21 / 05 / 2024

Burdur'a AVM geliyor!

Burdur'a AVM geliyor!

Mart ayının son haftasında, bölgeye AVM yapılması için gerekli izinleri aldıklarını ve kararın askıya çıktığını aktaran Akın, askı sürecinden sonra Burdur Belediyesi’ne müracaatta bulunacaklarını ve AVM yapılması için ilk kazmayı vuracaklarını aktardı.



Yaklaşık 3 yıldır, Burdur’a AVM kazandırması gündemde olan Ercan Akın, konuyla ilgili son gelişmeleri Muhabirimiz Hacer Zeren aracılığıyla gazetemiz okurlarına aktardı.


Şehir ve üniversite arasındaki Büğdüz Yolu kavşağındaki 60 dönüm alana AVM yapacak olan Ercan Akın, bu bölgeye AVM’nin yanı sıra üniversite hocalarının, akademisyenler için rezidans yapacağını da açıkladı. Bunun yanı sıra yöresel ürünlerin sergilenip satılabileceği bir Pazar kurmayı amaçlayan Akın, AVM’nin Bakanlıktan onay alıncaya kadar geçen sürede yürütülen çalışmalarla ilgili şunları söyledi:


“Aslında AVM yapılması vatandaşlarımızdan gelen talepler doğrultusunda gündemimize girmiş bir proje. Burdur halkı, alışveriş yapmak için çevre illere gitmekten rahatsız. Bu noktada, vatandaşlarımız bana neden AVM yapmadığımı sordular ve talep ettiler. Biz de bir Burdur milliyetçisi, Burdur sevdalısı olarak bu işi biz yapalım dedik. Büğdüz yolu kavşağındaki araziyi 3 yıl önce aldık. Tam 3 yıldır bu proje için uğraşıyordum. Bu sürede epey mücadele ettik. Bir yılda 13-14 kurumun görüşünü aldık. Daha sonra konu Belediye Meclisi’ne geldik ve buradan gereken çalışmanın yapılması için imar komisyonuna havale edildi. İmar Komisyonundan AVM’yi yapacağımız arazinin tarım arazisi olduğu açıklandı. Bunun düzeltilmesi için Sayın Milletvekili Bayram Özçelik ile beraber Çevre ve Şehircilik Bakanlığı yetkilileri ile defalarca görüşüldü. 3 yıldır AVM’yi yapmak için altyapı çalışmaları için uğraşıyorum. O arazinin bulunduğu bölge itibariyle, mevzuat açısından düzeltilmesi gereken konular vardı. Tarım arazisi olduğu için Belediye’nin bizim istediğimiz oranı vermesi mümkün değildi.


Biz bunun düzeltilmesi için yola çıktık ve 9 ay gibi bir zamanımızı aldı. Bu işin düzeltilmesi için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na gittik. Sayın Bayram Özçelik bize yardımcı oldu. Burdur için hayati önem taşıdığını anlattık ve son dakikada treni yakaladığımız söylediler.


Çünkü Burdur Isparta ve Antalya Çevre Planı yenileniyormuş. Çevre Düzeni planının onaylanma aşamasında talebimiz olmuş. 10 gün geç kalsaymışız bu talep olumsuz yanıt alabilirmiş. Burdur Belediyesi’nin o bölgeyle ilgili değişiklik konusunda, Bakanlıktan talepte bulunması gerektiğini söylediler. Durumu sayın belediye başkanımıza ilettik. O bölgenin Kurna köyü kavşağına kadar, sağlı sollu (300 metre sağ-300 metre sol) plan değişikliğine gidilmesi gerektiğini söyledim. Sadece benim yerim olursa biraz özele kaçar düşüncesiyle, Burdur genelinin menfaati doğrultusunda olsun talebinde bulunduk. Sağolsun Belediye Başkanımız ve yönetimdeki arkadaşlar bu işe sıcak baktılar ve bir dilekçe ile Bakanlıktan talebimizi gerçekleştirdiler. Bakanlıkta daire başkanları değişti birkaç kez. Bakanlıktan burayla ilgili onayı Mart ayının son haftasında aldık. Yani buraya AVM yapabileceğiz. Bakanlık onayının, 1 aylık askı süresini bekliyoruz.”


Askı süresinden sonra Belediye’ye tekrar AVM yapımı için müracaat edeceklerini söyleyen Ercan Akın, “Belediyeden olur alırsak, inşallah arazi hazır, kazmayı vuracağız. Bir sanayicinin 3 yıldır beklemede olmamız nedeniyle, epeyce bir zararımız oldu. Başka yatırımları askıya aldık. Vatandaşa söz verdik, ilimiz için yapacağımız için bu zararı göz ardı ettik. Burdur’daki istisnasız tüm kurumlar bize destek veriyorlar. Bu işin biran önce gerçekleşmesi gerektiğini söylüyorlar. 1000-2000 arası işçi çalışacak. Burdur esnafını da kapılarımızı aralayacağız.” şeklinde konuştu.


OTEL DE YAPABİLİRİM


“Ben 3 yıldır bekliyorum, Belediyeden imar iznini alır almaz kazmayı vuracağız. “ diyen Akın, AVM’nin yapılacağı bölgeye, ihtiyaç halinde bir Otel yapabileceğini de ilk kez açıkladı.


Akın, AVM yapımının siyasi malzeme haline getirilmesinden duyduğu rahatsızlığı da dile getirdi. Bu yatırımın Burdur için yapıldığını vurgulayan Akın, hiçbir partiye üye olmadığının, bütün siyasi partilere eşit mesafede olduğunun altını çizdi.


“Bana destek veren Burdur için destek vermiş olacak. Bu iş Burdur’un menfaati için yapılıyorsa, insanlarımız hiç değilse manevi olarak bize destek olsunlar” diyen Akın, çalışmalar sırasında desteğini esirgemeyen ilimiz Milletvekili Bayram Özçelik, Belediye Başkanı Ali Orkun Ercengiz ve Belediye yöneticileri ile, Belediye Meclisi’ndeki üç partiye ve temsilcilerine teşekkür etti.


Burdur Yenigün Gazetesi


Geri Dön