01 / 05 / 2024

bursadaki okullar yenilenecek mi

bursadaki okullar yenilenecek mi

İhtiyacı karşılamakta zorlanan okulları günümüz şartlarında modern eğitim kurumları haline getirmek için çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, 1965 yılında yapılan Yıldırım İlkokulu’nu da yenileme programına aldı.

Yunusemre'de kentsel dönüşüm kapsamında okullar yenilenecek!

Yunusemre Belediyesi, kentsel dönüşüm projesiyle birlikte proje alanı içerisinde yer alan okulları da yenileyecek. 

İş dünyası FETO'nün okullarına talip!

Fikir Sofrası'nda buluşan Maliye Bakanı Ağbal, Gümrük Bakanı Tüfenkci ve Kalkınma Bakanı Elvan, yatırım ortamının iyileştirilmesinde her türlü desteğin sağlanacağını belirttiler. Toplantıda, iş dünyasının FETÖ'nün yurtdışındaki okullarına talip olduğu da vurgulandı.

Doğa Okulları 2017'de 30 kampüs açacak!

Doğa Okulları Kurucusu Fethi Şimşek, hain darbe girişim sonrası birçok sektörde açıklar meydana geldiğini belirterek, “2017 planlarımız arasında en az 30 kampüs daha açmak var. Bütün bunlar yaklaşık 70 milyon TL'lik bir yatırım gerektiriyor” dedi.

Bursa Zafer Okulları yenileniyor!

Eğitim kurumlarına spor salonları kazandırılması, okulların fiziki eksikliklerinin giderilmesi, ortak sınavlara sponsorluk, okullara spor malzemesi desteği başta olmak üzere eğitim yatırımlarını hep ön planda tutan Bursa Büyükşehir Belediyesi, eğitimde çıtayı iyice yükseltti.

İzmir'de kapatılan okullar devlet himayesinde açılacak!

İzmir merkez ve ilçelerinde FETÖ/PDY soruşturması kapsamında kapatılan okullar devlet himayesine alındı. Okulların Eylül ayında eğitime başlayacak şekilde kayıt alıp, kadrosunun oluşturulacağını belirtti.

Şırnak Silopi'de yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor!

Şırnak'ın Silopi ilçesinde PKK'lı teröristler tarafından yakılan okulların yerine yenileri yapılıyor. Okulların yeni eğitim yılına yetişmesi için çalışmalar aşırı sıcaklara rağmen sürüyor.

Sudan'daki FETÖ okulları kamulaştırılıyor!

Türkiye'nin Hartum Büyükelçisi Cemalettin Aydın, 15 Temmuz darbe girişiminin ardından Sudan Cumhurbaşkanlığı'nın ülkedeki FETÖ okullarının kamulaştırılmasına yönelik karar aldığını söyledi.

Başbakan Yıldırım: Harp okulları aynen devam edecek!

Başbakan Yıldırım, "Harp okullarının kapatıldığını söylüyorlar. Bunlar doğru değildir. Harp okulları aynen devam edecektir. Okullara girişteki kısıtlamaları ortadan kaldırdık." dedi.

CHP Gençlik Kolları okulları onaracak!

CHP Gençlik Kolları, başlattığı "Biz Geliyoruz" projesi kapsamında, Türkiye'nin 81 ilinde kötü durumdaki okulları onaracak.

Ankara Yenimahalle'nin okulları yenileniyor!

Bayramın ardından okul tadilatları için tüm hazırlıklar tamamlanırken, ekipler Yenimahalle’nin devlet okullarında tadilatlar yaparak eğitimde fırsat eşitliği sağlamak için kolları sıvadı.

Askeri okullar kapatılıyor mu?

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, TSK’nın FETÖ’cülerin temizlenmesi amacıyla, askeri okulların da kapatılması dahil, jandarmanın İç İşleri Bakanlığı'na bağlanması gibi konuları tartıştıklarını belirtti. İşte o haber...

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de bazı okullar ve hastaneler kapatıldı!

Van, Bitlis, Muş ve Hakkari'de FETÖ'yle aidiyeti ile irtibatı belirlenen vakıf, dernek, yurt, hastane ve okullar kapatıldı.

Burdur Özel Alpaslan Ali Can Okulları binası hazineye devredildi!

BURDUR'da Fethullah Gülen cemaatine yakın olduğu ileri sürülen ve 4 gün önce mühürlenen Özel Alpaslan Ali Can Okulları'nın bulunduğu bina hazineye devredildi.

bursadaki okullar yenilenecek mi Haberi

bursadaki okullar yenilenecek mi


Geçtiğimiz dönem Bursa genelindeki hemen hemen bütün okulların eksiklerinin giderilmesi noktasında önemli katkılarda bulunan Büyükşehir Belediyesi, bu dönem ise eğitim kurumlarında tam bir yenileme hamlesi başlattı. Kent merkezinde 50 – 60 yıl önce yapılan ve günümüzde artık ihtiyacı karşılamakta zorlanan okulların yenilenmesi için yoğun bir çalışma başlatan Büyükşehir Belediyesi, Merkez İmam Hatip Lisesi, Zafer okulları, Elmasbahçeler Ortaokulu ve Demirtaşpaşa İlkokulu’nun ardından Yıldırım İlkokulu’nun da yenilenmesi için çalışmalara başladı. Yıldırım Külliyesi’nin hemen yanında 1965 yılında yapılan okulun artık ihtiyacı karşılamaması üzerine hareket geçen Büyükşehir Belediyesi, okulun modern bir eğitim kompleksine dönüştürülmesini programa aldı.


Sadece dersliklerden ibadet

Yıldırım İlkokulu’nda incelemelerde bulunan Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, 24 derslikli okulun sadece dersliklerden ibaret olduğunu ve hiçbir sosyal donatı alanı bulunmadığını söyledi. Yeni oluşan tüm...