07 / 05 / 2024

Büyük firmalar yerli emlakçıyı ciddiye almıyor mu

Büyük firmalar yerli emlakçıyı ciddiye almıyor mu

Kurumsallaşmakta geç kalan Türk emlakçılar, yılda 380 milyar lirayı bulan ikinci el gayrimenkul satışlarından elde edilen komisyonun büyük kısmını yabancı şirketlere kaptırıyor.

Sıfır araçlarda, sıfır faiz kampanyası Mart 2024! Araba almak isteyenler için büyük fırsat başladı!

Otomobil firmaları müşterilerine fırsat sağlamak amacıyla sıfır araç kampanyaları başlattı. Sıfır faizle kredi desteği sunan markalar araba almak isteyenlere büyük avantaj sağlıyor. İşte Mart 2024 sıfır araba kampanyaları...

TBMM'nin 377 milyona kiraladığı lüks araçlara büyük tepki! Yerli ve milli hassasiyeti bir tek vatandaşa mı var?

TBMM, 57’si lüks otomobil olmak üzere  toplam 113 araç kiraladığı ortaya çıktı. Bu araçlar için 376 milyon 710 bin 588 bin lira verileceğini duyan vatandaşlardan ise büyük tepki geldi. İşte ayrıntılar... 

Ankara Dikimevi-Natoyolu Metrosu için yapım ihalesine çıkıldı! Ankara Büyükşehir detayları açıkladı!

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından "Dikimevi-Natoyolu Raylı Sistem Hattı Yapım İşi" için yapım ihalesine çıkıldığı açıklandı. İşte detaylar ve önyeterlilik şartlarını sağlayıp ihaleye davet edilen o firmalar...

Hurda fiyatları yerinde durmuyor! Hurdaya büyük zam geldi! 31 Ekim 2023 hurda fiyat listesi

Güncel hurda fiyat listesi geri dönüşüm firmaları tarafından açıklandı. Bugün bakır ve alüminyum hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Peki hurda fiyatları ne kadar oldu? 31 Ekim 2023 hurda fiyat listesi.

Aylarca zamlanan mutfak tüplerine büyük indirim geldi: Aygaz, Bizimgaz ve İpragaz fiyatları duyurdu

Türkiye'de son dönemlerde sürekli zamlanan tüpe bu kez de indirim geldi. Mutfak tüpü ihtiyacını karşılayan önemli firmalar yaptıkları %10'luk büyük indirimle tüketicilerin yüzünü güldürdü. Aygaz, İpragaz ve Bizim Gaz gibi önde gelen gaz tedarikçileri fiyatları güncelledi. İşte indirimli fiyatları...

Hurda fiyatları resmen fırladı! Hurdaya büyük zam! Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar?

Hurda fiyatlarına bugün zam geldi. Geri dönüşüm firmaları tarafından güncellenen fiyatlar görenleri şaşkına çevirdi. Hurda fiyatlarına büyük zam geldi. Bakır, demir ve alüminyum hurda fiyatları ne kadar? 12 Ekim 2023 hurda fiyatları.

Vestel'den 3’lü kampanya! Beyaz eşyada büyük indirim! 8 Mayıs 2023 fiyat listesi...

Yerli ve milli marka Vestel'den kaçırılmayacak fırsat... Vestel; buzdolabı, çamaşır makinesi ve bulaşık makinesinden oluşan 3'lü beyaz eşya alışverişinde büyük indirim sunuyor. İşte Vestel'in kampanyalı ürünleri ve 8 Mayıs 2023 fiyat listesi...

TOGG için büyük gün! İlk siparişler başlıyor! İşte satın alım için çekiliş tarihleri!

TOGG için büyük tarih geldi, çattı. Yerli otomobilimiz TOGG’un ilk sahipleri noter huzurunda yapılacak dijital çekiliş ile belirlenecek. İşte detaylar!

Gübre üretiminde büyük şok! Üretim duruyor mu? Gübre fiyatları bugün ne kadar? İşte 5 Eylül 2022 fiyat listesi...

Elektrik ve doğalgaza gelen zamların, Türkiye’de yerli gübre üretimine büyük bir darbe vuracağı iddia ediliyor. Peki güncel gübre fiyatlarında son durum ne? Son dakika gübre fiyatları ne kadar oldu? Hangi gübre kaç TL'den satılıyor? İşte 5 Eylül 2022 gübre fiyat listesi..

Hazır giyim ve ayakkabıda büyük zam kapıda! Sektör temsilcileri öyle oranlar verdi ki...

Alım gücündeki erime sebebiyle ayakkabıda talep uygun fiyatlı, sentetik ürünlere kayarken, hazır giyimde de yerli çekildi, bazı firmalar artık satışlarının yüzde 60'lık bölümünü turistlere yapıyor. Fiyatlardaki artışa yetişemeyen vatandaşlar için ise çok büyük zamlar kapıda...

Büyük inşaatların çalışmalarına izin verildi! 

23-26 Nisan tarihlerinde uygulanacak sokağa çıkma kısıtlamasında, büyük inşaat şirketlerinin, sağlık hizmetlerinin kapasitesini arttırmaya yönelik acil inşaat firmalarının çalışmalarına izin verildi.

3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yoğun ilgi!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan yaptığı açıklamada, "Dış krediyle yapmayı planladığımız 3 Katlı Büyük İstanbul Tüneli'ne yerli ve yabancı firmalar yoğun ilgi gösteriyor" dedi.

Dünyanın en büyük inşaat firmaları açıklandı!

Türkiye, küresel pazarda süren durgunluğa ve artan risklere karşı “Dünyanın En Büyük 250 Uluslararası Müteahhidi” listesinde, 44 firma ile yer aldı. Türkiye, bu sayı ile Çin’in ardından ikinci oldu.

Büyük firmalar yerli emlakçıyı ciddiye almıyor mu Haberi

Büyük firmalar yerli emlakçıyı ciddiye almıyor mu

Kurumsallaşmakta geç kalan Türk emlakçılar, yılda 380 milyar lirayı bulan ikinci el gayrimenkul satışlarından elde edilen komisyonun büyük kısmını yabancı şirketlere kaptırıyor. 


Hali hazırda gayrimenkul cennetine dönen Türkiye'de sektör son yıllarda kentsel dönüşümle ivme kazandı.


Daire ve iş yeri satış bedelleri üzerinden komisyon alarak para kazanan gayrimenkul danışmanlığı şirketleri, yabancıların konut edinmesinin önünü açan Mütekabiliyet Yasası'nın ardından cirolarını artırmaya başlarken, klasik tarzda iş yapan emlakçılar bu gelişimi yakalayamadı.


Büyük şirketler bu konuda "Karşımızda kurumsal bir Türk firması göremiyoruz" derken, yabancı sermayeli franchise veren gayrimenkul danışmanlığı firmaları büyük firmaların ihtiyacına cevap veriyor.


İstanbul Emlak Komisyoncuları ve Danışmanları Odası Başkanı Nizameddin Aşa, Türk zincir emlak modelini geliştirmeye çalıştıklarını, büyük taahhüt firmalarının yerli emlakçıyı ciddiye almadığını söyledi.


"Bu yıl için 473 milyar liralık bütçe söz konusu"


Türk zincir...