05 / 05 / 2024

bursa barajları

bursa barajları

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, eriyen karların Bursa ve İnegöl’de barajlardaki su seviyelerini yükselttiğini belirterek, bu sene kuraklık yaşanmayacağını söyledi..

İstanbul'un içme suyu barajları yüzde 87,8'e ulaştı!

İçme suyu barajlarında, İstanbul'da yüzde 87,8, Ankara'da yüzde 39,6, İzmir'de yüzde 89,7 ve Bursa'da yüzde 93,6 doluluk oranına ulaşıldı.

Bursa barajları doluluk oranı 5 Mart!

Bursa'da yağışlı geçen kış mevsimi barajları doldurdu. Geçtiğimiz yıl yüzde 20'lerde olan barajlardaki su oranı, henüz bahar yağmurları gelmeden yüzde 80'lere ulaştı. BUSKİ taşkın riskine karşı kapakları açmaya başladı.

Yoğun kar yağışı Bursa'da barajları doldurdu!

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, eriyen karların Bursa ve İnegöl’de barajlardaki su seviyelerini yükselttiğini belirterek, bu sene kuraklık yaşanmayacağını söyledi..

Yağışlar Bursa’daki barajları doldurdu!

Bursa’da 10 günden beri aralıklarla devam eden yağmur ve kar yağışı kentin su ihtiyacını karşılayan Doğancı ve Nilüfer barajlarını doldurdu.

Yağan yağmurlar Bursa'ya yetmiyor!

Bursa'da şehrin su ihtiyacının yüzde 90'ını karşılayan Nilüfer ve Doğancı barajlarında doluluk oranı yağan yağmurlara rağmen değişmedi. Doğancı Barajı'nda doluluk oranı son yılların en düşük seviyelerine gerileyerek 24 olarak ölçüldü...

Türkiye'deki barajlar alarm veriyor!

İçmesuyu barajlarında geçen seneye göre yüzde 9,3 daha az su bulunurken, İstanbul'da yüzde 33,97, Ankara'da yüzde 24,77, İzmir'de yüzde 57,78 ve Bursa'da yüzde 44,04 doluluk oranı gözlendi...

Barajların doluluk oranları azaldı!

Ankara, İstanbul ve Bursa'daki içme suyu amaçlı barajlardaki doluluk oranları geçen yılki doluluk oranlarının gerisinde kalırken, İzmir'deki barajların doluluk oranı ise geçen yıla göre artış gösterdi.

Bursa Stadı için ilk kazma baharda vurulacak!

Bursa Stadı için ilk kazma baharda vurulacak ve inşaat 1.5 yıl sonra bitecek

Bursa'da satılık bina

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Osmangazi'de bulunan 190 metrekare binayı satışa çıkardı

Bursa İl Özel İdaresi ilköğretim okulu inşaatı yaptıracak

Bursa İl Özel İdaresi, Nilüfer İlçesi Hüsnü Züber İlköğretim Okulu inşaatını yaptıracak.

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsatsız yapıları yıktıracak!

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanlığı, ruhsatsız yapıları yıktıracak

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

bursa barajları Haberi

bursa barajları

AK Parti Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin, eriyen karların Bursa ve İnegöl’de barajlardaki su seviyelerini yükselttiğini belirterek, bu sene kuraklık yaşanmayacağını söyledi. Bu yıl kış mevsiminin bereketli geçtiğini belirten Milletvekili Şahin, “Ocak ayı başındaki yoğun kar yığışından İnegöl’ümüz de nasiplenmişti. Önceki gün başlayan kar yağışı yine Bursa’nın dağ ilçelerinde ve İnegöl’de etkili oldu. Kar yağışının ardından lodos yaşandı. Dağlardaki karlar eriyince de kar suları barajlarımızın su seviyesini yükseltti. İnşallah bu yağışlar sayesinde yaz mevsiminde sulama ve içme suyunda sıkıntı yaşanmayacak. Kar bereket demek” dedi.


Bursa bölgesindeki barajların doluluk oranları hakkında bilgi veren Milletvekili Şahin, Doğancı barajının yüzde 73, Nilüfer barajının yüzde

90, Çınarcık barajının yüzde 78, Gökçe barajının yüzde 74, Yuvacık barajının yüzde 86, Gölbaşı barajının yüzde 100, Demirtaş barajının yüzde 94,...