28 / 04 / 2024

Üsküdar'daki patlamada sıcak gelişme! 5 bina tahliye edildi!

Üsküdar'daki patlamada sıcak gelişme! 5 bina tahliye edildi!

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde 07.02.2022 tarihinde meydana gelen patlamanın ardından binada yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yaşanan olaya ilişkin yetkili birimler açıklama yaptı.



Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacıdede Sokak 21 yapıda meydana gelen olaydan sonra binada yaşayan vatandaşların can güvenliği için bina tahliye edildi. Binada yaşayan vatandaşlar çevrede ki otellere yerleştirildi.

Ağır hasar alan bina, gerekli önlemlerin alınmasından sonra Üsküdar Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Yıkımın ardından can güvenliği önlemlerini en üst seviyeye ulaştıran Üsküdar Belediyesi, patlamadan etkilenen çevredeki konutlar için yenilenme çalışmalarını hız verdi.

Üsküdar daki patlamada sıcak gelişme! 5 bina tahliye edildi!

Elde edilen tespitlerin ardından yapılacak onarım sebebiyle Üsküdar Belediyesi, yıkımı yapılan bınanında içinde yer aldığı toplam 5 adet yapıda 43 bağımsız birim nüfusunun tahliyesini yaptı. Bu yapılardan 13 tanesi yıkımı gerçekleştirilen taşınmazda yer almakta olup kalan 4 konutta 30 bağımsız birim için gün içinde tekrar teknik personelce inceleme gerçekleştirildi. 

Üsküdar daki patlamada sıcak gelişme! 5 bina tahliye edildi!

Yapılan incelemelerin ardından söz konusu binalarda patlamadan dolayı herhangi bir temel ve yapısal hasar tespit edilmedi. Daire içinde taşıyıcı olmayan duvar, pencere ve çatı bölümlerinde oluşan hasarlara yönelik gerekli tespitlerin yapılmasının ardından onarım süreçine geçildi. Tahliyesi yapılan diğer 4 bina için altyapı hizmetleri son sürat devam ediyor. Patlama sebebiyle hasar oluşan ve ardından yıkımı yapılan binanın 1 yıl içinde yeniden inşa edilip hak sahiplerine teslim edilmesi hedefleniyor. 

Üsküdar'daki patlamada evi zarar görenlere kira yardımı verilecek!

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!


Geri Dön