12 / 05 / 2024

bursa kilise restorasyonu

bursa kilise restorasyonu

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Hayri Türkyılmaz'a kilise restorasyonu tepkisi!

Bursa Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, 1834'te kesme taştan yapılan kilise için restorasyon çalışmalarını başlattı. Olay üzerine MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" diye konuştu.

Bursa'da tarihi kilise satışa çıkarıldı!

Bursa'da yer alan bir kilise, internet üzerinden 6 milyon 300 bin TL bedelle satışa sunuldu.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Yıldırım Bayezid Türbesi'nin restorasyonu tamamlandı! 

Çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu tamamlanma aşamasına gelen Yıldırım Bayezid Türbesi, ilk günkü ihtişamına kavuştu.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa'da 597 yıllık caminin restorasyonu durduruldu! 

Bursa İznik'te bulunan 597 yıllık tarihi Mahmut Çelebi Camii'nin restorasyonu ödenek yetersizliği nedeniyle durduruldu. Tarihi cami çürümeye terk edildi. 

Bursa Yenişehir yatırıma doymuyor!

Yatırımlarına son sürat devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Yenişehir’deki yedi mahallenin bağlantı yollarının açılışı yaptı ve Dereköy Camii’nin restorasyonu ilk harcı döktü

Bursa Boyacıkulu Mektebi restore edildi!

Bursa’da 5 asır önce eğitim hizmeti vermek için yaptırılan ve zamanla sadece yıkıntı cephe duvarları kalan Boyacıkulu Mektebi'nin restorasyonu tamamlandı.

Bursa'daki tarihi kilise kültür merkezi oluyor!

Bursa'nın eski köylerinden Mudanya'nın Aydınpınar köyünde cami olarak kullanılan 2 asırlık kilise kültür merkezi olacak. Bina restore edilirse kültürel faaliyet ve toplantılarda kullanılabilecek.

Bursa Osmangazi Türbesi'nde restorasyon çalışmaları tamamlandı!

Bursa Osmangazi Türbesi'nde sandukanın çevresinde bulunan ve 150 yıl önce Sultan Abdülmecit tarafından yaptırılan sedef korkuluğunun restorasyonu tamamlandı. Bakım ve onarım Kültür Bakanlığı Sanatkarı Sedefkar Zafer Karazeybek tarafından yapıldı.

Bursa Yerkapı Camii'nin restorasyonunda son durum!

Bursa Hisar içerisinde bulunan Yerkapı Camii restorasyonu bitmesine rağmen elektrik ve bazı basit eksiklikleri tamamlanamadığı için ibadete açılamıyor. Camiinin Ramazan ayında ibadete açılması için gayret göstermesini bekliyor.

Dünyanın tek Demir Kilise'si restore ediliyor!

Haliç'in kıyısında bulunan ve 'Demir Kilise' olarak bilinen Sveti Stefan Bulgar Kilisesi yeniden hayat buluyor. Kilisenin dış cephe restorasyonu devam ederken, İstanbul Büyükşehir Belediyesi kilisenin içinin yenilenmesi için de ihaleye çıktı.

Bursa'daki Somuncu Baba Evi ramazan ayında açılacak!

Bursa'da Osmangazi Belediyesince restorasyonu yapılan Somuncu Baba Evi'nin ramazan ayında hizmete sunulması planlanıyor. Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, tarihi yapıdaki çalışmaları inceleyerek, yetkililerden bilgi aldı.

bursa kilise restorasyonu Haberi

bursa kilise restorasyonu

Bursa'da CHP'li Belediye Başkanı Hayri Türkyılmaz, tepkilere neden olan bir karar verdi. 

Takvim'den Tuna Çam'ın haberine göre; Türkyılmaz'ın emriyle 1834 yılında kesme taştan yapılan Mudanya Ortadoks Kilisesi'nin restorasyon çalışması başlatıldı. Ancak kesme taşların üzerinin sıva ile kapatılması tepki gösterildi. 

MHP'li Belediye Meclis Üyesi Bülent Erdem, "Kültür varlıklarımız böyle heba oluyor" çıkışında...