13 / 05 / 2024

Burj Khalifa iflas

Burj Khalifa iflas

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dünyaca ünlü gökdelen projesi Burc Halife'yi inşa eden şirket iflasını istedi...

Burj Khalifa'yı inşa eden şirket iflasını istedi!

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dünyaca ünlü gökdelen projesi Burc Halife'yi inşa eden şirket iflasını istedi...

Emaar'dan Türkiye ve Azerbaycan yerine Ermenistan’a jest!

Ortadoğu’nun en büyük gayrimenkul şirketlerinden biri Emaar, 21 Eylül’de Burj Khalifa’yı Ermenistan bayrağı ile renklendirdi. Şirket, Türkiye ve Azerbaycan'ı ise es geçti.

Burj Khalifa'nın gözlem kulesi satılıyor!

828 metre yüksekliği ile dünyanın en uzun binası olan Burj Khalifa'nın gözlem kulesi satılıyor. Emaar'ın proje için 1 milyar dolar istediği belirtiliyor.

Sarot Grup’un iflas kararı kaldırıldı!

Bolu’da inşaatı başladığından beri gündem yaratan Burj El Babas’la ilgili yeni bir gelişme yaşandı. ''Şato'' müteahhidinin iflas kararı kaldırıldı.

Burj Al Babas alacaklıları 'projeye devam' dedi!

Çoğunluğu Kuveytlilere satılan ve şato tipi mimarisiyle bilinen Burj Al Babas isimli villa projesinin iflasının ardından alacaklılar toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda iflasına karar verilen şirketin projeyi tamamlaması için faaliyet izni verilmesi kararı alındı.

Burj Al Babas'ın müteahhidi Sarot faaliyete devam edecek!

Bolu'da hayata geçirilen ve sosyal medyada tartışma konusu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflasına karar verdi. Bugün ise şirketin, iflasına karar verilen otel ve devremülkleriyle ilgili, alacaklılar bir toplantı düzenlendi. 

Mudurnu Burj Al Babas projesiyle ilgili flaş gelişme!

Bolu Mudurnu’da şato tipi mimarisiyle dikkat çeken Burj Al Babas’ın da içinde yer aldığı Sarot Gruop bünyesindeki üç şirketin iflasıyla ilgili İstanbul 3. Ticaret Mahkemesi verdiği iflas kararının gerekçesini açıkladı.

Mudurnu Burj Al Babas projesinin inşaatı durdu!

Şato tipi mimarisiyle tartışmalara konu olan Burj Al Babas projesinin inşaatı Burj Al Babas İnşaat'ın iflas etmesi nedeniyle durdu. Firmanın piyasaya 27 milyon dolar borçları olduğu açıklandı.

Burj Al Babas İnşaat iflas etti!

Bolu’da tartışmalara konu olan Burj Al Babas adlı projeyi hayata geçiren şirket için mahkeme iflas kararı verdi. 732 villa, AVM, otel ve iki kongre merkezinin yer aldığı projede, ödemelerin yapılmaması şirketi iflas eşiğine sürükledi.

Dünyanın en pahalı gökdeleni Lahta Center Türklerin eseri!

St.Petersburg’da Rönesans İnşaat’ın ana müteahhidi olduğu, “Lahta Center”, Dubai’deki Burj Khalifa’yı geride bırakarak dünyanın en yüksek maliyetli gökdeleni oldu.

Cidde Kingdom Tower en yüksek bina rekorunu kıracak!

Dubai’deki Burj Khalifa’nın en yüksek bina rekorunu 2020’de Kingdom Tower kıracak. Kingdom Tower 2020 yılında tamamlanacak.

Burj el Khalifa'yı Türkler yükseltti!

İngiltere'de Heathrow, Hong Kong Havalimanı ve Burj el Khalifa gibi prestijli yatırımların çeliğini veren Türk şirketler, dev projelere talip. Çelik İhracatçıları Birliği Başkanı Ekinci anlatıyor...

Joe McNally Burj Khalifa'nın bakımını yapan işçileri görüntüledi!

Joe McNally Dubai'deki 830 metrelik Burj Khalifa'nın bakımını yapan işçileri görüntüledi

Burj Khalifa iflas Haberi

Burj Khalifa iflas

Birleşik Arap Emirlikleri'nin (BAE) dünyaca ünlü gökdelen projesi Burc Halife'yi hayata geçiren şirketin iflasını istediği bildirildi.

BAE'de İngilizce yayın yapan Gulf News isimli gazetedeki haberde, Arabtec Holding PSJC ile onun bünyesindeki 5 alt şirketin 21 Mart'ta Dubai Mahkemesi'ne dilekçe ile başvuruda bulunduğu belirtildi.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, iflas talebini içeren dilekçenin ilgili mahkeme taradından işleme alındığı ve iflas incelemesi için 7 uzmanın görevlendirildiği belirtildi.

Haberde, mali inceleme yapacak uzmanların şirketin durumuyla ilgili detaylı bir rapor hazırlayıp mahkemeye sunacakları belirtildi.

Söz konusu şirket, BAE'nin sembolü konumundaki Burc Halife ile Louvre Abu Dhabi Müzesi gibi prestijli projeler hayata geçirmişti.

Burj Khalifa'nın gözlem kulesi...