29 / 04 / 2024

Antalya'ya 20'nci AVM geliyor!

Antalya'ya 20'nci AVM geliyor!

Antalya'ya 20'nci AVM geliyor. Kepez Altınova'da inşa edilecek Antalya Agora Alışveriş Merkezi ÇED halkın katılımı toplantısı' 24 Haziran'da. Yeni AVM sürecine kamuoyunun nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor.



19 büyük Alışveriş Merkezi'nin bulunduğu Antalya'da 20'inci AVM yapımı için start verildi. Kepez Altınova'da inşa edilecek Antalya Agora Alışveriş Merkezi ÇED halkın katılımı toplantısı' 24 Haziran'da. Yeni AVM sürecine kamuoyunun nasıl karşılayacağı merakla bekleniyor. Bedeli 150 milyon lirayı geçiyor Antalya'da 20'inci AVM Altınova Sinan mahallesi, Çağdaş sokak, 025-A06-D-2-C pafta, 26331 ada ve 4 numaralı parselde ODAK İnşaat Mühendislik Madencilik San. ve Tic. A.Ş. tarafından "Antalya Agora Alışveriş Merkezi" projesinin yatırımı planlanıyor. AVM'niıı proje alanı 41 bin 847 metrekare olup. 

toplam inşaat alanı ise 144 bin 509 metrekare Proje bedeli 150 milyon 289 bin 360 TL lira. Projenin ekonomik ömrü ortalama 30 yıl olarak öngörülüyor. 


ÇED toplantısı 24 Haziran'da!


İnşaat işlerinin yaklaşık 22 ayda tamamlanması planlanıyor. Proje İşletme aşamasında yönetim birimi ve mağazalarda yaklaşık 2 bin kişinin çalışacağı öngörülüyor. Çalışanların yöre halkından seçilmesine mümkün olduğunca özen gösterileceği ifade ediliyor. Yeni bir AVM yapımına başta Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği olmak üzere, ATSO ve diğer Sivil Toplum Kuruluş temsilcileri yaptıkları açıklamalarla karşı olduklarını ifade etmişlerdi. Antalya Agora Alışveriş Merkezi ÇED halkın katılımı toplantısı 24 Haziran'da yapılacak. 


AVM'lerde neler olacak? 


Alışveriş Merkezi 1326 araç kapasiteli 2 bodrum katlı otopark, Bodrum 1. kat (kiralanabilir dükkan alanları, personel ve servis alanları) Bodrum 2. kat (oto yıkama alanı, otopark alanı, personel ve servis alanları) Bodrum 3. kat (servis alanları, otopark alanı, sığınak) Zemin kat (dükkan ve mağazalar, kafe/restoran alanları, servis alanları) 1. kat (dükkan ve mağazalar, kafe/restoran alanları ve servis alanları) 2. kat (kafe/restoran alanları, eğlence alanı ve servis alanları) 3. Kat (Çocuk oyun alanı, spor alanları, asansör ve merpen kuleleri, tesisat malzemeleri deposu, elektrik ve mekanik tesisat) Yerleşim Yerleri Proje alanı Kepez , Altınova Sinan mahallesi sınırları içerisinde kalmaktadır. Proje alanının güneybatısında Metro Antalya Kepez Şubesi ve Karakol, güney-güneydoğusunda Genpa, Doğuş ve Matraş Antalya deposu bulunmaktadır. Proje sahasına en yakın meskun konut yaklaşık 30 metre kuzeydoğu ve 70 metre, güneydoğu yönünde yer almaktadır. Proje alanının kuzey ve doğu istikametlerinde ise yer yer sera alanları bulunmakta olup, en yakın seralar 15 ila 20 metre mesafelerde yer almaktadır. Ancak söz konusu seralar araziden kaldırılacak olup. bu kesimden imar planı kapsamında Kepez Belediyesi tarafından yaklaşık 30 metre genişliğinde yol geçişi yapılacaktır. 


Bunun dışında proje sahası içerisinde arsa sahiplerine ait 3 adet yapı bulunmaktadır. Bu yapılar geçici olup, inşaat çalışmaları sırasında sahadan kaldırılacaktır. 



ÇED halkın katılımı toplantısı 


Odak İnş. Müh. Mad. San. Ve Tic. A. Ş. tarafından yapılması planlanan Antalya Agora AVM projesi ile ilgili Çevresel Etki Değerlendirme süreci başladı ve Çevresel Etki Değerlendirmesi Başvuru Dosyası halkın görüşüne açıldı. 


Söz konusu projeye ilişkin, halkı proje hakkında bilgilendirmek, görüş ve önerilerini almak amacıyla ÇED Yönetmeliğinin 9. maddesi gereğince 24 Haziran tarihinde Halkın Katılım Toplantısı düzenlenecek. Haber: Umut ÖZEN Proje alanının güneybatısında Metro Antalya Kepez Şubesi ve Karakol, aüneygüneydoğusu nda Genpa, Doğuş ve Matraş Antalya deposu bulunuyor Aileler şenlikte buluştu Ebru Türel: "Aile Eğitim Merkezleri 19 ilçeye yayılacak" Antalya Biiyiikşehir Belediyesi Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı'nm Aile Haftası nedeniyle düzenlediği Aile Eğitim Şenliği'ne katılan Ebru Türel, Aile Eğitim Merkezlerinin kapatılmayacağını, 19 ilçeye yayılacağı söyledi. 


Büyükşehir Belediyesi'nin Aile Eğitim Merkezleri'nden faydalanan kadın ve çocuklar, Aile Haftası nedeniyle düzenlenen şenlikte buluştu. Karaalioğlu Parkı içinde gerçekleştirilen Aile Eğitim Şenliği'ne, Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel'in eşi Ebru Türel de katıldı. 


Kalitesini yükselteceğiz 


Şenliğin açılışında konuşan Ebru Türel şunları söyledi: "Hep birlikte Aile Haftası'nı kutluyoruz. Soma'da yaşanan facia nedeniyle bu yıl daha miitevazi bir kutlama yapıyoruz. Kadınlarımız ve çocuklarımız 1 yıl boyunca aile eğitim merkezlerimizden destek aldılar. Bu merkezlerimizi daha da geliştireceğiz. ASMEK kurslarında olduğu gibi aile eğitim merkezlerini de 19 ilçemize yayacağız. Kalitesini yükselterek, daha geniş bir aile olacağız." 


Ebru Türel, aile eğitim merkezlerini kapatılmayacağını da vurgulayarak, "Aile eğitim merkezlerini bir adım ileri götürüp, daha iyi hizmet vermelerini sağlayacağız. Bu yöndeki dedikodulara kulak asmayın" dedi Gösteriler beğeniyle izlendi Ardından şenlik kapsamında Haşim İşcan, Çamlıbel, Santral ve Fatih Aile Eğitim Sosyal Hizmet Merkezlerinden danışmanlık, eğitim hizmetleri alan kurs ve atölye çalışmalarına katılan kadınlar ve çocuklar çeşitli gösteriler sundu. 



Minikler, sundukları palyaço, Urfa Sıra Gecesi, bale gösterileri ile biiyük sempati topladı. Aile eğitim merkezlerindeki kadınların oluşturduğu ritim grubunun, su damacanalarına vurarak seslendirdikleri şarkılar ilgi çekti. Engelli gençlerin aileleri ile sergiledikleri dans gösterisi büyük alkış aldı. 


Antalya İleri


Geri Dön