17 / 05 / 2024

Burhan Aras vergi

Burhan Aras vergi

2013 Vergilendirme Dönemi Gelir Vergisi Türkiye Geneli ilk 100 sıralamasında 15. sırada yer alan Burhan Aras kimdir? İşte Emlak Bankası Müdürlerinden Mehmet Ali Aras'ın oğlu Burhan Aras'ın biyografisi...

2002-2023 yılları arasında 3 trilyon dolara yakın deprem vergisi toplandı! Vergi kimlere, nasıl harcandı?

Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 6 Şubat depremlerinin ardından, 'Deprem vergileri nereye harcandı?' sorusu sık sık gündeme gelmişti. Vergi Uzmanı Ozan Bingöl, X sosyal medya hesabından deprem vergisiyle ilgili yeni bir açıklamada bulundu. İşte o paylaşım ve gelen yorumlar...

Boş tutulan evlere vergi artışı için hazırlık başladı: Hükümet kiralarda indirimi sağlayacak!

Kiralara yüzde 25 zam sınırı uygulamasının ardından, ev sahibi ile kiracılar arasındaki anlaşmazlıklar katlandı. Hükümet boş tutulan evlere vergi artışı için düğmeye bastı. 

AB ve Apple arasında 14 Milyar Dolarlık Vergi Mücadelesi

AB rekabet düzenleyicileri, bir alt mahkemeyi geçersiz kılmak ve Apple'a İrlanda'ya ödenmemiş 13 milyar avroluk (14,3 milyar dolar) gibi rekor bir vergi ödemesi için Salı günü bloğun en yüksek mahkemesine başvurdu.

Vergi numarası sorgulama nasıl yapılır? (2022): e-Devlet üzerinden e-Vergi Levhası sorgulama

Vergi sorgulama işlemi her kesimden kişi tarafından sık yapılan işlemler arasında yer alıyor. Vergi sorgulama ve e-vergi sorgulama işlemi ise e-devlet üzerinden Gelir İdaresi Başkanlığı’nın sayfası aracılığıyla kolaylıkla yapılıyor…

Erkanlı Holding'ten inşaat sektöründe vergi ertelenmesine destek!

Ekonomik İstikrar Kalkanı kapsamında 16 sektörün 6 ay vergi ertelemesinden yararlanmasına karar verilmişti. Erkanlı Holding Genel Müdürü Evrim Karayel, inşaat sektörünün de bunların arasında yer almasının son derece önemli olduğunu söyledi.

Arkay Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu! 

Arkay Yapı İnşaat Taahhüt Sanayi Ticaret Limited Şirketi bugün Sultangazi'de 100 bin TL sermaye bedeli ile Burhan Aras ve Caner Kaya ortaklığında kuruldu.

ABD ile AB arasında ticaret savaşının fitili ateşlendi!

ABD ve Avrupa Birliği (AB) arasında uzun süredir devam eden ekonomik anlaşmazlıkların havacılık sektörüne de sıçraması ve bunun yanında yeni vergi tehditleri, ticaret savaşı beklentilerini güçlendirdi.

Lüks konutta vergi artışı planlanıyor!

Bakanlık, TCMB'nin ihtiyat akçesini bütçeye aktarmaya ve bazı vergilerde artış yoluna gitmeye hazırlanıyor. Bütçede gider azaltıcı önlemler de değerlendirilirken, gelir artırıcı önlemler arasında lüks konutta vergi artışının da yer alması öngörülüyor...

Kira geliri beyannamesinde vergi avantajları!

2018’de elde edilen kira gelirlerinin 1-25 Mart 2019 arasında beyan edilmesi gerekiyor. Kira geliri elde edenler, beyan öncesi özellikli konulara dikkat ederek bazı vergi avantajlarından yararlanabilir...

Trump'ın 'vergi kaçırdığı' iddiası ABD'nin gündemine oturdu!

New York Times gazetesinin gündeme getirdiği "Trump, ailesinin milyonlarca dolar vergi kaçırmasına yardım etti" iddiası, ABD basınının en önemli gündem maddeleri arasında yerini aldı.

Vergi dairesi çalışma saatleri 2018!

Vergi dairelerinde, gayrimenkuller için kira gelir ver değer artış vergisi borçları ödeniyor. Peki, ödemeler saat kaç ile kaç arasında yapılabilir? İşte vergi dairesi çalışma saatleri 2018..

4 soruda kentsel dönüşümde vergi avantajları!

Kentsel dönüşüm kapsamında ev ve işyeri yıkılan hak sahiplerine sunulan avantajlar arasında vergi muafiyeti yer alıyor. Peki, kentsel dönüşümde hak sahipleri hangi vergi ve harçları ödemeyecek?

Vergi gelirine 5.4 milyar liralık katkı!

Ödeme ve Elektronik Para Derneği (ÖDED) Başkanı Burhan Eliaçık vergi gelirleriyle ilgili açıklama yaptı.

Burhan Aras vergi Haberi

Burhan Aras vergi

Burhan Aras kimdir?

Burhan Aras 1932 yılında Tokat ili Reşadiye ilçesinde şu an belde olan Kızılcaören köyünde 01.01.1932 tarihinde dünyaya geldi. Babası Emlak Bankası Müdürlerinden Mehmet Ali Aras, Annesi Nuriye Hanımdır. Üç erkek bir kız kardeş olmak üzere dört kardeşin en büyüğüdür.

 

Aras Ailesi 1934'te Reşadiye’den ayrılarak Ankara’ya taşındılar. Burhan Aras Ankara'da Atatürk İlkokulu'na kayıt oldu ve ilk üç yılını burada tamamladı. 2.dünya savaşının başlaması sebebiyle babası Mehmet Ali Aras 2. defa askere alındı.


Ailesi tekrar Kızılcaören'e dönmek durumunda kaldı. İlkokulun son iki yılını Kızılcaören ilkokulu’nda bitirdikten sonra ailesi ile birlikte tekrar Ankara’ya dönen Burhan Aras Ankara’da liseyi bitirdi.


Askerlik görevini İstanbul Kadıköy'de tamamlayan Burhan Aras eşi Meliha Hanım,kızı Semra ve oğlu Sadi ile birlikte Ankara’ya yerleşti.


1954 / 1957...