22 / 07 / 2024

bursadaki patlamada ölenlerin ailelerine ev

bursadaki patlamada ölenlerin ailelerine ev

Uludağ OSB Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, 8 Kasım'da bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden 5 işçinin ailesine, OSB'nin kentsel dönüşüm projesinden ev vereceklerini açıkladı..

BM kalkınma uzmanları açıkladı! Depremden sonra en az 500 bin yeni konut gerekiyor!

Türkiye'de 6 Şubat tarihinde yaşanan deprem felaketinde ölenlerin sayısı 43 bini geçerken, BM kalkınma uzmanları konu ile ilgili açıklamalarında, ülkenin güneyinde 1,5 milyon kişinin evsiz kaldığına ve en az 500 bin yeni evin inşa edilmesi gerektiğini aktardı. İşte ayrıntılar... 

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta patlayan tahıl silosuna tarihi statü

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta liman bölgesinde iki yıl önce meydana gelen patlamada, ülkenin buğday stoklamak için kullandığı ana silo yerlebir oldu. 120 bin tonluk kapasiteye sahip silo binasına aradan geçen sürenin ardından tarihi statü verildi.

Üsküdar'daki patlamada sıcak gelişme! 5 bina tahliye edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde 07.02.2022 tarihinde meydana gelen patlamanın ardından binada yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yaşanan olaya ilişkin yetkili birimler açıklama yaptı.

Üsküdar'daki patlamada evi zarar görenlere kira yardımı verilecek!

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum yaptığı açıklamada Üsküdar'daki patlamada evi zarar görenlere kira yardımı yapılacağını söyledi.

Avcılar'da iki bina için yıkım kararı!

Avcılar’da ayakkabı imalathanesindeki patlamada hasar alan iki bina için yıkım kararı alındı.

Beyrut Limanı'nın imarı için belirsizlik devam ediyor!

Lübnan makamları, 4 Ağustos 2020'deki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'nın yeniden imarı için uluslararası şirketler tarafından sunulan tekliflere cevap vermedi. 

Alman firmaları, Beyrut Limanı yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı!

Alman firmaları 4 Ağustos 2020 tarihindeki patlamada zarar gören Beyrut Limanı'na yönelik yeniden imar planını Lübnan makamlarıyla paylaştı.

Beyrut'taki patlamada evleri zarar gören vatandaşlar kış nedeniyle endişeli!

Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta 4 ay önce meydana gelen patlamada birçok Lübnanlı'nın evi zarar gördü. Söz konusu yapılarda yaşayan Lübnan vatandaşı, evlerinin onarılmasını bekliyor. 

Beyrut'taki patlamada 8 bin bina hasar gördü!

Beyrut Limanı'ndaki patlama sonucunda 50'si tarihi 8 bin binada hasar oluştuğu belirtildi.

Cezayir Lübnan'a sahra hastanesi gönderecek!

Cezayir Savunma Bakanlığı, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamada yaralananların tedavi edilmesi amacıyla kente sahra hastanesi göndereceklerini duyurdu. 

Kanal İstanbul bu tehlikeye karşı şart!

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, patlamada en büyük yıkıcı etkiye neden olan 2 bin 750 ton amonyum nitratın, 6 sene önce Beyrut'a giderken İstanbul Boğazı'ndan geçtiğini duyurdu...

Beyrut Limanı'ndaki yıkım görüntülendi! Liman ve çevresi enkaz yığını oldu!

Lübnan'daki Beyrut Limanı'nda yer alan patlayıcı dolu bir depoda büyük bir patlama yaşandı. Patlamada 60 kişi hayatını kaybetti, binlerce kişi ise yaralandı. Olay sonrası liman ve çevresi enkaz yığını haline geldi.

İran Beyrut'ta sahra hastanesi kuracak!

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Lübnan'ın başkenti Beyrut'taki patlamada yaralananların tedavisi için Beyrut'ta sahra hastanesi kuracaklarını duyurdu. 

bursadaki patlamada ölenlerin ailelerine ev Haberi

bursadaki patlamada ölenlerin ailelerine ev

Uludağ Organize Sanayi Bölgesi (OSB) Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Aydın, Bursa'nın Gürsu ilçesinde 8 Kasım'da bir iplik-boya fabrikasında meydana gelen patlamada hayatını kaybeden kimselerin ailesine ev vereceklerini söyledi.

Star Gazetesi'nin haberine göre patlamanın yaşandığı fabrikanın 2000 yılından bu yana boyahane olarak kullanıldığını söyleyen Aydın kendi dönemlerinde bu fabrikanın bir yıl kapalı kaldığını söyledi.

Aydın, "Bu tür kömür kullanan sıkıntılı üç işletme var demiştik, onlardan biriydi burası. Daha önce çeşitli konularda burayı uyarmıştık. Diğer iki işletmeden biri geçen hafta işlemlerini tamamen halledip doğalgaza geçti. Biz 5 yıl önce buraya bir doğalgaz sistemi kurduk. Buhar ve sıcak suyu vermek için yaptık bu sistemi. Özellikle bu küçük işletmeler hat maliyetlerini göz önüne alarak, biraz temkinli davrandılar. Zorlama da yapıyoruz ama kanunen bir yerde tıkanıyoruz."...