19 / 05 / 2024

bursa Oyun Engel Tanımaz Parkı

bursa Oyun Engel Tanımaz Parkı

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi koordinatörlüğünde 30 çocuğun tasarladığı ‘Oyun Engel Tanımaz Parkı’nın temeli törenle atıldı. Nilüfer’in örnek projesi olan park çocukların ortak oyun alanı olacak.

Bursa'daki dev turizm projesine ihale oyunu mu engel oluyor?

Bursa’da, işadamı Celal Gökçen’in hayata geçirmek istediği dev turizm projesine, CHP’li bir belediye meclis üyesi ve mafya işbirliği ile yapılan ihale oyununın engel olduğu iddia edildi...

Bursa'da antik kent üzerine kurulan AVM mühürlendi!

Bursa Mudanya'da 2 bin 700 yıllık Myrleia Antik Kenti'nin liman kısmındaki kalıntıları üzerine kurulan AVM'ye ait eğlence ve oyun merkezi "İşyeri Açma ve Çalışma Ruhsat Yönetmeliğine" aykırı olduğu için mühürlendi...

Bursa Değirmenönü'ne yeni spor tesisi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeterli yeşil alan ve oyun alanı bulunmayan Değirmenönü Mahallesi’ndeki şantiye alanının bir bölümünü futbol sahası olarak hizmete sunacak.

Recep Altepe: Kırsala yatırımda engel yok!

Bursa Ziraat Odaları Platformu 1. Uludağ İstişare Toplantısı, sektörün tüm temsilcilerinin katılımıyla yapıldı. Toplantıda konuşan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe “Kırsala yatırımda hiçbir engel yok” dedi.

Bursa Nilüfer'e çocuk sokağı yapılacak!

Nilüfer Belediyesi tarafından hayata geçirilecek olan ve 6 yaş grubundaki çocukların tasarlayacağı Çocuk Sokağı projesinde yer alan minikler, benzer bir çalışma olan Oyun Engel Tanımaz Parkı’nı inceleyerek proje hakkında bilgi edindi.

Bursa'daki dönüşümde en büyük engel hak sahipleri!

Bursa’da Kentsel Dönüşüm Rüzgârı panelinde, katılımcılar kentsel dönüşümün önündeki en büyük engelin hak sahipleri olduğu noktasında birleşti. Sürecin vatandaşa doğru anlatılmasının önemine dikkat çekildi.

Bursa TOKİ Konutları'na oyun parkı yapıldı!

Bursa’nın Orhangazi ilçesinde TOKİ konutlarına belediye tarafından çocuk parkı yapıldı.

Nilüfer Çocuk Meclisi Evi açıldı!

Çalışmaları son aşamaya gelen Oyun Engel Tanımaz Parkı’nda, Elif Fenerli anısına yapılan Çocuk Meclisi Evi’nin açılışını çocuklar yaptı.

Bursa Karacabey'deki eski cezaevi park oluyor!

Bursa’nın Karacabey ilçesinde eski cezaevi park oluyor. Karacabey Belediyesi tarafından eski cezaevi yıkılarak, sosyal donatı alanları, çocuk Oyun parkları ve otoparkın yer alacağı yeni bir cazibe merkezi haline dönüştürülecek.

Bursa'da Oyun Engel Tanımaz Parkı'nın temeli atıldı!

Nilüfer Belediyesi ve Kent Konseyi koordinatörlüğünde 30 çocuğun tasarladığı ‘Oyun Engel Tanımaz Parkı’nın temeli törenle atıldı. Nilüfer’in örnek projesi olan park çocukların ortak oyun alanı olacak.

Bursa'da eski lise binasının yerine oyun alanları yapılacak!

Konuyla ilgili açıklama yapan Bursa Belediye Başkanı Süleyman Çelik, lisenin eski binasının yıkıldıktan sonra lisenin yerine oyun alanları ve bahçe düzenlemeleri yapılacağını da dile getirdi.

Bursa Bakgör Yaşam Evleri 6!

Bursa Bakgör Yaşam Evleri 6 'da fiyatlar 239 bin liradan başlıyor. Proje kapsamında rekreasyon alanı, otopark, adsl alt yapısı ve çocuk oyun parkı gibi alanlar bulunuyor...

Akros Çimento'dan Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım

İki yıl önce Türk-Rus ortaklığı ile kurulan Akros Çimento, Bursa'ya 175 milyon Euro'luk yatırım için gün sayıyor

 

bursa Oyun Engel Tanımaz Parkı Haberi

bursa Oyun Engel Tanımaz Parkı

Nilüfer Belediyesi Türkiye’ye örnek bir projeyi daha hayata geçirmek üzere ilk adımı attı. Nilüfer Belediyesi, Nilüfer Kent Konseyi, Nilüfer İlçe Milli eğitim Müdürlüğü, Bursa Orhan Gazi Üniversitesi, Bursa Teknik Üniversitesi, İstanbul Teknik Üniversitesi, Uludağ Üniversitesi TMMOB Mimarlar Odası Bursa Şubesi, TMMOB Peyzaj Mimarları Odası Bursa İl Temsilciliği ve ÇEK Özel 3 Mart Azizoğlu İlköğretim Okulu işbirliğiyle geliştirilen ‘Oyun Engel Tanımaz Projesi’nde kendi oyun alanlarını tasarlayan çocukların projesinin temeli atıldı.


Engellilerin de kolayca oynayabilecekleri alanların oluşturulması için Nilüfer Kent Konseyi Çocuk Meclisi üyesi olan ve 6’sı engelli toplamda 30 çocuk ortak çalışmayla projeyi tasarladı. İhsaniye Mahallesi’nde hayata geçirilecek projenin temeli törenle atıldı. Törene Nilüfer Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri, idari müdürler, proje paydaşları, öğrenciler ve bölge halkı katıldı.

Mahalle...