05 / 05 / 2024

Bursada dönüşüm eylemi

Bursada dönüşüm eylemi

Bursa'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında kiracısı oldukları dükkanlar kamulaştırılınca, belediye önünde toplanıp eylem yapan gruba polis müdahale etti.

Fikirtepelilerden kentsel dönüşüm eylemi!

Fikirtepe'de kentsel dönüşüm düğümleri tek tek çözülürken, yine mağdur haberleri gelmeye başladı. Mağdur olduklarını söyleyen aileler Fikirtepe'de eylem yaptı.

Kanarya Mahallesi sakinlerinden kentsel dönüşüm eylemi!

İstanbul'un Küçükçekmece ilçesinin Kanarya Mahallesi'nde yaşayan vatandaşlar kentsel dönüşüm eylemi gerçekleştirdi.

Turan Hançerli'den kentsel dönüşüm için oturma eylemi!

İstanbul'da kentsel dönüşüm projelerinin başında gelen Avcılar için İBB İmar Komisyonu’ndan hala haber çıkmadı. Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, plan notu değişikliğinin gündeme alınmamasını protesto etti...

Fikirtepe mağdurlarından dönüşüm eylemi!

Kadıköy Fikirtepe'de evlerine kavuşamayan ve mağdur olan vatandaşlar dün Kadıköy Rıhtım'da bir protesto gösterisi gerçekleştirdi.

Armutlu'da dönüşüm eylemi!

Afet Riskli Alan olarak ilan edilen Küçük ve Büyük Armutlu mahallerinde yaşayan mahalleli dönüşüm istemedikleri için eylem yaptı.

Osmangazi'de kentsel dönüşüm eylemi!

Bursa’nın Osmangazi ilçesinde kentsel dönüşüm alanında evleri bulunan ve eylem yapan vatandaşlarla polis arasında arbede yaşandı.

Çiğli'de kentsel dönüşüm eylemi yapıldı!

Çiğli ilçesi Ataşehir Mahallesi'nde belediyenin kentsel dönüşüm projesine karşı çıkan mahalleli haziran ayı meclis toplantısı öncesi, belediye binası önünde toplanarak eylem yaptı.

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet!

Kentsel dönüşüm için 15 teknik heyet kuruldu. Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce'nin talimatıyla illerde riskli yapı tespit itirazlarını değerlendirmek üzere 15 teknik heyet oluşturuldu. Heyetlerin biri Bursada görev yapacak.

Narlıdere Belediyesi'nin imar planları ve dönüşüm projeleri protesto edildi!

Narlıdere Belediyesi'nin talebi üzerine Bakanlar Kurulu kararıyla "Riskli Alan' ilan edilen dört mahalledeki kentsel dönüşüm sürecinde tartışma çıktı.Topluluk, Başkan Batur gelene kadar ayrılmayacaklarını belirterek oturma eylemi yaptı.

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüm karşıtı eylem yapıldı!

Okmeydanı Şarkkahvesi civarında toplanan bir grup kentsel dönüşüm eylemi yaptı

Yüreğir'de 6 bölgede kentsel dönüşüm başladı!

Yüreğir Belediye Başkanı Mahmut Çelikcan, 6 bölgeyi kentsel dönüşüm alanı ilan ettiklerini belirterek iki pilot bölgede dönüşüm çalışmalarına başladıklarını ve iki bölgede dönüşüm çalışmalarına başladıklarını ifade etti...  

Ankara'da Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi ihaleye çıktı!

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanlığı Mamakta, Yeni 'Mamak Kentsel Dönüşüm ve Gelişim Proje Alanı Kuzey Etabı 1. Kısım içerisinde kalan 5 parselde kat karşılığı inşaat yaptırmak üzere ihale düzenlediğini açıkladı

Murat Binark: Kentsel dönüşüm çok önemli!

Garanti Koza Yönetim Kurulu Başkan Vekili Murat Binark: "Kentsel dönüşüm çok önemli. Şehrin merkezinde herkesin oturmak isteyeceği bölgeleri tamamen yeniden oluşturacak modern bir çevreye kavuşmak gerekiyor" dedi  

Bursada dönüşüm eylemi Haberi

Bursada dönüşüm eylemi

Bursa'da kentsel dönüşüm projesi kapsamında kiracısı oldukları dükkanlar kamulaştırılınca, belediye önünde toplanıp eylem yapan gruba polis müdahale etti. Merkez Osmangazi Belediyesi, Kent Meydanı Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamında, meydan çevresinde bulunan dükkanları, sahipleriyle anlaşarak kamulaştırdı. Söz konusu iş yerlerindeki kiracılardan oluşan bir grup, bu durumu protesto etmek için Osmangazi Belediyesi önünde toplandı. Belediyenin girişine barikat kuran çevik kuvvet ekipleri ise yetkililerle görüşmek için belediyeye girmek isteyen eylemcilere izin vermedi. Gruptakilerin taşkınlık çıkarması üzerine arbede yaşandı. Polis ekipleri, eylemcilere biber gazıyla müdahale etti. Eylemcileri belediyenin çevresinden uzaklaştıran ekipler, 2 kişiyi de gözaltına aldı. Olay sırasında bazı polisler hafif şekilde...