16 / 05 / 2024

bursa Oruçbey Hamamı

bursa Oruçbey Hamamı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Oruçbey Hamamı, sahiplerince 1 milyon 650 bin liradan satışa çıkarıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri hamamın, tapusunun bulunduğu kişilerce satılabileceğini ifade etti.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Edirne'de yıkılmayı bekleyen Gazi Mihal Bey Hamamı restore ediliyor!

Edirne'de 2'nci Murad Dönemi'nde, 1422 yılında inşa edilen 'vakıf eser' niteliğindeki Gazi Mihal Bey Hamamı, atıl durumuyla madde kullananlar ve definecilerin mekanı haline geldi. Yapı restore edilmeye hazırlanıyor.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bursa'daki 614 yıllık hamam restorasyon bekliyor! 

Bursa'da 614 yıllık hamam harabeye döndü. Restorasyonu için Bursa Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne başvuran mahalleli, hamamın bir an önce restore edilmesini istiyor.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Osmangazi Hisar İçi'nde tarihsel dönüşüm başlıyor!

Osmangazi Belediyesi, “Yaşayan Tarih Hisar İçi” projesinin ilk ayağı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tarihi bölgede diğer kurumlarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında elektrik ve telefon kabloları yer altına al

Bursa'ya İznik Çinisi Müzesi müjdesi!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hizmete açılan 1. Murat Hamamı Kültür Merkezi’nin ‘İznik Çinisi Müzesi’ olacağının müjdesini verdi.

Bursa Kestel'deki tarihi hamam restore ediliyor!

Restorasyon çalışmalarına hız kesmeden devam eden Bursa Büyükşehir Belediyesi Kestel Babasultan Mahallesi’nde yer alan tarihi hamamı da restore ediyor.

Bursa Arap Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Gemlik’in Küçük Kumla Köyü’nde bulunan ve 300 yıl önce yaptırılan Arap Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturuyor.

Bursa Hasanpaşa Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı Kültür Merkezi’nin açılış töreninde yaptığı açıklamada, UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesi’nde değerleriyle yer alan Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkarıldığını dile getirdi.

Bursa Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açıldı!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilen Hasanbey Hamamı Kültür Merkezi açılışına katıldı.

Bursa'daki 365 yıllık Hasanpaşa Hamamı restore edilecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Mudanya’daki 365 yıllık Hasanpaşa (Hasanbey) Hamamı’nı restore edecek. Bursa’nın ilçelerinde de tarihi eserlerin gün yüzüne çıkartılacağı belirtildi.

Bursa Yenişehir Z-Kütüphanesi açıldı!

Bursa Yenişehir'de yapılan "ZKütüphane" TOKİ Orhangazi Ortaokulu'nda faaliyete geçti. Kütüphaneyi yapan müteahhit Şeref Oruçoğlu'na teşekkür plaketi takdim edildi.

bursa Oruçbey Hamamı Haberi

bursa Oruçbey Hamamı

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Oruçbey  Hisar Mahallesi Oruçbey Sokağı'ndaki 1400'lü yıllarda yapıldığı belirtilen hamamın sahiplerinden Arife Varol, yaptığı açıklamada, hamamın babalarından miras kaldığını belirtti.


Varol, 6 kardeş olduklarını ifade ederek, "Hamamı eşim işletiyordu. Eşimin vefatından sonra hamamla ilgilenebilecek kimse olmadığı için satmaya karar verdik" dedi.


Babalarının hamamı uzun yıllar önce satın aldığını anlatan Varol, 35 yıl önce de hamamda tadilat yapıldığını aktardı. Çalıştığı süre boyunca vatandaşların hamama ilgi gösterdiklerini ifade eden Varol, hamamın göbek taşı dışında 3 odasının daha bulunduğunu söyledi.


"Hamamın tarihi dokusu olduğu gibi duruyor"

Emlakçı Hamdi Güneş de bu zamana kadar onlarca daire ya da arsa sattıklarını ancak ilk defa böyle tarihi bir hamamla ilgilendiklerini dile getirdi. Hamamın küçük tadilatlardan geçtiğini ancak gerçek anlamda bir restorasyon görmediğini ifade eden...