29 / 04 / 2024

Bursa 3 milyar dolarlık yatırım

Bursa 3 milyar dolarlık yatırım

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Başkanı İbrahim Burkay, geçen yıl yer gösteremedikleri için Bursa'nın en az 2-3 milyar dolarlık yabancı yatırım kaçırdığını söyledi.

3 milyar dolarlık yatırım için ilk adım atıldı!

İstanbul'da gerçekleşen "Badeer İş Dünyası ve Yatırım Fırsatları Zirvesi"nin sonuç raporu açıklandı. Zirve ile 3 milyar dolarlık yabancı yatırımın Türkiye'ye çekilmesi için ilk adım atıldı.

Yabancı yatırımcılardan Türkiye'ye 3 milyar dolarlık yatırım planı!

Damsco Group Yönetim Kurulu Başkanı Mühenned El Masri, "Yatırımcılar, Türkiye'de 3 milyar dolar değerinde yaklaşık 150 projeyi hayata geçirmeyi hedefliyor" diye konuştu.

Arap yatırımcılar 3 milyar dolarlık yatırımla Türkiye'ye geliyor!

İstanbul’da 40’tan fazla ülkeden 200’e yakın yabancı yatırımcıyı yerli yatırımcılarla buluşturacak Badeer Zirvesi’nde 3 milyar dolarlık yatırımın Türkiye’ye yapılması ve 1 milyar dolarlık yatırım fonunun da hayata geçmesi planlanıyor.

Etiler Polis Meslek Yüksekokulu projesinden İBB’ye 1.3 milyar TL!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin tartışmalı bir satışa sahne olan Etiler Polis Meslek Yüksekokulu projesinden 1.3 milyar TL kazanması bekleniyor. 

Murat Kurum: 3 milyar 36 milyon lira kira yardımı yapıldı!

Bakan Kurum, "Bugüne kadar riskli yapı kira yardımı olarak 253 bin 581 hak sahibine 2 milyar 520 milyon lira, riskli alan kira yardımı olarak da 41 bin 200 hak sahibine 516 milyon lira olmak üzere, toplamda ülke genelinde 3 milyar 36 milyon lira kira yardımı yapılmıştır." dedi...

TOKİ'den Van'a 3 milyar 800 milyon TL'lik yatırım!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, bugüne kadar Toplu Konut İdaresi (TOKİ) ile yaklaşık 3 milyar 700 milyon liralık yatırım yapılarak Van'ın adeta yeniden inşa edildiğini

Ekim'de iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası kira sertifikasından oluşacak!

Hazine ve Maliye Bakanlığının ekim-aralık dönemine ilişkin iç borçlanma stratejisine göre, Ekim ayındaki iç borçlanmanın 1,3 milyar lirası da kira sertifikasından oluşacak...

Şırnak'ın yeniden inşası için 3 milyar lira!

Şırnak'ta terörün oluşturduğu hasarı ortadan kaldırmak için çalışmalar başlatıldı. Bölgenin yeniden inşası için 3 milyar lira harcandı.

Vergi barışına 64.3 milyar liralık başvuru geldi!

Başvuruları 27 Ağustos'ta sona eren vergi barışına 64.3 milyar liralık başvuru geldi. Vergi barışı kapsamında emlak ve çevre temizlik vergisi dahil bazı vergi borçlarının yapılandırması için 5 milyon 651 bin 84 mükellef başvuru yaptı.

TMSF, MarkAntalya AVM'yi 1,3 milyar liraya satıyor!

TMSF, MarkAntalya AVM'yi 1,3 milyar lira muhammen bedelle satışa çıkarıyor. İhale 4 Haziran'da yapılacak...

Çanakkale köprüsüne 2.3 milyar euro finansman!

Çanakkale köprüsü ve otoyolu projesi için ağırlıklı yabancılardan oluşan 24 banka ve finans kuruluşundan 2.3 milyar euro tutarında kredi finansmanı sağlandı. 

Akıllı şehirlerle yılda 3 milyar TL tasarruf!

Türkiye’nin akıllı şehir teknolojisinde büyük bir potansiyele sahip olduğunu söyleyen Türk Telekom Satış ve Müşteri Hizmetleri Genel Müdür Yardımcısı Ümit Önal, “Yıllık tasarruf 3 milyar TL” dedi

İptal edilen 6 metro hattına 3.3 milyar TL ödenecek!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi eski Başkanı Kadir Topbaş’ın iptal edilen metro hattı projelerine yeni ödenek ayrıldı. 6 metro hattına toplam 3.3 milyar TL ödeneceği açıklandı.

Bursa 3 milyar dolarlık yatırım Haberi

Bursa 3 milyar dolarlık yatırım

İbrahim Burkay, Türkiye'de 2014 yılı ocak-kasım döneminde kurulan yabancı sermayeli firma sayısı 41 bin 383 olurken; Bursa gibi üretim, ticaret ve ihracatın merkezi bir kentte bu rakamın 19'da kaldığını anlattı.


Yabancıların Bursa'da yatırım yapmak için alan tahsisi istediğini, ancak böyle bir alanlarının olmadığını bildiren Burkay, "Bursa'da yüksek teknolojili yatırımların yapılacağı yeni bir ihtisas OSB'ye ihtiyaç var" dedi.


Geçen yıl yer gösteremedikleri için Bursa'nın en az 2-3 milyar dolarlık yabancı yatırım kaçırdığı bilgisini veren Burkay, Bursa'ya yatırım yapmak isteyen şirketlerle sürekli bir araya geldiklerini, rağbetin ağırlıklı olarak otomotiv, otomotiv yan sanayi ve makine sektörüne yönelik olduğunu kaydetti.


Burkay, şu anda Bursa'ya Avrupa'dan raylı sistem alanında yatırım yapmak isteyen 2 büyük şirket olduğunu aktararak, bu şirketlerin Doğu Avrupa'daki üretimlerini ve Ar-Ge merkezlerini Türkiye'ye kaydırmak...