03 / 05 / 2024

Bursada nereye gidilir

Bursada nereye gidilir

Bursa'da turizmin geliştirilmesine çalıştıklarını söyleyen Vali Münir Karaloğlu, "Kentteki müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz" dedi. Vali Karaloğlu, yapılan restorasyon ve bakım çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Yıldırım Külliyesi yeni yüzüyle ziyarete açıldı!

Osmanlı Padişahı Yıldırım Beyazıt tarafından yaptırılan ve Büyükşehir Belediyesince restore edilen Yıldırım Külliyesi, yenilenen yüzüyle hizmete açıldı. Restorasyon çalışmaları için 1,5 milyon TL harcandı.

Vergi borçları nereye ödenir?

Anayasan gereğince, herkes, kamu giderlerini karşılamak üzere, mali gücüne göre, vergi ödemekle yükümlü oluyor. Peki, vergi borçları nereye ödenir? Vergi borçları nasıl ödenir? İşte vergi ödeme yolları...

Vergi affı için nereye başvurulacak 2014?

6552 sayılı Torba Yasa gereğince, emlak ve çevre temizlik vergisi gibi bazı borç ve alacaklar yapılandırılabiliyor. Peki, vergi affı için nereye başvurulacak 2014? Vergi borcu nasıl yapılandırılacak?

Tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir?

Eksik tapu harcı cezası ile karşılaşmak istemeyen kimseler pişmanlık dilekçesi vererek, eksik beyanı tamamlama talebinde bulunabiliyor. Peki, tapu harcı pişmanlık dilekçesi nereye verilir? Dilekçe nasıl yazılır?

İnşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Konut bölgeleri içinde ve yakın çevresinde gerçekleştirilen şantiye faaliyetleri gündüz zaman dilimi dışında akşam ve gece zaman dilimlerinde sürdürülemiyor. Peki, çalışma saatlerine uymayan inşaat gürültüsü şikayeti nereye yapılır?

Çevre temizlik vergisi nereye yatırılır?

Belediyenin sunduğu temizlik hizmeti için ödenen çevre temizlik vergisi iki eşit taksit halinde ödenebiliyor. Peki, vergi taksitleri ne zaman ödenir? Çevre temizlik vergisi nereye yatırılır?

Validebağ Korusu nasıl gidilir?

Validebağ Korusuna nasıl gidilir? Validebağ Korusu nerede? Validebağ Korusu nerede, nasıl gidilir? Üsküdar Validebağ Korusu yol tarifi var mı? Hababam Sınıfı Validebağ Korusu'nda mı çekildi? Validebağ adı nereden geliyor? Validebağ Korusu nasıl gidilir?

Kooperatif kurmak için nereye başvurulur?

Kooperatif kurmak için gerekli koşulları sağlayan ortakların, ana sözleşme yaparak noterde onaylatmaları gerekiyor. Peki, kooperatif kurmak için nereye başvurulur? Kooperatif kurmak için başvuru dilekçesi nasıl yazılır?

Belediye nereye şikayet edilir?

Nüfusu 5.000 ve üzerinde olan yerleşim birimlerinde belediye kurulabilir. Belediyelerin görev ve sorumluluklarını yerine getirmesi gerekir. Peki, görevlerini yerine getirmeyen belediye nereye şikayet edilir?

Essenora nasıl gidilir?

Essenora nasıl gidilir sorusunun yanıtına haberimizin içerisinden ulaşabilirsiniz. Gaziosmanpaşa Essenora projesinde daire fiyatları 245 bin lira ile 1 milyon 439 bin lira arasında farklılık gösteriyor...

Kentsel dönüşüm için nereye başvurulur?

Bir yapının kentsel dönüşüm kapsamında yıkılıp yeniden yapılmasını istiyorsanız, ilk olarak yapının riskli olduğuna dair bir raporu almanız gerekiyor. Peki, kentsel dönüşüm için nereye başvurulur?

Çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Belediye sınırları ve mücavir alanlar içinde bulunan ve belediyelerin çevre temizlik hizmetlerinden yararlanan konut, iş yeri ve diğer şekillerde kullanılan binalar için çevre temizlik vergisi nereye ödenir?

Arsa emlak vergisi nereye ödenir?

Türkiye sınırları içinde bulunan arazi ve arsalar 1319 sayılı kanun hükümlerine göre Arazi Vergisine tabi tutuluyor. Peki, arsa emlak vergisi nereye ödenir? Vergi ne zaman ödenir?

Emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?

Ev, işyeri, arsa ve arazi sahiplerinin devlete belli oranlarda ve belli dönemlerde vergi ödemeleri gerekiyor. 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanunu kapsamında düzenlenen emlak vergisi nereye ne zaman ödenir?

Bursada nereye gidilir Haberi

Bursada nereye gidilir

Türk İslam Eserleri Müzesi, İnebey Yazma ve Basma Eserler Kütüphanesi, Esat Uluumay Osmanlı Halk Kıyafetleri ve Takıları Müzesi, Arkeoloji Müzesi ve Atatürk Müzesi'ni ziyaret eden Karaloğlu, müzelerin son durumlarını görmek için bu ziyaretleri yaptığım söyledi. Müzelerin ziyaretçi sayılarına bakıldığında çok memnun olmadıklarını belirten Karaloğlu, "Özellikle Arkeoloji Müzesi'nin Türkiye'nin çok önemli arkeoloji müzelerinden biri olmasına rağmen ziyaretçi sayısının son derece az olmasının nedenlerine bakıyoruz. 

Bursa'da turizmi geliştirmeye çalışıyoruz. Hem Kültür ve Turizm Bakanlığı'nm hem de Büyükşehir Belediyesi'nin müzeleri var. Bu müzeleri daha çok turizmin emrine nasıl verebiliriz, bunun peşindeyiz. Müzelerin öncelikle bakım ve onarım işlerini hızla yapıp daha sonra da ziyaretçi sayılaımı artırarak kentteki kültür ve turizm hareketine bir katkı sunsun arzusundayız. Tarihi eserlerimizi müzelerimizde fızîken korumaktayız, ama buradaki değerleri, nadide...