29 / 04 / 2024

bursa engelli parkı

bursa engelli parkı

Bölgede ilk defa Orhangazi Belediyesi tarafından yaptırılan ‘Engelliler Çocuk Parkı ve Spor Alanı’ düzenlenen törene hizmete açıldı.

Bursa'daki Soğanlı Botanik Parkı yapılaşmaya açılıyor!

Bursa'da yer alan Soğanlı Botanik Parkı'nın doğal SİT statüsü değiştirildi ve doğal SİT gitti ‘Kontollü kullanım alanı’ geldi. Park'ta yapılaşmanın da önü açıldı.

Bursa Teoman Özalp Parkı’nda dönüşüm başlıyor!

Yatırımlarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hamitler ve Bağlarbaşı Mahallelerine hizmet veren fakat 10 yıldır atıl haldeki amfi tiyatrosu ile günümüzde ihtiyacı karşılayamayan 110 dönümlük Teoman Özalp Parkı’nda dönüşümü başlatıyor.

Bursa'ya 8 yeni millet bahçesi ve park yapılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, 'Yeniden Yeşil Bursa sloganıyla yeni döneme başladı. En önemli projelerinden biri olan 1.5 milyon metrekare alanda yapılacak 8 büyük millet bahçesi ve parkı için kolları sıvadı. 

Bursa Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri şekilleniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Yıldırım’da 225 dönüm alan üzerinde hayata geçirilen Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, şekillenmeye başladı. 

Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri Bursa'ya değer katacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin Yıldırım’a kazandırdığı 225 bin metrekarelik Vakıfköy Kent Parkı ve Spor Tesisleri, Hüdavendigar Kent Parkı’nı aratmayacak. 

Bursa'da ilk yarıda 8 yeni park hizmete açıldı!

Bursa'nın yeşilini Nilüfer'de yeniden canlandırmayı hedefleyen Nilüfer Belediyesi, 2018 yılının ilk yarısında birçok yeni parkı, vatandaşların hizmetine sundu... 

Bursa Muradiye Parkı açılış için gün sayıyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, kentin 'Yeşil Bursa' kimliğine katkı sağlayacak olan ve bölgeye değer katan Muradiye Parkı'nın kısa süre sonra açılacağını söyledi...

Bursa Emir Sultan'a bin metrekarelik park!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Büyükşehir Belediyesi tarafından Emir Sultan’da kamulaştırılan bin metrekare alana yapılacak park ile bölgenin nefes alacağını dile getirdi.

Bursa Sular Vadisi Sular Parkı kapsamında yıkımlar başladı!

BURSA’nın merkez Yıldırım Belediyesi tarafından yaptırılacak Sular Vadisi Sular Parkı ve Rekreasyon Alanı’nın startı eski binaların yıkımı ile verildi.

Bursa Suuçtu Şelalesi'ne sosyal tesisler yapılacak!

BURSA’nın Mustafakemalpaşa Belediyesi, Suuçtu Şelalesi ve Tabiat Parkı'nı sosyal tesisler yapacak.

Bursa Mihraplı'da trafiğe 25 milyonluk neşter!

Raylı sistem, yol genişletme ve yeni yol açma, köprü ve kavşak imalatları ile trafiği sorun olmaktan çıkarmayı amaçlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, Hüdavendigar Kent Parkı’nın kuzeyinde 3 ana aksın kesiştiği noktaya köprülü kavşak kazandırıyor

Bursa Muradiye Külliyesi'ne 6 bin metrekarelik park!

Bursa’nın en önemli manevi odak noktalarından biri olan, yılda 1 milyonun üzerinde ziyaretçi ağırlayan Muradiye Külliyesi’nin hemen yanında eskiden spor sahasının bulunduğu alan kentsel tasarım ve peyzaj projesiyle 600 yıllık külliyeye ayrı bir değer katacak.

Bursa Osmangazi'ye yeni park!

Osmangazi Belediyesi tarafından Yunuseli-Hamitler-Güneştepe bölgesinde yapımı tamamlanan Çocuk ve Dinlenme Parkı, Başkan Mustafa Dündar ve vatandaşların katıldığı törenle açıldı.

bursa engelli parkı Haberi

bursa engelli parkı

Orhangazi Kaymakamı Mustafa Selman Yurdaer, Belediye Başkanı Neşet Çağlayan, AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kaya, Cumhuriyet Başsavcısı Fatih Karabacak, Askerlik Şubesi Başkanı Piyade Yüzbaşı Gökhan Su ve meclis üyelerinin eşleri ile birlikte katıldığı törene engelliler ve aileleri de yoğun ilgi gösterdi. Siteler bölgesindeki parkın kurdelesini protokol üyeleri ve engelliler birlikte kesti. Açılıştan sonra engelliler kendilerine özel hazırlanan parkta bol bol eğlendiler. Bazıları sallanırken, bazıları kaymayı tercih etti. Bazıları engelliler de spor aletlerini denediler. Protokol üyeleri ve eşleri ise engellilerin eğlencesine ortak oldu. Özel yapılan salıncakta eğlenen engellileri sallayan Kaymakam Yurdaer ve Belediye Başkan Çağlayan da rica üzerine salıncağa bindi. Renkli görüntülere sahne olan açılışta engelliler Çağlayan ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.


Açılışta konuşan Türkiye Sakatlar Derneği Orhangazi Şubesi Başkanı...