17 / 05 / 2024

büyük projelerin finansı

büyük projelerin finansı

Son 5 yılda gerçekleşen ve değeri 67 milyar doları bulan dev projelerin yaklaşık 45-55 milyar doları banka kredisi geri kalanı öz kaynakla gerçekleşti. Projelerin yüzde 95’i Türk Bankaları tarafından finanse edilirken, yabancıların payı çok kısıtlı kaldı.

Avrupa’da büyük emlak depremi: Genç emlak kralı battı, sektörü domino etkisi korkusu sardı!

Avrupa’nın emlak kralı 42 yaşındaki Rene Benko’nun patronu olduğu ve milyarlarca borcu olan Signa Holding’e kayyum atandı. Holding, Avrupa’da büyük emlak depremine neden olurken, emlak ve finans sektörünü de domino etkisi korkusu sardı

Finans uzmanı açıkladı: Yatırım hayatımda yaptığım en büyük hata çocuğumu özel okula yazdırmak!

Finansçı Baba, resmi sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda yatırım hayatında yaptığı en büyük hatanın büyük oğlunu 6 yıl önce özel okula yazdırmak olduğunu açıkladı...

İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu konut kredilerinde faizi düşürdü!

Barclays ve NatWest, konut almak isteyenler ve emlak yatırımcıları tarafından sevinçle karşılanacak bir gelişmeye imza attı. İngiltere’nin iki büyük finans kuruluşu, konut kredisi oranlarında önemli düşüşler yaptı.

FED’in faiz kararı sonrası Türkiye ekonomisinde neler olacak? İşte Türkiye’yi bekleyen büyük tehlike…

Finans Uzmanı-Ekonomist Murat Özsoy, FED'in faiz kararı sonrası olabilecek senaryoları anlattı ve Türkiye ekonomisini bekleyen büyük tehlikeye dikkat çekti…

Adil Karaismailoğlu: Kanal İstanbul dünyanın en büyük projelerinden biri!

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, Kanal İstanbul projesine ilişkin konuştu. Adil Karaismailoğlu, "Dünyanın en büyük projelerinden biri. Proje, maliyet hepsi tamamlandı. Finans yönünü halledince kanun da hemen yürürlüğe girecek" dedi.

Manisa Büyükşehir Belediyesi hizmet binası bitme aşmasında!

Manisa Büyükşehir Belediye Başkanı Cengiz Ergün, Büyükşehir Belediyesi Hizmet Binası, alışveriş merkezi ve otel inşası gibi projelerin yer aldığı çalışmaları inceledi. 

Londra Finans Merkezi Başkanı: Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi!

Londra Finans Merkezi Başkanı Estlin, "Türk ekonomisi büyüdü. Şu anda Türk ekonomisi dünyadaki 13. büyük ekonomi. Türk ekonomisi Avrupa ülkelerinden daha hızlı ilerliyor" şeklinde konuştu...

Tekirdağ Büyükşehir'den 4 ilçeye kültür merkezi!

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, kurulduğu 2014'ten bu yana birçok alanda olduğu gibi kültür alanında da gerçekleştirdiği atılım kapsamında başarılı projelere imza attı. Kapaklı, Çerkezköy, Saray ve Ergene ilçelerinde yapımı süren kültür merkezleri bu projelerin başında geliyor.

2018 ve 2019'da büyük projeler hayata geçecek!

TBMM Genel Kurulunda, 2018 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu Tasarısı ile 2016 Yılı Merkezi Yönetim Kesin Hesap Kanunu Tasarısı'nın tümü üzerinde Hükümet adına konuşan Başbakan Yıldırım, 2018 ve 2019'da büyük projelerin hayata geçeceğini belirtti.

Kentsel dönüşüm ve büyük projeler konut fiyatlarını yükseltti!

Kentsel dönüşüm ve büyük projelerin devam ettiği İstanbul'da Çatalca, Ankara'da Kızılcahamam ve İzmir'de Karaburun'da konut fiyatları yükseldi. 

Büyük projelerin kaderi referanduma bağlı!

Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu, Adana'da partisinin il başkanlığını ziyaret etti. Ziyaret sırasında yaptığı konuşmada, hızlı karar alma ve büyük projeleri hayata geçirmek için cumhurbaşkanlığı sisteminin kurulması gerektiğini söyledi.

Bursa Büyükşehir vizyon projelerin startını veriyor!

Bursa Büyükşehir Belediyesi, 2017 yılı için 2 milyar 375 milyon TL olarak öngörülen bütçenin 1 milyar 195 milyon TL'sini yatırımlara ayrıldı.

Sur'da büyük projelerin temelleri yarın atılacak!

Çevre ve Şehircilik Bakanı Özhaseki, terörden zarar gören Doğu ve Güneydoğu Anadolu'daki inşa ve ihya çalışmaları kapsamında, büyük projelerin temellerini atmak için yarın Diyarbakır'ın Sur ilçesinde olacak.

büyük projelerin finansı Haberi

büyük projelerin finansı

KÜRESEL kriz sürecinde yüksek performansı ve sağlam yapısıyla dikkat çeken Türk bankaları, güçlü duruşlarının yanı sıra, son 5 yılda Türkiye’de 67 milyar doları aşkın projenin finansmanına imza attı. Rakamlar, son 5 yılda özelleştirme, yap işlet devret gibi büyük projelerin finansmanında yabancı ticari bankaların payının son derece kısıtlı kaldığını gösteriyor. 2009-2014 döneminde Türkiye’de gerçekleşen projelere ilişkin finansmanın yaklaşık 45-55 milyar doları banka kredisi kalanı da, öz kaynak katkısı ile sağlandı. Bu işlemlerde sağlanan banka kredisinin yüzde 90-95’inin ise Türk Bankaları tarafından sağlanması dikkat çekti. 


YERLİ BANKALAR BAŞROLDE


Bankaların finansmanını gerçekleştirdikleri proje ve satın alma kredileriyle ilgili kamuoyu ile paylaşılan duyurulardan derlediğimiz verilere göre, ekonomi gündemini yoğun olarak meşgul eden, 3. Köprü, Avrasya Tüneli, İzmir-İstanbul Otoyolu, elektrik dağıtım ve üretim özelleştirmelerigibi çok büyük...