28 / 04 / 2024

Osmangazi Hisar İçi'nde tarihsel dönüşüm başlıyor!

Osmangazi Hisar İçi'nde tarihsel dönüşüm başlıyor!

Osmangazi Belediyesi, “Yaşayan Tarih Hisar İçi” projesinin ilk ayağı olan Oruçbey Caddesi Cephe Sağlıklaştırma Projesi kapsamında başlattığı çalışmaları yoğun bir şekilde sürdürüyor. Tarihi bölgede diğer kurumlarla ortaklaşa yürütülen çalışmalar kapsamında elektrik ve telefon kabloları yer altına al



Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar İçi’ndeki tarihi doku, Osmangazi Belediyesi’nin çalışmalarıyla gün yüzüne çıkarılacak. Osmangazi Belediyesi'nde yer alan habere göre, Eski Bursa’nın yeniden cazibe merkezi olmasını sağlayacak proje kapsamında Oruçbey Caddesi’ndeki 28 binanın cephe sağlıklaştırma çalışmalarında sona gelindi. 

Oruçbey Caddesi’ndeki çalışmaları yerinde denetleyen Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Şehrimizin tarihi mirasını ortaya çıkarmaya ve korumaya yönelik önemli çalışmalara imza atıyoruz. Yürüttüğümüz çalışmalarla Hisar İçi’nde Eski Bursa yeniden ortaya çıkıyor. Oruçbey Caddesi’nde zemin kaplama çalışmaları öncesinde için kazı çalışmaları gerçekleştirdik. BUSKİ’nin altyapı çalışmalarının ardından kazılan yerler kapatıldı. Diğer kurumlarla birlikte örnek bir çalışma yürütüyoruz. Bu çalışmalarla caddenin altyapı çalışmaları için defalarca kazılmasının önüne geçiyoruz. İnşallah kısa sürede projemizi bitirerek caddenin rahatlamasına ve güzelleşmesini sağlayacağız” diye konuştu.


Geri Dön