02 / 05 / 2024

Bursa Yakup Bey Hamamı

Bursa Yakup Bey Hamamı

Merkezdeki tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla

Bursa Yakup Bey Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor..

Bursa Yakup Bey Hamamı'nın restorasyon çalışmaları sürüyor!

Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor.

Bursa'da 700 yıllık Alaeddin Bey Cami’nin restorasyonu tartışma yarattı! 

1326’da Bursa'da inşa edilen Alaeddin Bey Camii’nde 2 yıl önce yapılan restorasyon, krize neden oldu. Parlak led aydınlatma sistemleri takılan, girişi PVC doğramalarla kapatılan camiye takılan bakır kapı kebapçı kapısını benzetildi.

Bursa Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafındaki binalar yıkılacak!

Bursa’da Orhan Bey Cami ve Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan Ulu Cami’nin yanı sıra irili ufaklı çok sayıda tarihi hanın bulunduğu Tarihi Çarşı ve Hanlar Bölgesi’nin etrafında tüm binalar kaldırılacak ve kentin merkezinde 7 asırlık bir tarih adası oluşturulacak.

Bursa Hisar’da binaların cepheleri yenilendi!

Osmangazi Belediyesi, Bursa’nın ilk yerleşim yeri olan Hisar’ın tarihi özelliklerini korumak adına başlattığı Tarihi Hisar Bölgesi Yenileme Projesi'ni tüm hızıyla sürdürüyor. Projenin en önemli çalışmalarından biri olan Oruçbey Caddesi’ndeki binaların cephe sağlıklaştırma çalışmaları tamamlandı. 

Bursa'da tek tip imar uygulaması kısa sürece hayata geçirilecek!

İSSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yakup Altınöz, tek tip imar uygulamasının Bursa'da en kısa sürede hayata geçirileceğini ifade etti.

Happy Center Şükrübey Şubesi yenilendi!

Happy Center, Avrupa Yakası şubelerinden ŞÜKRÜBEY Şubesi’ni yenileyerek hizmete sundu. Çoğunluğu İstanbul’da olmak üzere Balıkesir, Bursa ve Çanakkale’de şubeleri bulunan Happy Center , ŞÜKRÜBEY Şubesini yeniledi.

Bursa'ya yeni imar planı!

Bursa Yenişehir Derviş Eroğlu Bulvarı ile İ. Hakkı Bey Bulvarı'na yakın bölgelerde imar uygulaması yapıldı. Bu kapsamda bölgedeki tarlalar arsa vasfı kazandı

Bursa Hisar'da dönüşüm başlıyor!

Osmangazi ilçesinde Bursa’nın en eski 5 mahallesinin bulunduğu Hisar içerisinde dönüşüm projesi başlatılıyor. Hasanoğlu, Oruçbey Caddesi cephe sağlıklaştırma projesinde belediye yöneticileri mahalle sakinleri ile bir araya geldi.

Bursa Bey Sarayı'nda restorasyon çalışmaları başlatılacak!

Bursa Büyükşehir Belediye Başkan Recep Altepe, Genelkurmay Başkanlığı’ndan gelecek ‘tahliye’ haberinin ardından Bey Sarayı’yla ilgili restorasyon ve rekonstrüksiyon çalışmalarına başlayacaklarını söyledi.

Bursa Keles'te Yakup Bey Hamamı tekrar restore edildi!

Bursa’nın Keles ilçesindeki tarihi hamam Büyükşehir Belediyesi tarafından restore edilerek tekrar hizmete sokuldu. Keles ilçe merkezinde I. Murat döneminde yapılan yaklaşık 600 yıllık Yakup Bey Hamamı restore edildi.

Bursa Aydoğdu Bey Türbesi restore edildi!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Bursa Ovası’nın bir Türk yurdu haline gelmesinin en önemli adımlarından biri olan ve zaferle sonuçlanan Koyunhisar Savaşı’nda şehit düşen Osman Gazi’nin yeğeni Aydoğdu Bey’in türbesini restore ederek, yeniden ziyarete açtı

Osmangazi'deki 600 yıllık Oruçbey Hamamı satılıyor!

Bursa'nın merkez Osmangazi ilçesindeki tarihi Oruçbey Hamamı, sahiplerince 1 milyon 650 bin liradan satışa çıkarıldı. Vakıflar Bölge Müdürlüğü yetkilileri hamamın, tapusunun bulunduğu kişilerce satılabileceğini ifade etti.

Bursa Keles'teki Yakup Bey Hamamı restorasyonu devam ediyor!

Merkezdeki tarihi ve kültürel miras yatırımlarıyla Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla

Bursa Yakup Bey Hamamı restore ediliyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Keles ilçe merkezindeki 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nı ilk günkü ihtişamına kavuşturacak restorasyon çalışmalarını hızla sürdürüyor..

Bursa Yakup Bey Hamamı Haberi

Bursa Yakup Bey Hamamı

Tarihi hamamda devam eden çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, ecdat yadigarı tüm eserlerin gerçek değerine kavuşması için tüm bölgelerde yoğun bir çalışma içinde olduklarını söyledi.


Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla Bursa’yı adeta açık hava müzesine dönüştüren ve bu çalışmalarla kentin UNESCO Dünya Mirası Listesine girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, büyükşehir sınırlarına yeni dahil olan ilçelerdeki tarihi miras yatırımlarına da hız verdi. Keles ilçe merkezinde 1. Murat döneminde yapıldığı belirtilen yaklaşık 600 yıllık Yakup Bey Hamamı’nın ilk günkü ihtişamına kavuşturulması hedefiyle restorasyon çalışmalarını başlatan Büyükşehir Belediyesi, dış cephedeki çalışmaları tamamlarken, yapının içindeki çalışmalara hız verdi. İlçeye büyük değer katacak çalışmaları yerinde inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Keles Belediye Başkanı Mehmet Teke ile birlikte tarihi hamamın içini gezdi.


El...