04 / 05 / 2024

Bursa Osmangazide mimari projeler

Bursa Osmangazide mimari projeler

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı olan Serkan İnceoğlu, bugünkü yazısında Bursa Osmangazi'nin yeni kent olma yolundaki çalışmalarını anlattı. Kaçak yapılaşmadan muhafaza edilmesi başarılan bölgede mimari projeler geliştiriliyor.

Akfen GYO, Bursa'daki konsept projesi için Penguen Gıda ile sözleşme imzaladı!

Akfen GYO, Penguen Gıda Sanayi A.Ş.'nin  Bursa Görükle'de hayata geçireceği proje için "Karma Kullanım Projesi Mimari Ön Konsept Tasarım Hizmetleri Sözleşmesi"ni imzaladı.

Bursa Osmangazi'deki 11 sivil mimari örneği yapı ayağa kaldırılıyor!

Tarihi mirasın korunmasına yönelik gerçekleştirdiği çalışmalarla eski Bursa’yı ortaya çıkaran Osmangazi Belediyesi 11 Sivil Mimari Örneği yapıyı yeniden ayağa kaldırıyor.

Bursa Soğanlı, kentsel dönüşümle değerlendi!

Yatay şehirleşmenin örnek projeleri arasında yer alan Soğanlı Kentsel Dönüşümü, sosyal donatı alanları, mimari ve teknik özellikleri ile de Bursa’nın yükselen değeri oldu.

TOKİ Bursa İznik Konutları'nda modern ve geleneksel bir arada!

Bursa İznik'te "Mahalle Konsepti" ile yerel mimari kültür esas alınarak projelendirilen Bursa İznik Sosyal Konutları ile 30 bin metrekarelik alanda yeni bir yerleşim kuruluyor.

Bursa Yıldırım'a yeni meydan!

Bursa Yıldırım Belediyesi'nin Arabayatağı'na inşa etmeyi planladığı meydanın mimari tasarımı yarışma ile belirlenecek. Meydan'ın 2017 yılı içerisinde bitirilmesi planlanıyor.

Yıldırım Arabayatağı Meydanı için mimari tasarım yarışması yapılacak!

Yıldırım Belediyesi’nin Arabayatağı’na kazandırmayı planladığı meydanın mimari tasarımı yarışması ile belirlenecek. Yarışmanın hayata geçirilmesinde Yıldırım Belediyesi, Mimarlar Odası Bursa Şubesi ile işbirliği yapacak.

Mimari projeler Bursa'ya değer katıyor mu?

Yeni Dönem Gazetesi'nin yazarlarından H. Gül Kolaylı bugünkü yazısında Bursa'da yapılan mimari projelerin kente kattığı değeri kaleme aldı. İşte o yazı...

Bursa Yıldırım'da Osmanlı Mahallesi kurulacak!

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde, mimari yapısı, giysileri, yemek kültürü ve insani ilişkileriyle 700 yıllık tarihin izlerini yansıtan, adeta canlı müze niteliğinde "Osmanlı Mahallesi" kurulacak.

Bursa Soğanlı'daki dönüşüme Barcelona modeli mimari!

Olay gazetesi yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü yazısında Bursa Osmangazi'deki kentsel dönüşümü ele aldı. İşte Ahmet Emin Yılmaz'ın o yazısı...

Bursa mimari projelerle yükselecek!

Bursa Hakimiyet Gazetesi köşe yazarı olan Serkan İnceoğlu, bugünkü yazısında Bursa Osmangazi'nin yeni kent olma yolundaki çalışmalarını anlattı. Kaçak yapılaşmadan muhafaza edilmesi başarılan bölgede mimari projeler geliştiriliyor.

Bursa Romatem Fizik Tedavi Hastanesi'ni Kreatif Mimarlık tasarladı!

Romatem Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon Hastanesi Bursa Osmangazi'de bulunuyor. 85 yatak kapasiteli hastanenin mimari renovasyon ve iç mekan tasarımı Kreatif Mimarlık tarafından gerçekleştirildi.

Türkiye’nin gayrimenkul seyri Bursa'da masaya yatırıldı!

Bursa’da ilki düzenlenen Balkan Ticaret Fuarı kapsamında gerçekleşen panelde, Bursa ve çevresinin gayrimenkul performansı, Türkiye’nin gayrimenkul seyri ve balkanlardaki sivil mimari örnekler masaya yatırıldı.

Bursa'da 17 ilçede tarihi binaların restorasyon çalışmaları devam ediyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından restorasyonu hızla süren Mudanya Tekke-i Atik camii yanındaki iki katlı sivil mimari örneği yapı, kültürel etkinliklerin yapılacağı bir merkez olarak ilçeye değer katacak.

Bursa Osmangazide mimari projeler Haberi

Bursa Osmangazide mimari projeler

Anadolu'dan göç edenlere umut, işsizlere iş veren Bursa, hızla büyüyen kent olabilmenin bedelini bu yüzyılın eşiğindeyken ödemeye başladı. 


Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, hem yeni hem de yeniden planlama çalışmalarını tanıtmak için gazetecilerle tur gerçekleştirdi. 


İstikamet, 'HamitlerYunuseli-Güneştepe' üçgeni olurken, planlı, yeni gelişimiyle Nilüferi andıran bir başka Osmangazi'yi görüyorduk. 


Kaçak yapılaşmadan muhafaza edilmesi başarılan bölgede, hem yerel yönetimin hizmetleri hem de yaratıcı ve albeni mimari projeleriyle bir kent yükseliyor. 

Demek ki... 

İstenince, oluyor! Yeni planlamaya göre... 


Çeyrek milyon nüfusu barındıracak yeni yerleşimin sürecinde,100 bin dolayında kişinin artık iskan durumuna geldiğimden söz ediyor. 


Önceden planlama sayesinde... 


Yol, park, yeşil alan, otopark ve pazaryeri gibi temel ve başlıca kamusal hizmet uygulamalarının, yüksek kamulaştırma maliyeti olmadan, hibe ve düşük tutarla elde edilebildiğine işaret ediyor. 


Kente ve ulaşıma soluk aldıran süreçte, sadece geçen...