02 / 05 / 2024

Burdur Mahkeme

Burdur Mahkeme

Tüketiciyi Koruma Derneği, belediyenin sokak otoparklarını mahkeme kararıyla iptal ettirdi. Karar diğer kentler için de örnek taşıyor

Aile konutu şerhi için mahkeme kararı gerekir mi?

Aile konutu şerhi sonrasında eşlerden biri, diğer eşin açık rızası bulunmadıkça evi satamıyor. Malik olmayan eş, tapuya aile konutu şerhini nasıl koyabilir? Aile konutu şerhi için mahkeme kararı gerekir mi?

Burdur İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin yer teslimi yapıldı!

Burdur Belediyesi İleri Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi'nin kesin projesi için yer teslimi yapıldı. Yer tesliminin ardından 180 gün içerisinde kesin proje çizilerek Burdur Belediyesine teslim edilecek.

Fuzuli işgal davası yetkili mahkeme!

Fuzuli işgal; bir taşınmaz malın, sahibinin izin ve rızası olmayarak işgal edilmesi durumuna deniyor. Fuzuli işgalciye karşı tahliye ve ecrimisil davası açılabiliyor. Peki, fuzuli işgal davası yetkili mahkeme hangi mahkemedir?

Konut kredisi dosya masrafı iadesi mahkeme kararı!

Konut kredisi kullanma sürecinde, bankalar dosya masrafı gibi ekstra giderleri tüketiciden talep edebiliyor. Ancak, ödenen bu ücretin iadesi mümkün. İşte, tüketici kredisi dosya masrafı iadesi mahkeme kararı!

Mirasın reddi davası yetkili mahkeme!

Mirasçılar, mirasbırakanın ölümü ile mirası bir bütün olarak, kanun gereğince kazanırlar. Mirasçıların yasal hakları arasında mirası reddetme hakkı da yer alıyor. Peki, dava hangi mahkemede açılır? İşte mirasın reddi davası yetkili mahkeme...

Burdur'a AVM geliyor!

Mart ayının son haftasında, bölgeye AVM yapılması için gerekli izinleri aldıklarını ve kararın askıya çıktığını aktaran Akın, askı sürecinden sonra Burdur Belediyesi’ne müracaatta bulunacaklarını ve AVM yapılması için ilk kazmayı vuracaklarını aktardı.

Burdur Karasenir Mahallesi'nde kentsel dönüşüme tepki!

Burdur'da riskli alan ilan edilen Karasenir Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin değiştirilmek istendiğini öne süren mahalle sakinleri Burdur Sivil Toplum Platformu öncülüğünde eylem yaptı.

Burdur Karasenir'de kentsel dönüşüm projesi değiştiriliyor mu?

Burdur'da riskli alan ilan edilen Karasenir Mahallesi'nde uygulanacak kentsel dönüşüm projesinin değiştirilmek istendiğini öne süren mahalle sakinleri eylem yaptı. Belediyenin imar planında 2 kat sınırının 5 kata çıkarılmak istendiğini öne sürüldü.

Antalya Burdur Isparta çevre düzeni planı askıda!

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından 23 Mart 2015'te onaylanan Antalya - Burdur - Isparta Planlama Bölgesi 1/ 100.000 ölçekli Çevre Düzeni Planı bugün askıya çıkarıldı.

Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme!

Günümüzde çok karşılaştığımız hukuki uyuşmazlıklardan birisi de kiracının kira borcunu ödememesi. Ev sahibi bu durumda borcunun tahsilini istemek için ne yapabilir? Kiracı tahliyesi yetkili mahkeme hangisidir?

TOKİ Burdur Kemer'de Emniyet Müdürlüğü hizmet binası ihalesi 11 Mayıs'ta!

TOKİ Burdur ili Kemer ilçesinde Emniyet Müdürlüğü hizmet binası inşa edecek. Binanın inşaatı ile altyapı ve çevre düzenlemesi işi yapım işi ihalesi 11 Mayıs 2015 tarihinde gerçekleşecek.

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap'ta 364 TL taksitle!

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap'ta 364 TL taksitle konut sahibi olunabiliyor. Yüzde 15 peşinatta 120 ay vade imkanı sunan projede 2+1 ve 3+1 olarak tasarlanan daireler açık satışa sunuluyor.

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap başvuruları bugün son!

TOKİ Burdur Çavdır 2. Etap başvuruları bugün son. Daire fiyatları 74 bin 510 TL'den başlangıç gösteren projede satış işlemleri T.C Ziraat Bankası A.Ş aracılığıyla yürütülecek.

Burdur Mahkeme Haberi

Burdur Mahkeme

Burdur Tüketiciyi Koruma Derneği (BURTÜKODER), sokak ve caddelerin kenarında belediyenin ücretli otopark uygulamasını yargıya taşıdı. 


Mahkeme de talebi haklı bularak bu uygulamayı iptal etti. Ayrıca mahkeme, sokak otoparklarına ücret ödeyen yurttaşların paralarının geri ödenmesi yönünde karar aldı. Dernek Başkanı Kemal Arslan, “Sadece Burdur’da değil tüm ülkemizde belediyelerin sergilediği otopark zulmünün durdurulmasını sağlayacak bir hukuk zaferi kazanılmıştır. Bu zafer tüm hizmetleri paraya çevirmeyi alışkanlık haline getirmiş, yurttaşlardan adeta haraç alan anlayış sahiplerini durduracak bir kazanımdır. Belediye bu kararı 30 gün içinde uygulamak zorundadır” diye...