02 / 05 / 2024

Bursa turizmde iddialı

Bursa turizmde iddialı

Bursa,Osmanlı'ya payitahtlık yapan bir şehir olmanın avantajını da yanına alarak turizm konusunda iddiasını her gecen gün artırıyor. Arap ülkelerinden ciddi turist alan Bursa'nın termal özellikleri cazibeyi artırıyor.

Bursa'da 10 yeni turizm tesisi açılacak!

Bursa Büyükşehir Belediyesi termal turizmde yeni bir hamle başlattı. Belediye, termal kaynaklara sahip 10 ilçede yeni tesis açma kararı verdi.

Samsun Miliç Sahili Projesi tamamlandı!

Samsun Büyükşehir Belediyesi, ilçeler bazında en büyük turizm yatırımını Terme ilçesinde gerçekleştirdi. Yapımı tamamlanan projelerle Terme turizmde iddialı duruma geldi.

Hasan Erdem: Bursa'nın geleceği termal turizmde!

18 yıllık Başaran Ulusoy egemenliğini yıkmaya çalışan ‘TÜRSAB Hepimizin’ grubunun adayı Hasan Erdem ile hem Bursa’nın turizm potansiyelini hem de birlik seçimlerini değerlendirdik. Erdem’e göre Bursa’nın tanıtımında öne çıkaracağı özellik termal turizm.

Bursa Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü Unesco'ya aday oldu!

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesine giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. 2009 yılında Bursa Karagöz Oyunu,UNESCO Kültür Mirası Listesi'ne girmişti.

Bursa UNESCO ile turizmde marka olacak!

Hanlar Bölgesi, Sultan Külliyeleri ve Cumalıkızık Köyü ile UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Bursa, turizmde dünya markası olmaya odaklandı. İznik'in de listeye girmesi ile kentin turizm gelirlerinin ivme kazanması bekleniyor.

Bursa'da Otomotiv Test Merkezi kurulacak!

Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Bursa Yenişehir'de Otomotiv Test Merkezi'nin kurulacağını açıkladı. Işık, Otomotiv Test Merkezi'yle dünyanın en iddialı test merkezlerinden birini kurmayı hedeflediklerini bildirdi.

Bursa turizmde atılıma hazırlanıyor!

Bursa turizmde de iddiasını ortaya koyuyor. Barındırdığı değerleri bir bir gün ışığına çıkaran kent pastadaki payını her geçen gün artırıyor. Osmanlı mirasına sahip çıkması ile ülke genelinde örnek alınmaya başlandı.

Bursa termal turizmde ilerleyecek!

Bursa Büyükşehir Belediyesi'nin tabakhaneler ve ipekiş bölgesine yapmayı planladığı termal kür merkezleri İstanbul'da düzenlenen '2. Kentsel Dönüşüm Zirvesi'nde vizyona çıktı. Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Bayram Vardar sunum yaptı.

Bursa konaklama kapasitesini artıracak!

Turizmde konaklama kapasitesini artırmak, önemli destinasyonlar arasına girmek için bir dizi projeyi hayata geçiren Bursa, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni logosu ile markalaşmasına ivme kazandırmak istiyor

Bursa turizmde fark yaratmaya logo ile başladı!

Turizmde konaklama kapasitesini artırmak, önemli destinasyonlar arasına girmek için bir dizi projeyi hayata geçiren Bursa, lale ve çintemani deseninden oluşan yeni logosu ile markalaşmasına ivme kazandırmak istiyor

Bursa turizmde öne çıkacak!

Bursa Valiliği ve GÜMTOB iş birliğinde, UNESCO Dünya Mirası Listesi'ne giren Cumalıkızık, Hanlar Bölgesi ve Sultan Külliyeleri'nin daha aktif kullanılması ve turizm potansiyelinin artırılması için sektör toplantısı yapıldı.

Sur Yapı rotasını İzmir ve Bursa'ya çevirdi!

Sur Yapı Bursa'da konut, ofis ve ticari ünitelerden oluşan bir proje yapmak için arazi satın aldı. izmir'de ise sahile sıfır bir noktada Torunlar GYO ile ortak konut, ofis, alışveriş merkezi, otel ve marinadan oluşan iddialı bir yapı yükselecek.

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı açıldı!

Travel Turkey İzmir Turizm Fuarı açıldı. İzmir Valisi Mustafa Toprak: " İzmir olarak turizmde iddialıysak yatak kapasitesini 100 binin üzerinde ivedilikle çıkarmamız gerekiyor " dedi...

Bursa turizmde iddialı Haberi

Bursa turizmde iddialı

Türkiye'nin en büyük şehirlerinden olan Bursa, tarihi, kültürü, doğal güzellikleri, gölleri ve ormanlarıyla tatilcilerin akınına uğramaya başladı. "Yeşil Bursa" adından da anlaşılacağı gibi kente Ankara, İstanbul. İzmir yönünden gelenleri yeşil bir bitki örtüsü karşılıyor ve kucaklıyor. 


Kentin ve Yeşilçam filmlerinin simgelerinden. kış turizminin önemli merkezlerinden olan Uludağ, yaz avlarında da görülecek yerlerin başında geliyor. Özel araçların yanı sıra taksi ve teleferikle de çıkılabilen Uludağ, yazın kışa oranla bambaşka bir kimliğe bürünüyor. Yeşilin her tonunun görülebildiği Uludağ, yaz aylarında yüz binlerce ziyaretçiyi ağırlıyor. Kent merkezinde hava sıcaklığının 38 dereceye kadar ulaşıldığı günlerde ortalama 25 dereceyle serinlemek isteyenlerin vazgeçemediği Çobankaya ve Kiraziıyavla bölgesinde ise kamp yeri bulabilmek çoğunlukla imkansız olabiliyor. 


"21 gün kalındığında kanı temizliyor" inancının yaygın olması, temiz havasının astım gibi göğüs...