03 / 05 / 2024

Bursa Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi

Bursa Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm alanını inceledi. Edebali, dönüşüm projesiyle ilgili bilgiler verdi.

Bursa Yıldırım'da kentsel dönüşüm başladı!

Bursa'ya bağlı Yıldırım ilçesinde hayata geçirilen Mevlana Kentsel Dönüşüm Projesi'nde 7.etap çalışmalarına başlandı. 

Bursa'da dönüşüm kapsamında 301 konut yıkıldı!

Kentsel dönüşüm çalışmalarının hız kesmeden devam ettiği Bursa Mevlana Mahallesi'nde depreme dayanıksız yapılar yıkıldı.

Bursa Mevlana Mahallesi'nde yıkım başladı!

Bursa'nın Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm çalışmaları dahilinde yıkımlar başladı. Yıkıma Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum da katıldı. 

Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi 7. Etap dönüşüm ihalesi 24 Mayıs'ta!

TOKİ, Bursa Yıldırım Mevlana Mahallesi Kentsel Dönüşüm Projesi 7. Etap 644 Adet Konut ve 177 adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi (E- İhale) ihalesini 24 Mayıs tarihinde gerçekleştirecek.

Bursa Yıldırım'da dönüşüm nasıl olacak?

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde dönüşüm hızlandı. Yıldırım ilçesi Mevlana Mahallesi'nde bitişik nizamlı ve ömrünü tamamlamış olan depreme dayanıksız evler yerine sosyal ve yeşil donatı alanlarının olduğu, modern, yepyeni, evler inşa edilecek.

Bursa Yıldırım'da planlı dönüşüm başladı!

660 bin nüfusuyla Bursa’nın en büyük ilçelerinden olan Yıldırım'da, göçün de etkisiyle oluşan çarpık kentleşmeye çözüm aranıyor. Bu kapsamda ada bazlı dönüşüme örnek olacak Mevlana Mahallesi’nde TOKİ desteği ile gerçekleştirilecek ‘7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi’nde yıkımlar yapılıyor.

Bursa Mevlana Kentsel Dönüşümü ihalesi 24 Mayıs'ta!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde gerçekleşecek olan kentsel dönüşüm projesi için ihale tarihi oldu. TOKİ tarafından hayata geçirilecek olan 7. Etap Kentsel Dönüşüm Projesi 24 Mayıs'ta ihaleye çıkacak.

Bursa Mevlana Mahallesi'nde kentsel dönüşüm için imzalar atıldı!

Bursa Yıldırım Belediyesi, Mevlana Mahallesi'nde hayata geçecek olan kentsel dönüşüm çalışmaları için hak sahipleri ile sözleşme imzaladı.

Bursa Mevlana'da kentsel dönüşüm hızlandı!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından riskli yapıların ortadan kaldırılması, sağlıklı ve güvenli yapılaşmanın sağlanması için Mevlana Ulus Mahallesi’nde başlatılan kentsel dönüşüm çalışmaları hız kazandı.

Bursa Hümahatun Evleri teslim edildi!

Yıldırım Belediyesi tarafından kentsel dönüşüm marifetiyle Mevlana ve Ulus Mahallelerinde inşa edilen Hümahatun Evleri, gerçekleşen törenle hak sahiplerine teslim edildi.

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi’nde sona gelindi!

Yıldırım Belediyesi’nin Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında inşa ettiği Hümahatun Evleri’ndeki 130 konut 10 Temmuz’da hak sahiplerine teslim edilecek.

Bursa Yıldırım'da 40.5 milyon TL'ye satılık 2 arsa!

Bursa Yıldırım Belediyesi tarafından Mevlana ve Ulus Mahallesi'nde yer alan 2 gayrimenkul ihale ile satılıyor. İhale 18 Aralık'ta gerçekleşecek...

İsmail Edebali: Kentsel dönüşümde model olacağız!

Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi ile ilgili açıklama yapan Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "Kentsel dönüşümde model olacağız" dedi.

Bursa Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi Haberi

Bursa Mevlana Ulus Kentsel Dönüşüm projesi

Bursa Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, Mevlana-Ulus'taki kentsel dönüşüm çalışmasını inceledi. Sadece iki adada zemin güçlendirilmesi için 10 bin 142 ton beton harcandığını belirten Edabali, 2018 yılında hak sahiplerine teslim edileceğini açıkladı.


Başkan İsmail Hakkı Edebali, Yıldırım'da pansız ve ruhsatsız yapıların sağlamlaştırılması adına radikal değişiklikler yapılacağını söyledi. Edebali, “Aynı zamanda yeraltı su seviyesi de yüzeye yakın. Olası bir deprem anında yeraltı sularının yüzeye doğru hareketleniyor. Bundan dolayı bina inşa etmeden önce zeminin ıslah edilmesi şart. Son 20 yıldır bu çalışmalar jet grout yöntemiyle yapılıyor. Biz de bu yöntemle 14 metre derine inerek zemine su ve çimento karışımı enjekte ediyoruz” dedi.


Bu uygulamayla yukarıdan gelen yükün sağlam zemine ulaştırılarak zeminin taşıma kapasitesinin arttırıldığını dile getiren Başkan Edebali, “Proje çalışmalarının devam ettiği...