30 / 04 / 2024

Bursa Değirmenönü'ne yeni spor tesisi!

Bursa Değirmenönü'ne yeni spor tesisi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, yeterli yeşil alan ve oyun alanı bulunmayan Değirmenönü Mahallesi’ndeki şantiye alanının bir bölümünü futbol sahası olarak hizmete sunacak.




Yeni stadyumun yanı sıra, amatör kulüplere sahalar, okullara spor salonları, branşlara özel tesisler ve yüzme havuzlarıyla tüm semtlere yürüme mesafede tesisler kazandıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa’nın sporda da marka bir kent olması hedefine adım adım yaklaşıyor. Özellikle yoğun yapılaşma nedeniyle sosyal donatı alanı ve spor alanından mahrum kalan mahallelere yeni spor tesisleri inşa ediliyor. Yeterli yeşil alan ve spor alanı bulunmayan Değirmenönü Mahallesi’nde de Büyükşehir Belediyesi’ne ait şantiyenin bir bölümü futbol sahası olarak hizmet verecek. 


Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada “Yapılan tesisler, sahalar, spor salonları, yüzme havuzlarıyla birlikte 240’ın üzerinde spor tesisini bizim başkanlığımızda Bursa’ya kazandırmış olduk. Yapılaşmanın yoğun olduğu çocuklar için oyun alanı bulunmayan mahallelere önem veriyoruz. Yıldırım’ın Değirmenönü mahallesi de yeşil alan ve oyun alanı bulunmayan bir bölge. Burada Büyükşehir Belediyemizin şantiyesine ait alanda şimdi yeni bir alan ayırdık. Mahalle gençlerimizin gün boyu kullanabileceği, maçlarını yapabileceği güzel bir sahanın yapımı tamamlandık. Halkımıza açık olan tesisleri özellikle bölge gençleri rahatlıkla kullanabilecek. Şimdiden hayırlı olsun” diye konuştu.



Bursa Büyükşehir Belediyesi



Geri Dön