29 / 04 / 2024

Bursa Kayapada çöp depolama tesisi için eylem mi yapıldı

Bursa Kayapada çöp depolama tesisi için eylem mi yapıldı

Bursa ilinin Kayapa bölgesinde yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Kayapalılar projenin oylanacağı Büyükşehir önünde oturma eylemi yaptı.

Bursa Orhangazi Süpürgelik Mevkii’nde sanayi dönüşümü başladı!

Bursa'nın Orhangazi ilçesine Süpürgelik Mevkii’nde daha önce sanayi alanı olarak ilan edilen bölge konusunda ön çalışmalar başladı. Hürriyet Gazetesi köşe yazarlarından Hasan Bozbey, bugünkü köşe yazısında söz konusu çalışmaları kaleme aldı.

Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisine AVM mi yapılacak?

CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca, yaklaşık 50 yıl boyunca hastane binası olarak hizmet sunduktan sonra yıkılan eski Bursa Tıp Fakültesi Hastanesi arazisinde ne yapılacağına ilişkin belirsizlikler olduğunu açıkladı.

Bursa’ya ikinci tıp fakültesi kuruluyor!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Erdöl, Bursa’da açılacak olan ikinci tıp fakültesinin kurulması çalışmaları kapsamında Bursa İl Sağlık Müdürü’nü ziyaret gerçekleştirdi.

Sağlık Bilimleri Üniversitesine bağlı 3 yeni tıp fakültesi kurulacak!

Sağlık Bilimleri Üniversitesi bünyesinde İzmir, Trabzon ve Bursa illerinde yeni tıp fakülteleri kurulacak.

Bursa'da 4 asırlık mevlevihane restore ediliyor!

Çalışmalarına devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi, kaderine terk edildikten bir süre sonra yıkılıp yerine su depoları inşae dilen 400 yıllık Bursa Mevlevihanesi'ni gün yüzüne çıkarıyor.

Bursa İnegöl'de 2. kattan düşen inşaat işçisi ağır yaralandı!

Bursa İnegöl'de, çalıştığı inşaattan düşerek ağır yaralanan kalıp ustası Arabi Çimen (48), hastaneye kaldırıldı. Yaralının sağlık durumunun ciddiyetini koruduğu belirtildi. 

Bursa'da binalar arasında sıkışan Aşık Yunus türbesi gün yüzüne çıkarılacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde binalar arasında kalan sıkışıp kalan Aşık Yunus türbesi yapılan kamulaştırmalarla gün yüzüne çıkarılacak.

Bursa'da cami inşaatından düşen işçi öldü!

Bursa Merkez Osmangazi'de inşaatı devam eden caminin çatısından düşen Murat Yıldız (22) vefat etti. Yıldız'ın cenazesi, otopsi için Bursa Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi...

Bursa Mudanya’da büyük dönüşüm başlıyor!

Bursa Mudanya’daki parklanma sorununun çözümü için bazı proje hazırlıklarına başlayan Bursa Büyükşehir Belediyesi, ilçe merkezinde yer alan stadyumu başka bir yere taşıyıp, bu alana yer altına iki katlı otopark, üst kısma ise ayrıcalıklı bir yaşam alanı inşa edecek.

Bursa'da 7'nci kattan düşen inşaat işçisi öldü!

Bursa'da yurt inşaatında çalışan Adem Türk, inşaatın 7'nci katından düşüp hayatını kaybetti.

Eren Bakıcı Bursa’da köy hayatını seçti!

Hepsi grubunun solistlerinden Eren Bakıcı, müziği bırakıp Bursa’da köy hayatını seçti.

Bursa'daki devlet hastaneleri kapatılacak mı?

Bursa Şehir Hastanesinin hizmete girmesiyle diğer devlet hastanelerinin kapatılıp kapatılmayacağı ve Şehir Hastanesine ulaşımın nasıl sağlanacağı TBMM gündemine taşındı. CHP'li Sarıbal, konuya ilişkin soru önergesi hazırladı...

Bursa Altınkurnalar Cami yenilenecek!

Bursa Selamet Mahallesi’nde yer alan ve ekonomik ömrünü tamamlayan Altınkurnalar Cami yıkılıp yeniden inşa edilecek.

Bursa Kayapada çöp depolama tesisi için eylem mi yapıldı Haberi

Bursa Kayapada çöp depolama tesisi için eylem mi yapıldı

Kayapa’da yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisine karşı çıkan Kayapalılar Bursa Büyükşehir Belediyesi önünde eylem yaptı. Dışarda eylem yapılırken belediye meclisinde projenin onaylanması görüşüldü. Meclis toplantısına alınmayan Kayapalılar sık sık; “ Kayapa burada, başkan nerede?” sloganları attı. Tüm girişimlere rağman Kayapaya yapılması planlanan çöp depolama ve yakma tesisi CHP ve MHP’li üyelerin ret oyu kullanmasına rağmen AKP’li üyelerin oyuyla kabul edildi.


AKP’li Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından Nilüfer ilçesinin Kayapa bölgesine katı atık toplama ve yakma tesisi yapılmak istemesine Kayapa halkı aylardır eylem yaparak tepki göstermişti. Projenin belediye meclisinde onaylancağı gün Kayapa halkı belediye binasında oturma eylemi yaparak duruma birkez daha tepki gösterdi. Eyleme DOĞADER in yanı sıra çok sayıda yaşam savunucusu da katıldı.


‘REZİLLİĞİ BİZ ÇEKİYORUZ’

Köylerinde yapılmak istenen bu projeye...