03 / 05 / 2024

Bursa mimarisi

Bursa mimarisi

Bursa'nın İnegöl ilçesi Bahçekaya Mahallesi'nde yer bulunamadığı için yüksek kolonlar sayesinde yolun üstünde bulunan ve cami lojmanı olarak kullanılan bina görüntüsüyle dikkatleri çekiyor

Bursa Büyükşehir Stadyumu'nun zemini yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve mimarisi ile dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilen büyükşehir stadyumunun zemin yenileme çalışmaları tamamlanıyor.

Bursa Büyükşehir Stadı'nın zemini yenileniyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından kente kazandırılan ve mimarisi ile dünyanın heyecan verici 10 stadyumu arasında gösterilen Bursa Büyükşehir Stadı'nın zemini baştan aşağı yenileniyor.

Bursa Timurtaş Paşa Camii'nin minaresi restore edilecek!

Bursa’daki ilginç mimarisi ile dikkat çeken 618 yıllık Timurtaş Paşa Camii ile minaresi arasından yol geçiyor. Demirtaşpaşa Mahallesi Muhtarı İhsan Tozaklı, yazışmalar sonucunda cami minaresinin restore edileceğini belirtiyor.

Bursa'nın yeni stadyumunda çalışmalar devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından yaptırılarak mimarisi ve yapı tekniği açısından dünyanın örnek projeleri arasında gösterilen yeni stadyumda, soğuk hava ve kar yağışına rağmen devam eden çalışmalar kapsamında koltuk montajına başlandı.

Bursa Timsah Stadyumu 6 ay sonra bitecek!

Mimarisi ve yapı tekniği ile dünyanın örnek projeleri arasında gösterilen Bursa’nın yeni stadyumu, 2015 yılı Haziran ayında hizmet vermeye başlayacak. Altepe, “Bu yatırımlar yapılıyor, bu kadar mesailer veriliyor, harcama yapılıyor.” dedi.

Güzell Tower Bursa'da yükseliyor! 329 bin TL'den başlıyor!

Bursa’nın yeni gelişim bölgelerinden olan Ata Bulvarı üzerinde farklı mimarisi ve donanımları ile göz kamaştıran Guzell Tower’da satışlar başladı. İnşaatının yüzde 80'inin tamamlandığı projede teslimler Mayıs 2014'te gerçekleşecek...

Güzelbiryer Bursa Evleri'nde hemen teslim! Son evler 305 bin TL!

Tüm blokları dört kattan oluşan, kalitesi, mimarisi, estetiği ve peyzajıyla Bursa’nın prestij konut projesi haline gelen Güzelbiryer’de kalan az sayıdaki daire yeni sahiplerini bekliyor

Bursa Nilüfer Residence mimarlarına uluslararası ödül!

Gökhan Avcoğlu ile Dara Kırmızıtoprak, Londrada düzenlenen, ML Yapıya ait Bursa Nilüfer Residence projesi ile Avrupa ödülünden sonra, dünyada mimar oscarları olarak bilinen Uluslararası En İyi Yüksek Bina Mimarisi 2011 ödülünün de sahibi oldular

Bursa'da satılık bina

Bursa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü, Osmangazi'de bulunan 190 metrekare binayı satışa çıkardı

Bursa İl Özel İdaresi ilköğretim okulu inşaatı yaptıracak

Bursa İl Özel İdaresi, Nilüfer İlçesi Hüsnü Züber İlköğretim Okulu inşaatını yaptıracak.

Bursa Yıldırım Belediyesi ruhsatsız yapıları yıktıracak!

Bursa Yıldırım Belediyesi Başkanlığı, ruhsatsız yapıları yıktıracak

Bursa'daki Yeşil Türbe'nin restorasyonu tamamlandı

Osmanlı mimarisinde dış duvarlarının tümü çini ile kaplı tek türbe olan Bursa'daki Yeşil Türbe, eski siluetine kavuştu

Bursa Belediyesi turizm yatırımı bekliyor!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa'nın turizm yatırımı beklediğini söyledi

 

Bursa mimarisi Haberi

Bursa mimarisi

Bursa'nın İnegöl ilçesinin Bahçekaya Mahallesi'nde yer bulunamadığı için yüksek kolonlar sayesinde yolun üstüne yapılan ve cami lojmanı olarak da kullanılan bina görenleri şaşırtıyor.

Anadolu Ajansı'nda yer alan habere göre, kolonların üzerinde duran ve altından araçların geçtiği bina, cami lojmanının yanı sıra mahalle konağı, muhtarlık binası ve köy lokali olarak da hizmet veriyor. Oylat kaplıcalarını ve mağarayı ziyaret eden vatandaşların da kullandığı yoldaki bina, ilginç yapısıyla görenlerin dikkatini çekiyor.

Mahalle muhtarı Hayati Aslan, konu ile ilgili yaptığı açıklamada, önceden köy statüsündeki mahallelerinde uygun bir arazi bulunamadığı için cami lojmanının yol üzerine yapıldığını ifade etti. İnşaatı 42 yıl önce gerçekleştirilen binayı yapacak yeni yer olmadığı için yıkmak istemediklerini söyleyen Aslan, yapıyı güçlendirmek için belediye başkanıyla görüşme içinde olduklarını söyledi.

"30-40 bin lira harcayarak güçlendirme...