14 / 05 / 2024

Bursa Molla Gürani restore son durum

Bursa Molla Gürani restore son durum

Bursa'da Üftade Hazretlerinin türbesinden Yerkapı Camii’e kadar pek çok kültürel mirası bünyesinde barındıran Molla Gürani Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor.

Fatih'te 2 adet arsa satılıyor! Belediye peş peşe duyurdu! Megakentte arsa sahibi olabilirsiniz! 

Fatih Belediye Başkanlığı, İstanbul ili, Farih ilçesi,  Molla Gürani Mahallesinde yer alan 2 adet konut imarlı arsayı satıyor. Peki Fatih'te yer alan arsaların fiyatları ne kadar? 

Fatih Molla Gürani Mahallesi 1/1000 ölçekli imar planı değişikliği askıda!

İstanbul İli, Fatih İlçesi, Molla Gürani Mahallesi 1844 Ada 15,16,17 ve 52 Parsellerin Bir Kısmına İlişkin 1/1000 Ölçekli Koruma Amaçlı Uygulama İmar Planı Değişikliği askıya çıkarıldı.

Fatih Belediyesi'nden İstanbul'un göbeğinde satılık arsa fırsatı! 

İstanbul İli Fatih Belediye Başkanlığı, Fatih Molla Gürani Mahallesi'nde yer alan arsa için satış ihalesi düzenliyor. Söz konusu arsa 172.17 metrekare alana sahip.

Bursa'da görüntü kirliliğine neden olan binalar ortadan kaldırılıyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen Çekirge Teras Projesi ile kentin siluetini bozan yapıların yıkım işlemleri devam ediyor. 

Bursa Gürsu'daki kültür merkezinin temeli atıldı!

Bursa’da Gürsu Belediyesi tarafından tam kapanma öncesinde 26 Nisan tarihinde Kültür Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.

Bursa'da göçme tehlikesi olan konutlar tahliye edilecek mi?

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Bursa'da meydana gelen heyelan ve sel felaketinin ardından binaların tahliyesine ilişkin açıklamalarda bulundu.

TOKİ'den 6 millet bahçesi için ihale! 

TOKİ, 24 Mart'ta Sinop Kent Meydanı Millet Bahçesi, 25 Mart'ta Şanlıurfa Viranşehir Millet Bahçesi, 26 Mart'ta Bursa Osmangazi Gökdere Millet Bahçesi'nin ihalelerini gerçekleştirecek. 

TOKİ Bursa Gürsu 413 konut ihalesi yarın!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut, 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi yapım işi yarın saat 14:30'da yapılacak.

TOKİ'den Bursa Gürsu'ya 413 konut ve 8 dükkan!

Bursa İli Gürsu İlçesi 413 Konut 8 Adet Dükkan İnşaatı ile Altyapı ve Çevre Düzenlemesi İşi ihalesi 3 Eylül 2020 tarihinde saat 14:30'da yapılacak.

Bursa'ya 'Cristiano Ronaldo' etkisi! Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı!

Ünlü futbolcu Cristiano Ronaldo’nun corona virüsten korunmak için kendisini adada karantina altına almasındasn sonra Bursa Uluabat Gölü'ndeki adaya ilgi arttı.

Fatih Molla Gürani Mahallesi 1/5000 ölçekli plan tadilatı askıda!

Fatih İlçesi, Molla Gürani Mahallesi, 1845 ada, 21 parsel ve bir kısm tescil dışı alana ilişkin 1/5000 ölçekli plan tadilatı  askıda...

Bursa'da gündem Orhangazi İmar Planı!

CHP Bursa Milletvekili, TBMM Divan Kâtip Üyesi Nurhayat Altaca Kayışoğlu, Orhangazi Gedelek Turşu Festivali'nde düzenlenen konuşmada iptal edilen 1/25 binlik Orhangazi İmar Planı nedeniyle dükkanların risk altında olduğunu ifade etti.

Bursa Uluabat Gölü'ndeki ada 17 milyon TL'ye satılıyor! 

Bursa Uluabat Gölü'ndeki 45 dönümlük ada 17 milyon liraya satılıyor. Adanın sahibi Nedim Bulut 13 milyon liralık teklifi kabul etmediğini söyledi. 

Bursa Molla Gürani restore son durum Haberi

Bursa Molla Gürani restore son durum

Bursa’nın tarihi mahallelerinden Molla Gürani’de restorasyon çalışmaları aralıksız devam ediyor.

Üftade Hazretlerinin türbesinden Yerkapı Camii’e kadar pek çok kültürel mirası bünyesinde barındıran Molla Gürani Mahallesi’nde Osmangazi Belediyesi tarafından yapılan restorasyon çalışmaları hız kesmeden devam ediyor. Yakın zamanda Büyükşehir Belediyesi tarafından Üftade Camii’nin avlusundaki hazirelerin yenilenmesinin ardından Osmanlı kültürüne ait bir evin ve Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından Yerkapı Camii’nin de onarımı devam ediyor. Mahalledeki kültürel değerlerle ilgili konuşan Muhtar Metin Acar, "Mahallemizde sık sık restorasyon yapılıyor. Bu durumdan çok memnunuz. Restore edilen tarihi evle alakalı bazı taleplerimiz var. Bir sağlık ocağı ya da komşuluk ilişkilerini korumak adına bir mahalle konağı tarzında, vatandaşlarımızın yararlanabileceği bir hizmet binası olmasını arzu ediyoruz. Ayrıca mahallemiz kültürel yapısından dolayı turistlerin uğrak mekanı. Mahallemizdeki zemin hakkında bir...