02 / 05 / 2024

Bursada restore edilecek küllye

Bursada restore edilecek küllye

Bursa'nın Mustafakemalpaşa ilçesinde yaklaşık 600 yıl önce yaptırılan ancak günümüze sadece türbe ile yıkık bir minaresi kalan külliyenin tüm yapılarıyla ihya edilmesi için Büyükşehir Belediyesi devreye girdi.

Diyarbakır'daki tarihi Borsa Han kamulaştırılarak restore edilecek!

Diyarbakır Sur'daki 19. yüzyıl Osmanlı eserleri arasında yer alan Borsa Han, kamulaştırılarak restore edilecek.

Ankara İçkale'de 234 konut restore edilecek! 

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan "İçkale 1. Etap Sokak Sağlıklaştırma Projesi”nde çalışmalar tamamlanmak üzere. 2.etap için ihale yapılacak projede 234 konut restore edilecek. 

Çanakkale'deki iki asırlık cami restore edilecek!

Çanakkale'nin Çan ilçesinde, Kumarlar köyünde yer alan ve yaklaşık 2 asır önce inşa edilen cami restore edilecek.

Yalova'daki 100 yıllık Ayazma Camisi restore edilecek!

Yalova'nın Altınova ilçesi Ayazma (Soğuksu) köyünde yerleşim alanının yakın bir bölgeye kayması sebebiyle yıllardır kullanılmayan ve çatısı çöken tarihi cami, restore edilecek ve ibadete açılacak.

Keçiören Atatürk Evi restore edilecek!

Ankara Keçiören'de bulunan ve Milli Mücadele sırasında Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından karargâh olarak kullanılan ‘Atatürk Evi’ restore edilecek.

Fethiye'deki hayalet köyün tarihi kiliseleri restore edilecek!

Muğla Fethiye'de "hayalet köy" olarak bilinen Kayaköy'deki tarihi kiliseler, restore edilecek.

Hulusi Kentmen'in İzmit'teki evi restore edilecek!

Yeşilçam'ın usta oyuncularından Hulusi Kentmen'in Kocaeli İzmit'te bulunan evi restore edilecek. Ev, restore çalışmalarının ardından sanat evi olarak hizmet verecek. 

Darıca'daki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Kocaeli'nin Darıca ilçesinde Rum mimarisine uygun inşa edilen, bazıları yıkılma tehlikesiyle karşı karşıya kalan tarihi 22 ev restore edilecek. 

Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek!

Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) ve BİNAA Toplum Kalkınma Derneği iş birliğiyle Zeytin Dalı Harekatı Güvenli Bölgesi'nde bulunan Afrin Eğitim Fakültesi binası restore edilecek.

Softa Kalesi restore edilecek!

İmparatorlukların tarihi sığınağı "Softa Kalesi" turizme kazandırılacak. Mersin'in Bozyazı ilçesinde tarihi Softa Kalesi, restore edilecek...

Büyükçekmece'deki tarihi Rum evleri restore edilecek!

Büyükçekmece ilçesinde yok olma tehdidi bulunan tarihi Rum evleri, çocuk ve kadın sanat evi olarak restore edilecek.

Ani Harabeleri'ndeki Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek!

Sultan Alparslan'ın 1071'de Malazgirt Savaşı'nı kazanmasından sonra, bugün Ani Harabeleri olarak bilinen yerde yapılan Anadolu'nun ilk Türk camisi restore edilecek.

Tarihi Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın balo salonu restore edilecek!

Aydın'ın Nazilli ilçesinde 1937' de inşa edilen, Türkiye'nin ilk Basma Fabrikası özelliğinin yanında Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün açılışını yaptığı fabrikalardan biri olan Nazilli Sümerbank Fabrikası’nın çok amaçlı balo salonu restore edilecek.

Bursada restore edilecek küllye Haberi

Bursada restore edilecek küllye

Tarihi ve kültürel miras çalışmaları sayesinde Bursa’nın UNESCO Dünya Mirası Listesi’ne girmesini sağlayan Büyükşehir Belediyesi, merkeze yeni bağlanan ilçelerdeki ecdat yadigarı eserleri de bir bir ayağa kaldırıyor. Osmanlı sultanlarından 1. Murat’ın lalası olan Edirne ve Filibe’nin fethinde önemli bir rol oynayan Lalaşahin Paşa tarafından 1348 yılında Mustafakemalpaşa ilçesinde ilçeye hakim bir tepe üzerine inşa edilen külliyenin ihyası için de Büyükşehir Belediyesi devreye girdi. Cami, medrese, hamam, zaviye ve türbeyi bünyesinde barındıran külliyeden günümüze sadece türbe ile yıkık bir minare kalırken, külliyenin ilk günkü orijinalliği ile ayağa kaldırılması için projeler hazırlandı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, beraberindeki Mustafakemalpaşa Belediye Başkanı Sadi Kurtulan ile birlikte Lalaşahin Paşa Türbesi’nde incelemelerde bulundu. UNESCO Dünya Miras Listesi ile Bursa’nın değerlerinin artık evrensel bir değer...