03 / 05 / 2024

bursa Maden İhtisas osb

bursa Maden İhtisas osb

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

Bursa Orhaneli'ye yeni OSB kuruluyor!

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor. Bölgede 45'ten fazla fabrika kurulacağını açıklandı.

Yeni maden sahaları ihale ile satılacak!

Bursa 4. Uluslararası Blok Mermer Fuarı'na katılan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, yeni maden sahalarının ihaleyle satılabileceğini açıkladı. 

Bursa OSB'de parsel satılıyor!

Bursa İhtisas Deri ve Karma Organize Sanayi Bölgesi'nde yer alan 2562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanununa tabi olan bir adet parsel teklif verme usulü ile satışa çıkarıldı.

Bursa Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi’ne kreş inşaatı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Mimarsinan Yüksek İhtisas Hastanesi’nde kreş inşa ediliyor. Kreş, 1 milyon TL'ye yaptırılacak.

Bursa Uludağ Ketenli Yaylası'na maden izni çıktı!

Cengiz Holding, Bursa Uludağ Ketenli Yaylası'nda volfram madeni aramak için bakanlıktan izin aldı. DOĞADER Yönetim Kurulu üyesi Murat Demir, konuyla ilgili açıklama yaptı.

Bursa Cerrahi Merkezi'nin yüzde 43'ü tamamlandı!

Bursa İl Sağlık Müdürü Dr. Özcan Akan, bölgesel nitelikte hizmet verecek olan Yüksek İhtisas Kardiyovasküler Cerrahi Merkezi'nin inşaatının hızlı bir şekilde ilerlediğini söyledi.

Bursa Kayapa'da YMD Madencilik'in kapasite artışı protesto edildi!

Bursa'nın Nilüfer ilçesine bağlı Kayapa mahallesinde bulunan maden ocağının kapasite artışına karşı çıkan bölge halkı, topladıkları 600 itiraz dilekçesini Bursa Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü'ne teslim etti.

Türkiye'deki ilk Maden OSB'si için geri sayım başladı!

Türkiye’de ilk olma özelliğine sahip Maden Organize Sanayi Bölgesi için çalışmalarda sona gelindi. Enerji Bakanlığı tarafından yer kararı verilecek sanayi bölgesi sayesinde, işlenecek mermerler Bursa’dan dünyaya pazarlanacak.

Bursa İnegöl'ün yolları yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ‘Bütünşehir’ uygulamaları kapsamında İnegöl’ün Ortaköy, Muratköy, Soğukdere, Maden ve Gazelli bölgelerinde gerçekleştirdiği asfaltlama çalışmaları hızla sürüyor.

Metal ve maden sektörü mercek altında!

Metal ve maden sektörü mercek altında. Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi'nin Metal ve Maden Sektör Kurulu toplantısı üyelerin yoğun katılımı ile dernek merkezinde gerçekleştirildi.

Bursa Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas Hastanesi'nin yeni blok ihalesi 18 Ağustos'ta!

Bursa Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne yeni blok yapılacak. Bursa Şevket Yılmaz Yüksek İhtisas Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nin yeni bloğunun ihalesi 18 Ağustos'ta gerçekleştirilecek...

Orhaneli’ye maden OSB kuruluyor!

Türkiye’den ihraç edilen 8 milyon tonluk mermerin yüzde 11’ini karşılayan Bursa, 900 yıllık ömre sahip 105 milyar dolarlık mermer rezervinin bulunduğu Orhaneli’de maden organize sanayi bölgesi kurmaya hazırlanıyor

Bursa'da krom ocağı tesisi için toplantı düzenlenecek!

Korat Tekstil Maden San. ve Tic. LTD. ŞTİ. tarafından Bursa İli Büyükorhan İlçesinde Krom Ocağı Alan Genişletilmesi ve Kapasite artışı için 10 Eylül 2013 tarihinde toplantı düzenlenecek...

bursa Maden İhtisas osb Haberi

bursa Maden İhtisas osb

Bursa'nın Orhaneli ilçesinde 500 milyar dolarlık maden rezervi belirlenen alanda yeni organize sanayi bölgesi kurulması planlanıyor.

Bursa Hakimiyet Gazetesi'nde yer alan habere göre, Maden İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (OSB) için Çevresel Etki Değerlendirmesi (ÇED) sürecinin tamamlandı. 

Maden OSB kurulması için çalışma başlattıklarını söyleyen MADSİAD Başkanı Erol Efendioğlu, "Burada mermer var, kalsit var, feldspat var. Osmanlı zamanında bile bölgede madencilik vardı. 'Türkiye'nin ilk Maden OSB'ni Orhaneli'ne kuralım' diyerek harekete geçtik. Bu projenin ÇED aşaması bitti, kamulaştırma aşamasına geldik. Burada devletimizden yardım isteyeceğiz. Bu OSB'de çevreci bir üretim yapılacak ve bu da Türkiye'ye çok güzel bir emsal olacak. Zaten yeşil Bursa'da bize yakışan çevreci emsaller oluşturmaktır. Buraya 45-48 fabrika gelecek. Burada ciddi bir istihdam oluşacak. Orhaneli'nden Bursa'ya ciddi bir göç var. O göçü...