan Derince Çınarlıkent konutlarında ön teslimler başladı. Toplamda 418 daireden oluşan ön teslimler randevu planlamasına göre yapılıyor.

İmpo İmar, Türkiye’ye 30 Bakırköy ilçesi kazandırdı!

1996 yılından bu yana kent planlamasında önemli projelere imza atan İmpo İmar ekipleri, bugüne kadar 30 Bakırköy ilçesi büyüklüğündeki alanın planlamasını gerçekleştirdi.

Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamayla yapılmalı!

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası İzmir Şubesi "Kentsel dönüşüm bütünlüklü bir planlamanın sonucu olarak değil, kent planlamasının kendisi olarak ele alınmaktadır. " dedi.

Ankara'da konutlar alıcı bulamıyor!

Ankara’da barınma ve konut arzı incelendiğinde ihtiyaçtan daha fazla konut yapıldığı kent planlaması raporlarında yer aldı. Ancak bu denli hızlı ve ihtiyaç fazlası konutlaşmaya karşın, konut fiyatlarında anlamlı bir azalma olmadı.

Kentlerdeki büyük projeler keyfi olamaz!

Sakıp Sabancı Uluslararası Araştırma Ödülü’nde bu yıl Jüri Özel Ödülü’ne layık görülen Orta Doğu Teknik Üniversitesi Öğretim Üyesi İlhan Tekeli, çağdaş mimari sorunlarını, kent planlamasının önemini anlattı.

Buca'da kent planlaması halkla birlikte yapılıyor!

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri de katıldı...

Beyrut'ta 90'lı yıllarda başlayan kent planlaması çalışmaları hala sürüyor!

Beyrut denince çoğu insanın aklına, karışıklık ve savaş geliyor. Kötü günleri geride bırakmayı hedefleyen Beyrut, son yıllarda adeta küllerinden yeniden doğuyor. Ülkeye yapılan uçuş ve ülkeye gelen turist sayısı her geçen gün daha da artıyor.

Avcılar'da deprem odaklı kent planı yapılmalı!

Avcılar Belediye Başkanı Handan Toprak Benli: “Bizim yeniden bir kent planlamasına ve çok iyi bir şekilde de bina güvenliklerini sağlayacak yeni bir imar planı gibi kentsel planlama sistemine geçmiş olmamız gerekiyordu. Depremle ilgili de çalışma başlattı

Tevfik Göksu: Esenler'in 100 yıllık planlamasını yapacağız!

Esenler Kent Konseyi’nde, Esenler'in 100 yıllık planlamasını yapacaklarını açıklayan Esenler Belediye Başkanı M. Tevfik Göksu, "Askeri bölge için plandan tasarıma değil tasarımdan plana geçmek istiyoruz ve bu plan için herkesi dinliyoruz" dedi.

İnşaat sektörü ve kent planlamasındaki unsurlar!

Evrensel Gazetesi Pazar ekinde köşe yazarı olan Okay Deprem bugünkü yazısında inşaat sektöründe ve kent planlamasındaki unsurları anlattı. İşte o haber...

Malatya genelinde imar bütünlüğü sağlanacak!

Kent planlamasının en önemli ayaklarından birisi olan yapıların sağlam zemine yapılması konusunda Malatya Büyükşehir Belediyesi tarafından, Malatya’nın jeolojik haritasının çıkarılması çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürülüyor.

bucada kent planlaması Haberi

bucada kent planlaması

Buca Belediyesi, Buca Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Toplantıya Buca Belediyesi Başkan Yardımcıları Beril Özalp ile Murat Işık'ın yanı sıra belediye meclis üyeleri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, mimarlar, mühendisler, Bucalı esnaf ve vatandaşlar katıldı. 


Buca için 2007 yılında başlayan Sit Alanları Koruma Amaçlı İmar Planında yapılan yenilemelerle ilgili olarak düzenlenen toplantının açılış konuşmasını Belediye Başkan Yardımcısı Murat Işık yaptı. Işık,  9 yıldır süren, Buca'nın tarihi dokusunu ve geleceğini çizecek bu planın hayata geçmesi Buca'ya nefes aldıracaktır" diye konuştu. 



HaberTürk Egeli



Haber İzmir 9 Eylül gazetesinde şu şekilde yer aldı;


Buca Belediyesi, katılımcı yönetim anlayışı çerçevesinde kent planlamasında da vatandaşları sürece dahil etti. Hazırlanan Kentsel Sit Alanı Koruma Amaçlı İmar Planı Taslağı, sivil toplum örgütleri, mimarlar...