07 / 05 / 2024

bursa Myrelia antik kent

bursa Myrelia antik kent

Radikal Gazetesi muhabirlerinden İdris Emen'in haberine göre; Bursa'da Myrelia antik kenti için hazırlanan koruma amaçlı imar planında bina katları yükseldi. Myrelia'nın bir kısmı da imara açıldı...

Bursa'da mühürlenen Özdilek Mudanya AVM'den açıklama! 

Bursa'nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kalıntıları üzerinde yapılan avm, Mudanya Belediyesi'nce mühürlenmişti. 'İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine' aykırı olduğu belirtilen avm yetkililerinden konuya ilişkin açıklama yapıldı....

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Myrleia Antik Kenti'nde yapılan AVM açıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde Myrleia Antik Kenti'nde inşa edişen AVM hizmete açıldı. Tören sırasında AVM önünde toplanan DOĞADER üyeleri, döviz ve sloganlarla protestoda bulundu.

Bursa'da 2700 yıllık antik kent üzerinde AVM çalışması!

Bursa'ya bağlı Mudanya'da 2700 yıllık Myrleia Antik Kenti üzerinde AVM için 'İmar Barışı'ndan yararlanarak Mudanya Belediyesi'nden Yapı Kullanma Ruhsatı alan Özdilek Holding, çalışmalara başladı. 

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için karşı hamle!

Bursa Mudanya’da ‘Myrleia Antik Kenti’  olarak bilinen bölgede yapılan AVM inşaatı için ‘imar barışı’ başvurusu yapılarak yapı kayıt belgesi alınmasına belediyeden karşı hamle geldi.

Myrleia Antik Kenti'ne yapılan AVM için imar başvurusu!

Bursa’da Myrleia Antik Kenti üzerinde inşa edilen AVM için imar başvurusu yapıldı. Yargı süreci devam eden bölge için kamulaştırma isteniyor. 

Myrleia antik kentine arkeopark yapılacak!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde üzerine alışveriş merkezi inşa edilen 2 bin 700 yıllık Myrleia antik kentinin geri kalanı plan değişikliğiyle arkeopark ilan edildi. 

Bursa İznik Roma Tiyatrosu restore edilecek!

İznik'teki 2 bin yıllık antik Roma Tiyatrosu, Bursa Büyükşehir Belediyesince yapılacak kazı ve restorasyon çalışmalarıyla özgün kimliğine kavuşacak.

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık antik kent bulundu!

Bursa’nın Mudanya ilçesinde 2 bin 700 yıllık Meyrleia antik kentine ait künk, kanal, seramik fırın, apsisli yapı ve cadde kalıntıları bulundu.

Bursa Kemerli Kilisesi satışa çıkarıldı!

Bursa'nın Mudanya ilçesinde yer alan ve antik kent yerleşimi olan Tirilye kasabasında Kemerli Kilisesi internette emlakçı Nusret Akyüz tarafından satışa çıkarıldı.

Myrleia antik kent üstüne AVM mi yapılacak?

Myrleia antik kent üstüne AVM yapılmasına onay veren Bursa Kültür Varlıkları Koruma Bölge Kurulu'nun 9 üyesi hakkında 'görevi kötüye kullanmak' suçuyla Bursa 1. Asliye Ceza Mahkemesi'nde dava açıldı.

Myrlei Antik Kenti üzerine inşa edilecek AVM'ye iptal kararı!

Bursa 1. İdare Mahkemesi, Myrleia antik kentini imara açan ve 2700 yıllık tarihi kent kalıntılarının AVM’nin bodrum katında cam çerçevede sergilenmesine karar veren Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.

Antik kent üstü AVM için karar iptal oldu!

Bursa 1. İdare Mahkemesi, Myrleia antik kentini imara açan ve 2700 yıllık tarihi kent kalıntılarının AVM'de sergilenmesine karar veren Bursa Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Bölge Kurulu kararını iptal etti.

bursa Myrelia antik kent Haberi

bursa Myrelia antik kent

1. derece sit alanı olan Myrelia antik kenti için hazırlanan 1/1000 ölçekli koruma amaçlı nâzım imar planında sit alanındaki yapılaşma için bina kat yüksekliği ikiden beşe çıkartıldı. Bölgenin eğimiyle kat yüksekliği yediyi bulabilecek. Sit alanının 50 bin metrekaresi de turizm alanı ilan edilerek imara açıldı. 

Uludağ Üniversitesi Arkeoloji Bölümü, 2010 yılında Bursa’nın Mudanya ilçesinde Myrelia antik kentinin yakınında yaptığı yüzey çalışması sırasında yoğun seramik parçalarına rastladı. Bursa Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Bölge Kurulu’na başvuran üniversite, antik kentin 1. derece sit statüsünün bu alanı da kapsayacak şekilde genişletilmesini istedi. Bölgede incelemelerde bulunan koruma kurulu ise bölgeyi 3. derece arkeolojik sit alanı ilan etmeyi uygun buldu. Bölge 3. dereceden sit alanı ilan edilince mevcut imar planı da iptal edilmiş oldu. 

Mudanya Belediyesi,...