21 / 05 / 2024

bursaya kuranı kerim müzesi mi yapılacak

bursaya kuranı kerim müzesi mi yapılacak

Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı.

Füsun Kuran Kimdir? Füsun Kuran ne iş yapmaktadır?

Füsun Kuran kimdir? Füsun Kuran'ın eğitim durumu nedir? Füsun Kuran'ın kariyeri, hangi alanlarda görevler aldığı ve haberin detayları...

Ekonomist Kerim Rota ek döviz yaratmanın formülünü açıkladı. Bir yol daha var

Ekonomist Kerim Rota, ilave döviz yaratmanın farklı yollarının olduğunu açıkladı.

Ekonomist Kerim Rota'dan Merkez Bankası ve dolarla ilgili korkunç iddia

Eski Hazineci ve Gelecek Partisi Ekonomi Politikaları Başkanı Kerim Rota, Merkez Bankası'nın dün 1.72 milyar dolar satış yaptığını ve bu politikaların felakete yol açacağını savundu.

Kerim Polat kimdir?

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Adnan Polat’ın oğlu Kerim Polat kimdir? Kerim Polat daha önce hangi görevlerde bulunmuştur? İşte Kerim Polat'ın biyografisi...

Kerim Gözalan vefat etti! 

Gözalan Group Kurucusu ve Yönetim Kurulu Başkanı Kerim Gözalan hayatını kaybetti. Gözalan Group, taziye ilanı yayınladı. 

Adnan Polat’ın oğlu Kerim Polat evleniyor!

Polat Grubu'nun Yönetim Kurulu Başkanı ve Galatasaray Spor Kulübü eski başkanlarından Adnan Polat’ın oğlu Kerim Polat, cumartesi günü aile arasında yapılacak nikah ile evleniyor.

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu tüm mirasını öğrencilere bağışladı!

Prof. Dr. Kerim Aydoğdu,  sosyal medya üzerinde yaptığı paylaşımında yakalandığı elim hastalık sebebiyle tüm mirasını ihtiyaç sahibi öğrencilere bağışlayacağını duyurdu.

Kuran Lojistik Hizmetleri Hırdavat Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi kuruldu!  

Kuran Lojistik Hizmetleri Hırdavat Elektrik Ve İnşaat Malzemeleri Ticaret Limited Şirketi Ataşehir'de 400 bin TL sermaye bedeli ile Eray Çamcı tarafından kuruldu.

Kuran Yapı'dan konkordato açıklaması: Satışlar devam ediyor!

Kuran Yapı Vekili Avukat Özgül Durmaz Kuran Yapı'nın konkordato sürecine ilişkin açıklama yaptı. İşte Kuran Yapı'dan konkordato açıklaması...

Kuran Yapı'ya 1 yıl kesin mühlet verildi!

Asrın Konakları Marina ve Asrın Konutları projelerine imza atan Kuran Yapı konkordato davası görüldü. Mahkeme şirketin geçici mühlet süresini uzattı...

Zonguldak Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz'a imar usulsüzlüğü soruşturması!

Zonguldak Kozlu Belediye Başkanı Kerim Yılmaz, ilçedeki imar usulsüzlükleriyle ilgili olarak Zonguldak Adliyesi'ne gelip, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı'na ifade verdi.

Kuran Yapı konkordato davası 15 Ocak'ta!

Mali anlamda sıkıntılı bir süreç geçiren Kuran Yapı konkordato talep etti. Şirket için daha önce verilen 3 aylık geçici mühlet süresi dolduğundan bu süre 2 ay daha uzatıldı. Konkordato davası 15 Ocak 2019 tarihinde yapılacak....

Hüseyin Kuran kimdir?

Kuran Şirketler Topluluğunun 1991'den bu yana Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürüten Hüseyin Kuran kimdir? Hüseyin Kuran, bugüne kadar hangi işlere imza attı?

bursaya kuranı kerim müzesi mi yapılacak Haberi

bursaya kuranı kerim müzesi mi yapılacak


Tekstil Sanayi, Enerji, Göç Tarihi, Kılıç Kalkan, İpek, Para, Karagöz Hacivat ve Kent Müzesi ile Bursa’yı müze kent haline getiren Büyükşehir Belediyesi, şimdi de kente Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi kazandırmak için çalışmalara başladı. Restorasyonu tamamlanarak ziyarete açılan Muradiye Külliyesi’nin halkası olan Muradiye Külliyesi’ndeki restorasyon çalışmaları hızla devam ederken, yüzyıllarca ilmi çalışmaların yapıldığı 6 asırlık medrese, Kuran-ı Kerim ve Hat Müzesi olarak kente kazandırılacak. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu konuda çok sayıda doküman ve yazma eserin toplanmaya başladığını belirterek, Ulucami ve Orhan Camii’nden İstanbul’daki Süleymaniye Yazma Eserler Kütüphanesi’ne götürülen 150 kadar eserin geri getirilmesi için de çalıştıklarını söyledi.


Tarihi ve kültürel miras çalışmalarıyla Bursa’nın değerlerini UNESCO Dünya Mirası Listesi ile evrensel değer haline getiren Büyükşehir Belediyesi, ‘Müze Kent Bursa’...