29 / 04 / 2024

Buckingham Sarayı restore

Buckingham Sarayı restore

İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ikamet ettiği Buckingham Sarayı 630 milyon liralık maliyetle restore edilecek. Sarayda çok sayıda taş blok yerinden kaldırılacak ve sarayın eskimiş su ve elektrik tesisatları da tümüyle yenilenecek.

Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Sarayı restore edilecek!

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Topkapı, Dolmabahçe, Yıldız ve Beylerbeyi Saraylarının restore edileceğini açıkladı. 

Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor! 

Boğaz'ın kıyısında bulunan 156 yıllık tarihe sahip Beylerbeyi Sarayı özel tekniklerle restore ediliyor. 

Damatrys Sarayı restore ediliyor!

İstanbul Sancaktepe'de bulunan Damatrys Sarayı için restorasyon çalışmaları başladı.

Buckingham Sarayı’nın yeni komşuları Ant Yapı’nın projesine taşınıyor!

Ant Yapı,  Londra’nın en prestijli bölgesinde gerçekleştirdiği lüks ve butik bir konut projesi olan Belgravia Gate’in teslimine başladı...

Topkapı Sarayı'nda tarihi surlar restore ediliyor!

İstanbul Topkapı Sarayı Sur-u Sultani restorasyon çalışması hızla devam ediyor.  Geç Helenistik, Roma ve Osmanlı izlerini taşıyan tarihi surların restorasyonunda çalışmalar sürüyor.  

Buckingham Sarayı’na komşu lüks malikane satışa çıktı!

İngiltere Kraliçesi'nin konutu Buckingham Sarayı’nın karşısındaki bir malikane satışa çıkarıldı. Ultra lüks eve zenginlerden ilgi var. 

Boukoleon Sarayı restore edilecek!

İBB, 1610 yaşındaki Boukoleon Sarayı'nı restore edecek. Yroje, belediyenin Yapı İşleri Müdürlüğü tarafından hayata geçirilecek...

Boukoleon Sahil Sarayı açık hava müzesi olacak!

Bizans dönemine ait tarihi Boukoleon Sahil Sarayı restore ediliyor. İstanbul 4 Numaralı Kültür Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu Müdürlüğü’ne sunulan Restorasyon Projesi’ne göre Boukoleon Sarayı, Açık Hava Müzesi olacak.

Topkapı Sarayı'nın surları restore ediliyor!

Topkapı Sarayı’nın etrafındaki surlar restore ediliyor. Metruk haldeki surların restorasyonun 650 günde tamamlanması bekleniyor.

İskenderun eski adliye sarayı restore ediliyor!

İskenderun Belediye Başkanı Seyfi Dingil yaptığı açıklamada, eski adliye sarayında restorasyon çalışmalarının sürdüğünü söyledi.

Buckingham Sarayı'nın restorasyon bütçesi 369 milyon sterlin!

Buckingham Sarayı'nın 369 milyon sterlinlik bir bütçeyle 10 yıl boyunca restore edileceği açıklandı.

Belçim Bilgin Erdoğan Londra'da ev kiraladı!

Oyuncu Belçim Bilgin Erdoğan şehrin ünlü caddesi Buckingham Palace Road'da aylık 4 bin Pound'a (15 bin TL) daire tuttu. Belçim Bilgin Erdoğan biraz ötesindeki Buckingham Sarayı'nda yaşayan Kraliçe Elizabeth'e komşu oldu.

Gürsoy Grup Feriye Sarayı'nı restore edecek!

3.5 yıl önce çıkan yangında enkaza dönen Galatasaray Üniversitesi yerleşkesindeki tarihi Feriye Sarayı binasının restorasyonu, Hasan Gürsoy’un yönetim kurulu başkanı olduğu ve adı şaibeli restorasyonlara karışan Gürsoy Grup’a verildi.

Buckingham Sarayı restore Haberi

Buckingham Sarayı restore
İngiltere Kraliçesi II. Elizabeth, ikamet ettiği Buckingham Sarayı'nın restorasyonu için kesenin ağzını açtı. 10 yıl sürebilecek proje kapsamında sarayda çok sayıda taş blok yerinden kaldırılacak ve sarayın eskimiş su ve elektrik tesisatları da tümüyle yenilenecek. Tadilatın 150 milyon sterlinlik, yani yaklaşık 630 milyon liralık maliyeti ise dudak uçuklatıyor. 


İSKOÇYA'DAN ÖDENEK RESTİ 

Tadilat haberleri restorasyonun finans kaynağını da merak konusu haline getirdi. Yüksek maliyetli projenin dış finansmanları gerektireceği öne sürülürken İskoçya, Başbakan David Cameron verilen yetki devri sözlerini yerine getirene kadar Kraliyet bütçesine ödemeleri durdurduğunu açıkladı. İskoçya, Kraliyet bütçesine yıllık 8,4 milyon lira katkıda bulunuyor. 


Tadilat nedeniyle Berlin'de 

Buckingham Sarayı'nın tadilatı sebebiyle farklı muhitlerde kalacağı söylenen Kraliçe II. Elizabeth'in ilk durağı Almanya oldu. Başkent Berlin'e 3 günlük ziyaret için gelen Kraliçeyi Bellevue Sarayı'nda Cumhurbaşkanı...