20 / 05 / 2024

bursa 2015 restore edilen yapılar

bursa 2015 restore edilen yapılar

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’teki Roma Tiyatrosu’nda devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, Bursa merkezinde restore edilmedik tarihi yapı bırakmadıkdıklarını söyledi.

Bursa'da iki asırlık bina restore edildi!

Bursa'da 19. yüzyılda tüm özellikleriyle inşa edilen, Devlet Misafirhanesi ve Rus Konsolosluğu olarak kullanılan sonrasında konut özelliği taşıyan bina restore edildi.

Bursa'daki tarihi Saatçi Köşkü restore edilecek!

Bursa'da yer alan ve 1890 yılında inşa edilen tarihi "Saatçi Köşkü" restore edilecek. Köşk 31 yıldır ormancılık müzesi olarak hizmet veriyor...

Bursa Şadırvanlı Minare restore ediliyor!

Kentteki restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Şadırvanlı Minare'yi de restore ediyor.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Bursa'daki 365 yıllık Hasanpaşa Hamamı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki 365 yıllık Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı restore edecek. Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Bursa Doğancı Camii restore ediliyor!

Osmangazi’ye 17 kilometre uzaklıktaki Doğancı Köyü’nde bulunan ve Bursa’nın ahşap çatılı 4 camisinden biri olan 200 yıllık Doğancı Camii restore ediliyor.

Bursa Kayhan'daki binalar restore ediliyor!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa Kayhan'daki tarihi binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa Kayhan’daki sivil mimarlık örneği binalar restore edildi!

Bursa’yı daha yaşanabilir ve sağlıklı hale getirmek amacıyla çalışmalarını sürdüren Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin, tarihi ve kültürel mirası geleceğe taşıyan projeleri kapsamında Kayhan’da belirlenen sivil mimarlık örneği binalar da restore edildi.

Bursa İsak Şah Camii restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, tarafından restore edilen 600 yıllık İsak Şah camii özgün halini almaya başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, tarihi caminin minaresinden çatısına, zemininden çevre düzenlemesine kadar tamamen elden geçirildiğini söyledi.

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015 Sergisi Bursa'da açıldı!

Türkiye Mimarlık Yıllığı 2015' Sergisi, Bursa'da ikinci olarak Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesinde açıldı. Sergi 20 gün boyunca Uludağ Üniversitesi Mimarlık Fakültesi'nde izlenebilecek.

Bursa Erkek Lisesi 1,3 milyon TL'ye restore ediliyor!

Sultan Abdülhamid Han tarafından modern eğitim için yaptırılan 133 yıllık tarihi Bursa Erkek Lisesi 1,3 milyon liraya restore ediliyor.

Bursa Timurtaş Paşa Camii'nin minaresi restore edilecek!

Bursa’daki ilginç mimarisi ile dikkat çeken 618 yıllık Timurtaş Paşa Camii ile minaresi arasından yol geçiyor. Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı, yazışmalar sonucunda cami minaresinin restore edileceğini belirtiyor.

bursa 2015 restore edilen yapılar Haberi

bursa 2015 restore edilen yapılar

Büyükşehir Belediyesi, tarih, kültür ve medeniyet şehri Bursa’nın izlerini ortaya çıkarmaya devam ediyor. Büyükşehir Belediyesi, Uludağ Üniversitesi Sanat Tarihi Bölümü’nden Arkeolog Yard. Doç. Dr. Ayşın Özügül’ün bilimsel danışmanlığında kazı çalışmaları devam eden İznik’teki Roma Tiyatrosu’nun orijinal haliyle ayağa kaldırılmasına da destek oluyor.

Tarihi Kentler Birliği’nin kurucusu Bursa’nın örnek bir şehir olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İznik’teki Roma Tiyatrosu’nda devam eden kazı çalışmalarını yerinde inceleyerek, “Bursa merkezinde restore edilmedik tarihi yapı bırakmadık. Yeni dönemde de bütünşehir uygulamasıyla Bursa’ya katılan tüm ilçelerde tarihi kültürel miras çalışmalarımız hızla sürüyor. Bursa’dan önceki başkent İznik’te de Osmanlı ve Selçuklu’nun yanı sıra Doğu Roma ve Bitinya dönemlerine ait eserler var. Büyükşehir Belediyesi olarak başlattığımız çalışmalarla İznik de dünya gündemine geldi” dedi.


YENİDEN TİYATRO OLARAK HİZMET...