06 / 05 / 2024

Bursa teleferik hattı 2015

Bursa teleferik hattı 2015

Bursa’da Uludağ’ın güney yamaçlarında yer alan mahallelerin ulaşım sıkıntısı teleferik ağıyla giderecek. BursaRay Kültürpark İstasyonu - Pınarbaşı - Kuştepe - Yiğitali Teleferik Hattı’nın 2015 yılı içerisinde hizmete girecek.

Kocaeli'nin yarım asırlık hayali teleferik projesinin yüzde 95'i tamamlandı!

Kocaeli'nin Kartepe ilçesinde İzmit Körfezi ile Sapanca Gölü'nü aynı anda izleme imkanı sunacak olan ve Samanlı Dağları'nın zirvesine ulaşım sağlayacak teleferik hattının yüzde 95'lik bölümü tamamlandı.

Bursa'da iptal edilen metro hattı ihalesinde yeni gelişme!

Danıştay tarafından iptal edilen Bursa metro hattı ihalesi aynı firmaya yeniden ihale edildi. İhale tutarı  1 milyar 950 milyon 628 bin TL oldu. 

Kartepe Teleferik Hattı 2023'te tamamlanacak!

Kocaeli'de büyük sevinç yaratan Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin, 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kartepe teleferik hattı 2 yılda tamamlanacak!

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının Sanayi İşbirliği Programı (SİP) kapsamında ihale edilecek Kartepe Teleferik Hattı Projesi'nin 2023 yılında tamamlanarak hizmete açılması planlanıyor.

Kocaeli Kartepe teleferik ihalesi 26 Şubat'ta! 

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, tarafından hayata geçirilen Kartepe Teleferik hattı ihalesi 26 Şubat Cuma günü yapılacak. 

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı!

Bursa Emek Şehir Hastanesi Hafif Raylı Sistem Hattı İnşaatı ihalesi yapıldı. Cuma günü yapılan ihalenin maliyeti yaklaşık 1 milyar 787 milyon 26 bin 747 TL 90 kuruş olarak belirlendi.

Bursa T2 tramvay hattında çalışmalar hızlandı!

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin raylı sistem projesi olan T2 tramvay hattında, ihaleyi kazanan firmaya yer teslimi yapılmasından sonra çalışmalar başladı.

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi yapıldı!

Bandırma-Bursa-Yenişehir Osmaneli Demiryolu Hattı'nın ihalesi dün gerçekleştirildi.

Bursa Kent Meydanı Terminal tramvay hattında çalışmalar yeniden başlıyor!

Bursa T2 hattı ikmal ihalesinin ilk etabı 5 Ağustos’ta yapıldı. İhaleyi kazanan firma ile sözleşme imzalanıp, yer teslimi yapılmasından sonra  T2 hattında inşaat tamamlama işlerine hemen başlanacak.

Bursa Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır!

Bursa Şehir Hastanesi'ne kesintisiz ulaşımın sağlanabilmesi amacıyla projelendirilen ve Mayıs ayında yapılan protokolle yapımı üstlenen Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı'na devredilen Emek - Şehir Hastanesi Raylı Sistem Hattı ihaleye hazır...

Bursa Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı'nı Ulaştırma Bakanlığı yapacak!

31050 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan karara göre, Bursa'daki "Emek-YHT-Şehir Hastanesi Uzatma Hattı"nı Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı yapacak.

Dubai'ye yüksek hızlı teleferik hattı geliyor!

Birleşik Arap Emirlikleri başkenti Dubai’de yüksek hızlı teleferik hattı inşa edilecek. Çift yönü hat üzerinde her yönde saatte 8.4 bin yolcunun taşınabilecek...

Bursa'nın metro hattı uzunluğu 114 kilometre çıkacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı ve AK Parti'nin Büyükşehir adayı Alinur Aktaş, ulaşım ile alakalı müjdeleri verdi. Aktaş, 54 kilometrelik metro hattının 114 kilometreye çıkacağını söyledi.

Bursa teleferik hattı 2015 Haberi

Bursa teleferik hattı 2015

Teleferik hattı projeleri hakkında bilgi veren Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ulaşımda Uludağ’ın yamaç bölgelerine derin nefes aldıracak BursaRay Kültürpark İstasyonu-Pınarbaşı-Kuştepe-Yiğitali Teleferik Hattı’nın 2015 yılı içerisinde hizmete gireceğini söyledi.


Yapılacak çalışmayla Kuştepe ve Pınarbaşı bölgelerinin teleferik ağıyla Kültürpark’a ve ardından da Kültürpark İstasyonu’na bağlanacağını belirten Başkan Altepe, Kuştepe’den de dağ eteklerinde yer alan Alacahırka, Yiğitali ve İvazpaşa bölgelerine seferlerin düzenleneceğini ifade etti.


Düzenlemenin dar yolları nedeniyle trafik sıkıntısı yaşayan bölgeye derin nefes aldıracağını, hayat vereceğini vurgulayan Başkan Altepe, “Bir yandan normal teleferiği Gökdere ve Zafer Parkı kanalıyla şehir merkezine indirirken, diğer yandan kent içi trafiği çözecek, hareketliliği artıracak önemli bir alternatif proje üretmiş bulunuyoruz. Belediyemizin ulaşım şirketi BURULAŞ’la birlikte bu projeyi en kısa zamanda hayata geçirmek en büyük hedefimiz” dedi.


Bursalılar, yaylaları...