20 / 05 / 2024

bursa 2015 restorasyon projeleri

bursa 2015 restorasyon projeleri

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’teki Roma Tiyatrosu’nda devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, Bursa merkezinde restore edilmedik tarihi yapı bırakmadıkdıklarını söyledi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Bursa Beyazıtpaşa Medresesi'nde restorasyon tamamlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin yer altından gün yüzüne çıkardığı eserlerin başında gelen 600 yıllık Beyazıtpaşa Medresesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, açılış töreniyle hizmete alınacağını söyledi.

Bursa Bey Sarayı'nda restorasyon çalışmaları başlatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Gayrimenkul sektöründe hareketli günler yaklaşıyor!

Gerek yerli gerekse de yabancılara gerçekleştirilen konut satışlarında Bursa 2015 yılını verimli geçirdi. Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, Mart ayı itibariyle 2016 yılının daha yoğun geçmesini beklediklerini dile getirdi.

TOKİ Bursa Nilüfer emekli başvuru 2015!

TOKİ Bursa Nilüfer'de 1.200 tane daire satışa çıkarılıyor. Projede yüzde 12 peşinatta, 180 ay vade imkanı sağlanıyor. İşte TOKİ Bursa Nilüfer emekli başvuru 2015 detayları...

Bursa'daki Beylik Han restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa’nın kültürel değerlerini de gün yüzüne çıkaran Büyükşehir Belediyesi tarafından eski işleviyle yeniden İnegöl’e kazandırılacak olan Beylik Han’daki restorasyon çalışmaları hızla devam ediyor.

Bursa Tarihi Çarşı'nda restorasyon çalışmaları başladı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, İvazpaşa Çarşısı ile Yorgancılar Çarşısı arasında kalan bölümde çıkan ve 52 dükkanın küle döndüğü yangından iki hafta gibi kısa bir süre sonra bölgede restorasyon çalışmalarının startını verdi.

Bursa Keles 2. Etap TOKİ başvuru 2015!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap'ta 2+1 ve 3+1 daireler satışa çıkarılıyor. Projede yüzde 12 peşinatta, kalan bedel 120 ay vadelendiriliyor. İşte Bursa Keles 2. Etap TOKİ başvuru 2015 detayları...

Bursa Keles TOKİ Evleri başvuruları 2015!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap'ta 80 adet konut satıyor. Daire fiyatları 95 bin 594 TL'den başlangıç gösteren projede 120 ay vade imkanı sunuluyor. İşte Bursa Keles TOKİ Evleri başvuruları 2015 detayları...

Bursa Ali Paşa Konağı restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Turizm Daire Başkanı Aziz Elbas ile birlikte hanımlar konağı olarak bölgeye kazandırılacak olan Ali Paşa Konağı’nın restorasyon çalışmalarını yerinde inceledi.

TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuruları 2015!

TOKİ Bursa Keles 2. Etap'ta 120 aya varan vade imkanı sağlanıyor. Projede 2+1 ve 3+1 olarak tasarlanan daireler yer alıyor. İşte TOKİ Bursa Keles 2. Etap başvuruları 2015 detayları...

Real Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Bursa Real AVM hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Real Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Bursa Real AVM bayramda kaçta açılacak? Bursa Real AVM bayramda kaça kadar açık?

Özdilek Park Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı?

Özdilek Park Bursa hafta içi hergün saat 10:00 ile saat 22:00 saatleri arasında hizmet veriyor. Peki, Özdilek Park Bursa Kurban Bayramı 2015'te açık mı? Bursa Özdilek Park AVM bayramda kaçta açılacak? Bursa Özdilek Park AVM bayramda kaça kadar açık?

bursa 2015 restorasyon projeleri Haberi

bursa 2015 restorasyon projeleri

Büyükşehir Belediyesi, tarih, kültür ve medeniyet şehri Bursa’nın izlerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Arkeolog Yard. Doç. Dr. Ayşın Özügül’ün bilimsel danışmanlığında kazı çalışmaları devam eden İznik’teki Roma Tiyatrosu’nun orijinal haliyle ayağa kaldırılmasına da destek oluyor.

Tarihi Kentler Birliği’nin kurucusu Bursa’nın örnek bir şehir olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’teki Roma Tiyatrosu’nda devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Bursa merkezinde restore edilmedik tarihi yapı bırakmadık. Yeni dönemde de bütünşehir uygulamasıyla Bursa’ya katılan tüm ilçelerde tarihi kültürel miras çalışmalarımız hızla sürüyor. Bursa’dan önceki başkent İznik’te de Osmanlı ve Selçuklu’nun yanı sıra Doğu Roma ve Bitinya dönemlerine ait eserler var. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız çalışmalarla İznik de dünya gündemine geldi” dedi.


YENİDEN TİYATRO OLARAK HİZMET...