29 / 04 / 2024

büyük şehirlerin isim listesi

büyük şehirlerin isim listesi

Yeni büyükşehir belediyesi olan iller de dahil Türkiye'de toplam 31 adet Büyükşehir Belediyesi bulunuyor. Peki hangi şehirler "büyükşehir" olma niteliğine sahip? İşte büyük şehirlerin isim listesi..

Uzman isim açıkladı: 2024'te asgari ücret bu kadar olacak! Ocak ayında asgari ücrete büyük zam geliyor

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Yerel seçim öncesi asgari ücrete ocak ayında da büyük bir zam bekleniyor. İşte detaylar...

Büyük İstanbul depremi 7 şehri vurabilir! Uzman isim tarih verdi, peş peşe açıkladı! 7'den büyük...

Jeofizik mühendisi deprem bilimci Prof. Dr. Haluk Eyidoğan, beklenen büyük İstanbul depremi ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu. Peki İstanbul depremi hangi şehirleri etkileyecek? 

İslam Memiş altın ve dolarda yaşanacak büyük tufanın tarihini verdi: Ben elde olanı sattım diyerek duyurdu

Altın ve dolar piyasasında yaşancak büyük tufan ne zaman kopacak. Piyasaların yakından takip ettiği bir isim olarak son dönemde ismi ön plana çıkan İslam Memiş, altın ve dolar alacaklara çok çarpıcı uyarılar yaptı.

Kayseri Büyükşehir 2016'da 550 milyonluk yatırım yaptı!

2016 yatırımlarını değerlendiren ve 2017 yılında yapılacak olan yatırımlar hakkında bilgi veren Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, başka şehirlerin erişemeyeceği ölçeklerde yatırım yaptıklarını söyledi.

Kocaeli Büyükşehir Meclisi'nin gündeminde imar değişiklikleri var!

Kocaeli Büyükşehir Belediye Meclisi'nin Eylül Ayı Olağan Toplantısı 22 Eylül Perşembe günü saat 15.00'de başlayacak. Toplantı gündeminde imar planı değişiklikleri ile, isimsiz bazı cadde ve sokaklara yeni isim konulması konulan ağırlıklı yer alıyor.

Demir İnşaat'tan Büyükçekmece basketbol takımına sponsorluk desteği!

Demir İnşaat isim ve forma sponsoru olduğu Büyükçekmece basketbol takımıyla Avrupa liglerine katılmayı hedefliyor. Hamit Demir, tüm patronları spora destek olmaya çağırıyor.

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol takımının isim sponsorluğunu üstlendi!

Demir İnşaat, 2015-2016 yılı Basketbol Süper Ligi'nde mücadele edecek Büyükçekmece Basketbol takımının isim sponsorluğunu üstlendi.

Demir İnşaat, Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın isim sponsoru oldu!

İnşaat sektörünün köklü markası Demir İnşaat, Basketbol Süper Ligi’nin yeni ekiplerinden Büyükçekmece Basketbol Takımı’nın isim sponsoru oldu.

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol takımı Avrupa'yı hedefliyor!

Demir İnşaat, 2015-2016 sezonunda Basketbol Süper Ligi'nde (BSL) mücadele edecek "Büyükçekmece Basketbol"a hem isim hem de forma sponsoru oldu. Takım, bu yıl "Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol" ismiyle devam edecek.

Demir İnşaat Büyükçekmece basketbol takımına sponsor oldu!

2015 – 2016 yılı Basketbol Süper Ligi’nde mücadele edecek Büyükçekmece Basketbol takımının isim sponsorluğunu Demir İnşaat üstlendi.

Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol Takımı'nın isim sponsoru!

Demir İnşaat, Büyükçekmece Basketbol Takımı'nın isim sponsoru oldu. Takım, 2015- 2016 sezonunda Süper Lig'de "Demir İnşaat Büyükçekmece Basketbol" ismiyle mücadele edecek.

Mustafa Dündar: Dönüşümde özel sektörün rolü büyük!

Türkiye'deki kentsel dönüşüm ve modern şehirlerin en büyük buluşması olarak adlandırılan "Modern Şehircilik ve Kentsel Dönüşüm Zirvesi"nin Bursa ayağı tamamlandı.

Konya Stadı'nın adı 1 yıllığına Konya Büyükşehir Torku Arena oldu!

Yeni yapılan Konya Stadı'nın isim sponsorluğu imzalanan protokolle 3 milyon dolar karşılığında 1 yıllığına resmen, 'Konya Büyükşehir Torku Arena' olarak değişti. İsim değişimi için protokol imzalandı.

büyük şehirlerin isim listesi Haberi

büyük şehirlerin isim listesi

Büyük şehirlerin isim listesi!

Büyükşehir belediyeleri; en az üç ilçe veya ilk kademe belediyesini kapsayan, bu belediyeler arasında koordinasyonu sağlayan; kanunlarla verilen görev ve  sorumlulukları yerine getiren, yetkileri kullanan; idari ve mali özerkliğe sahip ve karar organı seçmenler tarafından seçilerek oluşturulan kamu tüzel kişisi olarak tanımlanıyor.


Büyükşehir belediyeleri kanunu gereğince; Belediye sınırları içindeki ve bu sınırlara en fazla 10.000 metre uzaklıktaki yerleşim birimlerinin son nüfus sayımına göre toplam nüfusu 750.000'den fazla olan il  belediyeleri, fizikî yerleşim durumları ve ekonomik gelişmişlik düzeyleri de dikkate alınarak, kanunla büyükşehir belediyesine dönüştürülebiliyor.


Türk belediyeciliğine 1984 yılında giren Büyükşehir belediyeleri, üst kademe belediyeler olarak ifade ediliyor. 


Bu belediyeler 1982 anayasasının 127. maddesindeki "büyük yerleşim yerlerinde özel yönetim biçimleri oluşturulabilir" hükmüne dayanılarak 1984 yılında kurulmaya başlanmıştır. 


Türkiyedeki Büyükşehir Belediye sayısı...