30 / 04 / 2024

Bulgaristan osmanlı camii

Bulgaristan osmanlı camii

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Bulgaristan'da 479 yıllık cami yıkılmak üzere!

Pek çok Osmanlı mimarisinin bulunduğu Balkan ülkelerinden biri olan Bulgaristan'da bulunan 479 yıllık Fatih Sultan Mehmet Camii'si yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya. Bulgaristan'ın Köstendil kentinde bulunan tarihi cami, bakımsızlık nedeniyle yok olma tehlikesi yaşıyor. 

Bayrampaşa'ya dev kompleks inşa ediliyor!

Bayrampaşa Belediyesi, Kartaltepe Mahallesi’ndeki lunapark alanına Osmanlı camii, saat kulesi, su sebili, kültür merkezi, park, yürüyüş yolu, zemin altı otopark ve süs havuzundan meydana gelen dev bir kompleks hayata geçiriyor.

Bulgaristan Kyosevo'da camii inşa ediliyor!

Bulgaristan Kyosevo olarak bilinen müslümanlar köyünde cami inşaatına başlandı. İnşa edilen caminin Nisan ayında hizmete açılması bekleniyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ulus’taki Osmanlı Camii inşaatını gezdi!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ulus’ta inşaatı devam eden Osmanlı Camii inşaatında incelemelerde bulundu. Erdoğan için camii çevresinde yoğun güvenlik önlemi alındı.

Bulgaristan'daki Osmanlı eserleri yıkılma tehlikesi altında!

Bulgaristan’da Mimar Sinan tarafından yapılan asırlık iki Osmanlı camisi, bakımsızlık ve ilgisizlik nedeniyle yıkılma tehlikesi ile karşı karşıya bulunuyor.

Afyonkarahisar Yoncaaltı Camii ilkbahara hazır!

Afyonkarahisar’da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri olan Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz ilerlediği belirtilerek, caminin gelecek ilkbahara kadar hazır olabileceği belirtildi.

Afyonkarahisar'da Yoncaaltı Camii restore ediliyor!

Afyonkarahisar'da Osmanlı döneminin son barok eserlerinden biri Yoncaaltı Camii'nde yürütülen restorasyon çalışmasının hızlı ve titiz bir şekilde ilerlediği belirtildi.

Diyarbakır Kurşunlu Camii 2017'de yeniden ibadete açılacak!

Osmanlı’nın Diyarbakır’daki ilk yapısı olan tarihi Kurşunlu Camii’nin son hali, Valiliğin dün özel izniyle gazetecilere gösterildi. Caminin 2017’de tekrar ibadete açılması planlanıyor.

Bursa Camii'nde katlar yükseliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin öncülüğünde Bursalı işadamları tarafından Kırcaali’de inşa edilen ve Bulgaristan’ın en büyük mabedi olma özelliğini taşıyacak Bursa Camii’nde kat çalışmaları başladı.

Edirne Ulu Camii yenilendi!

Edirne’de Vakıf Haftası kapsamında Osmanlı döneminde padişahların kılıç kuşanma merasimlerinin yapıldığı, kentin eski camii olan ve yapımı 1414’te tamamlanan Ulu (Eski) Camii çiçeklerle bezenerek adeta rengarenk oldu.

Bağcılar Hira Nur Camii’nin temeli atıldı!

Bağcılar, depreme dayanıklı yeni camii ve okul binalarına kavuşuyor. Merkez Mahallesi’nde Osmanlı mimarisinin özelliklerine uygun inşa edilecek olan Hira Nur Camii’nin temeli düzenlenen törenle atıldı.

Bayındır Hacı Sinan Camii restorasyonu tamamlandı!

İZMİR'in Bayındır İlçesi'nde restorasyonu tamamlanan 'Hacı Sinan Camii' hizmete açıldı. Hacı Sinan Çelebi tarafından Basra Tepesi'nde yaptırılan, ilk kayıtlara göre 1495 yıllarında adı geçen 521 yıllık tarihi Camii, Osmanlı mimarisi özellikleri gösteriyor

Amsterdam'daki Ayasofya Camii ibadete açıldı!

Hollanda'nın başkenti Amsterdam'da 20 yıldır Müslümanların hayallerini süsleyen Osmanlı ve Hollanda mimari tarzındaki Ayasofya Camii, kapılarını ibadete açtı.

Bulgaristan osmanlı camii Haberi

Bulgaristan osmanlı camii

İnşaatı 1530’da başlayan ve 1616 yılında ibadete açılan Makbul İbrahim Paşa Camisi, 30 yıldır hiç onarım görmedi. Razgrad kentinde bulunan, duvarı ve kubbesindeki deliklerinden kuşların girdiği Mimar Sinan eserinin üstünde ağaçların bittiği görülüyor. Cami, Razgrad Tarih Müzesi’ne bağlı bir kültür anıtı ve UNESCO’nun koruma altına aldığı eserlerden olmasına rağmen onarılmıyor.


Depremde kubbesinde çatlak oluştu


Başkent Sofya’da 1566 yılında yılında inşa edilen Banyabaşı Camisi de benzer bir durumda. Mimar Sinan tarafından yapılan caminin kubbesinde, 2012 yılındaki deprem nedeniyle büyük bir çatlak oluştu. Kubbe çökme tehlikesi ile karşı karşıya olmasına rağmen, herhangi bir bakım yapılmıyor. Ayrıca metro inşaatı da çökme riskini artırıyor.


Konu Bulgaristan Parlamentosu’nda ele alındı


Bulgaristan camilerinin durumu, Bulgaristan Parlamentosu’nda da görüşüldü. Bağımsız Milletvekili Günay Hüsmen, Balkanlar’daki üçüncü en büyük cami olan Makbul...