30 / 04 / 2024

bursa SİFAŞ

bursa SİFAŞ

Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin en güzel yerinde Mudanya yolu kenarında bulunan, Türkiye'nin ilk sentetik iplik fabrikası SİFAŞ'ta, bir torba yasa ile imara açılması beklenen alanda yıkım çalışmalarına başladı.

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Bursa Sıcaksu'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'dan tepki geldi. Karaca kentsel dönüşüm ile Bursa'nın termal kimliğinin kaybolacağını düşünüyor. 

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde atıl olarak bulunan Sıcaksu'da kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıyor. Projenin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 

Bursa Sırameşeler Spor Tesisi açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, Sırameşeler Spor Tesisleri ve Çocuk Parkı’nı hizmete açtı.

Bursa Osmangazi'deki spor tesisi sayısı artıyor!

“Sporla Gelişen Bursa, Sağlıklı Yetişen Nesiller” anlayışıyla spor alanında önemli yatırımlar hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki spor tesisi sayısını hızla artırıyor.

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Bursa'da kiralık ev sıkıntısı yok!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, bölgede kiralık ev sıkıntısının olmadığı söyledi. Çelebi, “İstenen bölgede ev bulunabiliyor. Artışlar da enflasyona bağlı gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Bursa DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı!

Bursa’da, Nilüfer ve Osmangazi’nin kesişim noktasında 155 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilen DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı.

ADÜAŞ Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün süresini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün son teklif verme süresini uzattı..

Bursa'daki dönüşüm sıkıntısı bakanlık desteğiyle aşılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Alinur Aktaş, kentte yaşanan dönüşüm sıkıntısının bakanlık desteğiyle aşılacağını dile getirdi.

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye sözleşmeleri bugün sona eriyor!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye sözleşmeleri bugün sona eriyor. Toplamda 1201 konuttan meydana gelen projede satışlar kura çekilişi ile yapıldı.

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri!

TOKİ Bursa Nilüfer İrfaniye emekli sözleşme işlemleri hakkında detaylar haberimizde yer alıyor. 15 Ocak 2018 tarihinde sona eren sözleşme imzalama süresi 19 Ocak 2018 tarihi mesai bitimine kadar uzatıldı.

Bursa'da kentsel dönüşüm toplantısı yapıldı!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) tarafından gerçekleştirilen kentsel dönüşüm istişare toplantısında, kentsel dönüşüm konusunda yaşanan süreç ele alındı.

bursa SİFAŞ Haberi

bursa SİFAŞ

Türkiye'de tekstil sektörünün gelişmesinde önemli rolü olan ülkenin ilk sentetik iplik fabrikası SİFAŞ yıkılıyor. 


Bursa Organize Sanayi Bölgesi'nin en güzel yerinde Mudanya yolu kenarında bulunan ve 429 çalışanı geçen yıl işten çıkarılan SİFAŞ'ın binaları, işadamı Cavit Çağlar'm İnterbank borçları sebebiyle Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu'na geçmişti. TMSF yönetimi yeniden çalıştırılması mümkün olmayan fabrikayı ihale açarak yıkma kararı aldı. Makineleri geçen Haziran ayında 20 milyon liraya ihaleye çıkarılan fabrika boş duruyordu. Devasa fabrikanın ana üretim bölümleri yıkıldı. Bir ay içerisinde fabrika alanının tamamen temizleneceği öğrenildi. 


AVM'YE İZİN YOK 


Bursa'nm en büyük alış veriş merkezi Korupark'ın hemen karşısında bulunan SİFAŞ'ın 100 dekardan büyük yerine AVM yapılmasına, Türkiye'nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa OSB'deki firmaların sahipleri izin vermeyi düşünmüyor. Kanun gereği ticari alana dönüşmesi için...