11 / 05 / 2024

Valide Atik Mahallesi patlama

Valide Atik Mahallesi patlama

İstanbul'un Üsküdar ilçesinde 07.02.2022 tarihinde meydana gelen patlamanın ardından binada yaşayan vatandaşlar tahliye edildi. Yaşanan olaya ilişkin yetkili birimler açıklama yaptı.

Üsküdar Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanı 1/5000 ölçekli imar planı askıda!

Üsküdar ilçesi, Valide-i Atik Cami ve Çevresi Kentsel Sit Alanına ilişkin 1/5000 ölçekli 16 Mart 2023 tasdik tarihli Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı askıya çıkarıldı.

Üsküdar'da patlamanın yaşandığı bina yıkılıyor!

İstanbul Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacı Dede Sokak'ta yer alan ve  patlama yaşanan 3 katlı bina yıkılıyor.

Atik Valide Külliyesi’nin yanındaki yurt inşaatına izin çıkmadı!

Üsküdar Mimar Sinan’ın eseri Atik Valide Külliyesi’nin duvarlarına beton atılarak yapılan öğrenci yurdu inşasına mahkemeden izin çıkmadı.  Davayı açan Avukat Onur Cingil, “Korunacak Eserleri, koruma kurullarından da korumamız gerektiği ortaya çıktı” dedi.

Beşiktaş Yıldız Mahallesi'nin imar planı askıda!

İBB, Beşiktaş'ta bulunan Atik Ali Paşa Yalısı Turizm Merkezi sınırları içerisindeki Yıldız Mahallesi'ne ilişkin Koruma Amaçlı Nazım İmar Planı'nı bugün askıya çıkardı. 

Öz Diriliş İnşaat Turizm Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Öz Diriliş İnşaat Turizm Temizlik Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hacı Osman İldeniz tarafından 50 bin TL sermaye ile 23 Haziran'da Üsküdar, Valide-i Atik Mahallesi'nde kuruldu.

Üsküdar Atik Valide Külliyesi'ne yurt mu inşa ediliyor?

İstanbul Üsküdar'daki Mimar Sinan'a ait Atik Valide külliyesinde büyük bir skandal yaşanıyor. 450 senelik külliyenin dibine beton atıp öğrenci yurdu inşa ediliyor.

Yapıhane İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Yapıhane İnşaat Sanayi ve Ticaret Limited Şirketi, Hüseyin Çadır, Kadir Er, Ahmet Er ortaklığıyla 100 bin TL sermaye ile 1 Şubat'ta Üsküdar, Valide Atik Mahallesi, Miroğlu Sokak'ta kuruldu.

Atik Valide Külliyesi yeniden mi restore edilecek?

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem, eleştirilere neden olan Atik Valide Külliyesi'nde yapılan restorasyon çalışmasıyla ilgili açıklamalarda bulundu..

Atik Valide Külliyesi'ne restorasyon yapıldı!

Atik Valide Külliyesi'ne restorasyon yapıldı. Aralık ayı başında Fatih Sultan Mehmet Üniversitesi’ne devredilen Mimar Sinan’ın bilinen son yapıtı Atik Valide Külliyesi’nin şifahanesi restorasyonla tanınamaz hale geldi.

Valide-i Atik Külliyesi koruma altında!

Fatih Sultan Mehmet Vakıf Üniversitesi'nin ( FSMVÜ ) Güzel Sanatlar Fakültesi olarak kullanmaya hazırlandığı Mimar Sinan'ın son eseri olan Valide-i Atik Külliyesi koruma altına alındı.

1936 yılında Valide-i Atik Medresesi 180 liraya, Süleymani Ula Medresesi 460 liraya kiraya verilecekmiş!

1936 yılında Arnavutköy'de dört katlı bir evin kirası 45 liraymış. Valide-i Atik Medresesi 180 liraya, Süleymaniye'de bulunan 21 odalı Süleymani Ula Medresesi 460 liraya kiraya verilecekmiş.

1934 yılında Üsküdar Valide-i Atik Medresesi 13 lira 50 kuruş teminatla kiraya verilecekmiş!

1935 yılında İstanbul Belediyesi'nin verdiği ilanda Üsküdar Valide-i Atik Medresesi 13 buçuk lira teminat ile kiraya verilecekmiş yine Üsküdar'da Hamidi Evvel okulu da 4 lira teminatla kiraya verilecekmiş.

Barbarus İnşaat Taahhüt Hafriyat ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi kuruldu!

Barbarus İnşaat Taahhüt Hafriyat ve Nakliyat Sanayi Ticaret Limited Şirketi, Hasan Barbarus tarafından 10 bin TL'lik sermaye ile 9 Ocak'ta Üsküdar, Valide-i Atik Mahallesi'nde kuruldu

Valide Atik Mahallesi patlama Haberi

Valide Atik Mahallesi patlama

Üsküdar Valide Atik Mahallesi Abacıdede Sokak 21 yapıda meydana gelen olaydan sonra binada yaşayan vatandaşların can güvenliği için bina tahliye edildi. Binada yaşayan vatandaşlar çevrede ki otellere yerleştirildi.

Ağır hasar alan bina, gerekli önlemlerin alınmasından sonra Üsküdar Belediyesi ekiplerince yıkıldı. Yıkımın ardından can güvenliği önlemlerini en üst seviyeye ulaştıran Üsküdar Belediyesi, patlamadan etkilenen çevredeki konutlar için yenilenme çalışmalarını hız verdi.

Elde edilen tespitlerin ardından yapılacak onarım sebebiyle Üsküdar Belediyesi, yıkımı yapılan bınanında içinde yer aldığı toplam 5 adet yapıda 43 bağımsız birim nüfusunun tahliyesini yaptı. Bu yapılardan 13 tanesi yıkımı gerçekleştirilen taşınmazda yer almakta olup kalan 4 konutta 30 bağımsız birim için gün içinde tekrar teknik personelce inceleme gerçekleştirildi. 

Yapılan incelemelerin ardından söz konusu binalarda patlamadan dolayı herhangi...