07 / 05 / 2024

Bursa Sıracevizler kentse dönüşüm

Bursa Sıracevizler kentse dönüşüm

Kentsel dönüşüm projeleri ile ilçeyi geleceğe taşıyan Yıldırım Belediyesi, dönüşüm uygulamalarından birini de Sıracevizler ve Yediselviler mahallelerinde gerçekleştirecek.

Bursa Sıcaksu Bölgesi kentsel dönüşüm ihalesi yapıldı!

Bursa Sıcaksu Bölgesi'nde hayata geçirilecek kentsel dönüşüm projesi için ihale yapıldı. 

Bursa Sıcaksu'da kentsel dönüşüm gerginliği!

Bursa Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen kentsel dönüşüm projesine CHP Bursa İl Başkanı İsmet Karaca'dan tepki geldi. Karaca kentsel dönüşüm ile Bursa'nın termal kimliğinin kaybolacağını düşünüyor. 

Bursa Sıcaksu kentsel dönüşüm ihalesi 9 Eylül'de!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, şehrin merkezinde atıl olarak bulunan Sıcaksu'da kentsel dönüşüm projesi için ihaleye çıkıyor. Projenin ihalesi 9 Eylül'de gerçekleşecek. 

TOKİ Bursa Nilüfer güncel başvuru sayısı 2019!

TOKİ Bursa Nilüfer güncel başvuru sayısı 2019 haberimizde yer alıyor. TOKİ Bursa Nilüfer projesinde 280 adet konut bulunuyor.

Bursa Sırameşeler Spor Tesisi açıldı!

Yatırımlarına son sürat devam eden Osmangazi Belediyesi, Sırameşeler Spor Tesisleri ve Çocuk Parkı’nı hizmete açtı.

Bursa Tower Plaza’da tahliye süreci başladı!

Bursa’da Altıparmak Mahallesi Stadyum Caddesi üzerindeki Tower Plaza’da yıkım için tahliye süreci başladı. 

Bursa en çok konut satışında beşinci sırada!

Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre 2018 yılında bir önceki yıla göre konut satışları açıklandı. Bursa satılan 51 bin 362 konut ile beşinci sırada yer aldı.

Bursa'nın ulaşım sorununa metrobüs önerisi!

Bursa gibi büyüyen kentler için toplu ulaşımın omurgası olarak raylı sistem en önemli çözüm yolu olarak görülüyor. Ulaşım sorunu için metro ve metrobüs önerisinde bulunuldu.

Bursa Osmangazi'deki spor tesisi sayısı artıyor!

“Sporla Gelişen Bursa, Sağlıklı Yetişen Nesiller” anlayışıyla spor alanında önemli yatırımlar hayata geçiren Osmangazi Belediyesi, ilçedeki spor tesisi sayısını hızla artırıyor.

Bursa Tahtakale Çarşısı ayağa kalkıyor!

Bursa’nın en eski çarşılarından biri olan Tahtakale Çarşısı’nda yürütülen cephe sağlıklaştırma çalışmalarının büyük bir kısmı tamamlandı.

Bursa'da kiralık ev sıkıntısı yok!

Bursa Emlak Müşavirleri Odası Başkanı Erdal Çelebi, bölgede kiralık ev sıkıntısının olmadığı söyledi. Çelebi, “İstenen bölgede ev bulunabiliyor. Artışlar da enflasyona bağlı gerçekleşti” şeklinde konuştu.

Bursa DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı!

Bursa’da, Nilüfer ve Osmangazi’nin kesişim noktasında 155 milyon dolar yatırım bedeli ile hayata geçirilen DownTown projesindeki dairelerin yarısı satıldı.

ADÜAŞ Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün süresini uzattı!

Başbakanlık Özelleştirme İdaresi Başkanlığı Ankara Doğal Elektrik Üretim ve Ticaret A.Ş. (ADÜAŞ) Bursa Osmangazi'deki gayrimenkulün son teklif verme süresini uzattı..

Bursa Sıracevizler kentse dönüşüm Haberi

Bursa Sıracevizler kentse dönüşüm

Yıldırım Belediyesi, dönüşüm uygulamalarından birisini de Sıracevizler ve Yediselviler mahallelerinde gerçekleştirecek. İki mahalleyi kapsayan projenin imar planları, kentsel tasarım ve mimari avan çalışmaları devam ediyor.


Proje tamamlandığında 133 bin 500 metrekarelik alanda mevcut 953 binanın yerinde depreme dayanıklı, güvenli ve modern binalar yükselecek.


Yediselviler-Sıracevizler Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Alanı hakkında bilgi veren Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, "İlçemizin yüzde 33'ünü kapsayan dönüşüm projesinde diğer bölgelerimizde olduğu gibi bu bölgede de modern şehirleşme uygulamalarını ve planlama yöntemlerini uyguluyoruz. Proje tamamlandığında bu bölgede yaşayan bin 152 vatandaşımız modern şartlarda inşa edilmiş binalarda yaşayacak" dedi.


PLANLI YAPILAR YAŞAM STANDARTLARINI YÜKSELTECEK

Dönüşüm projesinin tamamlanmasıyla birlikte Sıracevizler ve Yediselviler mahallelerinde ideal yaşamın ortaya çıkacağını vurgulayan Başkan İsmail Hakkı Edebali, "İki mahallemizin çehresini değiştirecek dönüşüm hamlesi sayesinde buradaki...