28 / 07 / 2024

bursa ana arter çalışmaları

bursa ana arter çalışmaları

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Nilüfer ilçesi Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayacak olan ana arter üzerinde kalan 8 binadan sonuncusunun da yıkımı yaparken, Nilüfer ilçesi yeni bir ana artere kavuşmuş oldu...

Bursa Mudanya'daki riskli yapı için yıkım kararı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, riskli yapı olarak ilan edilen Mudanya’daki binayı yıkarak, yerine bünyesinde bayanlar için spor salonu, Busmek Kurs Merkezi ve Ana Kucağı eğitim merkezinin de bulunduğu modern bir bina inşa edilecek.

Bursa şantiye alanına döndü!

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüsle mücadelede hafta sonları uygulanan sokağa çıkma yasaklarında Bursa’nın ana arterlerinde asfalt yenileme çalışmalarına hızla devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, diğer taraftan mahallelerde yıllar boyunca beklenen hizmetler yerine getiriliyor.

Bursa Osmangazi’nin 5 yıllık yol haritası belirlendi!

Bursa Osmangazi Belediyesi’nin 2020–2024 Stratejik Planı Belediye Meclisinde oy çokluğuyla kabul edildi. Osmangazi Belediyesi’nin 5 senelik yol haritasını belirleyecek olan stratejik planın ana misyonu, kaynakların en doğru ve en verimli biçimde kullanması oldu.

Zübeyde Ana Çocuk Akademisi'nin kaba inşaatı bitti!

Bursa Mudanya Belediyesi tarafından projelendirilen ve çalışmalarına başlanan Zübeyde Ana Çocuk Akademisi inşaatında sona gelindi. Bu yıl açılan akademi Türkiye'nin en büyüğü olacak.

Bursa'da ulaşım ana planında son rötuşlar!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından şehrin ulaşım sıkıntısını ortadan kaldırmak amacıyla planlanan ve hazırlık çalışmaları tamamlanan Bursa Ulaşım Ana Planı (BUAP), kamu kurum ve kuruluşlarının ilgili birim amirleriyle paylaşıldı.

Bursa Karacabey'de otel ve düğün salonu işi ihalesi 31 Mayıs'ta!

Bursa Karacabey Belediyesi, 4 yıldız niteliğinde bir adet otel ile iki adet düğün salonu inşana karşılık 30 yıl süre ile sınırlı ayni hak tesis edilmesi işi ihale ediyor..

Bursa Kestel'de cephe sağlıklaştırma çalışmaları başladı!

Bursa kent merkezinde ve ana arterlerde yapılan cephe sağlıklaştırma çalışmalarıyla kalite kenti hedefine emin adımlarla ilerleyen Bursa Büyükşehir Belediyesi, Kestel ilçesinde de cephe sağlıklaştırmanın startını verdi.

Bursa Mihraplı'da trafiğe 25 milyonluk neşter!

Raylı sistem, yol genişletme ve yeni yol açma, köprü ve kavşak imalatları ile trafiği sorun olmaktan çıkarmayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı’nın kuzeyinde 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırıyor

Bursa'daki Yeni İnegöl projesi arsa fiyatlarını uçurdu!

Bursa İnegöl Belediyesi'nin ilçe merkezinde yapılaşmanın önüne geçmek için hayata geçirmek istediği "yeni İnegöl" projesi, arsa fiyatlarını uçurdu. Müteahhit eliyle şu ana kadar o bölgeye değer katacak bir proje yapılmazken, arsalar al-sat yöntemi ile birilerini zengin ediyor.

Bursa Vakıf Parkı şekillenmeye başladı!

Bursa’ya ‘yeşil’ kimliğini yeniden kazandırmak için çalışmalarını hız kesmeden sürdüren Büyükşehir Belediyesi içinde spor sahaları, yüzme havuzu suni gölet ve 250 bin metrekarelik yeşil alan bulunan Vakıfköy Spor ve Kent Parkı, ana hatları ile şekillenmeye başladı.

Bursa Gürsu'da imar planları konuşuldu!

Bursa Gürsu Belediye Meclisi 15 Temmuz darbe girişimi sonrası ilk toplantısını yaptı. Gürsu'nun imar planlarının tekrar gözden geçirildiği toplantıda ana maddelerden biri kamu yatırımlarında ilçe içinde yeterli büyüklükte arsa bulunmamasıydı.

Bursa Osmangazi'de icradan 13.5 milyon TL'ye satılık arsa!

Bursa 2. Satış Memurluğu, Bursa Osmangazi'de Gemlik Lokumcusu işyeri ile Tofaş Oto Servis Ana bayii arasında kalan arsayı satışa çıkardı. 6 bin 77 metrekare yüzölçümlü arsanın toplam satış bedeli 13 milyon 555 bin 640 TL olarak belirlendi.

Bursa Mihraplı Köprülü Kavşağı'nda çalışmalar başladı!

BURSA'da, Karayolları ekiplerinin Mudanya Kavşağı'nda ki inşaat çalışmaları sürerken, Büyükşehir Belediyesi de bunun uzantısı olan ve 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırmak için çalışmalara başladı.

bursa ana arter çalışmaları Haberi

bursa ana arter çalışmaları


Raylı sistem yatırımlarının yanında son 4 yılda 372 kilometre yol genişletme ve yeni yol açma çalışmasını hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, merkeze bağlı ilçelerde de planlarda olasına rağmen uygulamada bulunmayan yolları halkın kullanımına açıyor. Bu kapsamda Nilüfer İlçesi İhsaniye Mahallesi’ndeki Kanuni Cadde ile Tuna Caddesi’ni birbirine bağlayan Mercan Sokak ve 1. Yaprak sokak üzerinde kalan binaları kamulaştırma programına alan Büyükşehir Belediyesi, güzergah üzerindeki 8 binadan sonuncusunu da yıktı. Bu yıkım çalışması ile iki büyük caddeyi birbirine bağlayan ana arterdeki son engel de ortadan kalkmış oldu.



Planlar yıllar sonra hayata geçiyor


Kamulaştırılan son binanın yıkım çalışmasını yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Altın’dan çalışmalar hakkında bilgi aldı. Ak Parti Nilüfer İlçe Başkanı Alpaslan Yıldız’ın da katıldığı yıkım çalışmasında...