28 / 04 / 2024

Uzman isim açıkladı: 2024'te asgari ücret bu kadar olacak! Ocak ayında asgari ücrete büyük zam geliyor

Uzman isim açıkladı: 2024'te asgari ücret bu kadar olacak! Ocak ayında asgari ücrete büyük zam geliyor

Asgari ücret 1 Temmuz itibarıyla yüzde 34 artışla net 11 bin 402 liraya yükseltilmişti. Yerel seçim öncesi asgari ücrete ocak ayında da büyük bir zam bekleniyor. İşte detaylar...



Ocak ayına yaklaşırken, milyonlarca çalışanın asgari ücret zammı konusundaki merakı artıyor. Temmuz ayında yapılan yüzde 34'lük zam, enflasyon rakamlarının gerisinde kaldı ve bu nedenle asgari ücretin ne kadar olacağı büyük bir merak konusu haline geldi. Ocak 2024 için umutlar yüksek, çünkü yerel seçimler öncesinde büyük bir zam beklentisi var.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, asgari ücret zam tahminlerini değerlendirdi ve net bir rakam verdi. İşte 2024 asgari ücret zammı hakkında bilgiler:

1 Temmuz'da yüzde 34'lük bir artışla net 11 bin 402 lira olan asgari ücret, yerel seçimler öncesi tekrar büyük bir zam bekliyor.

Hükümetin aldığı karar doğrultusunda, asgari ücret artışı artık temmuz ayında ele alınmayacak.

Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, katıldığı bir canlı yayın programında yaptığı değerlendirmede, Orta Vadeli Program'daki gibi yüzde 65 enflasyon oranının çıkması durumunda daha yüksek artışlar beklediğini belirtti ve "Asgari ücrette hükûmetin eli daha rahattır, çünkü cebinden para çıkmayacak. Daha yüksek artışlar olmasını ister." dedi.

Erdursun şunları ifade etti:

"Eğer yüzde 38'lik bir artış olursa, asgari ücret 15 bin 750 lira seviyesine çıkar. Ancak yüzde 50 civarında bir artış olması durumunda, asgari ücretin yüzde 50'lere yakın bir artışla güncelleneceğini düşünüyorum. Çünkü 2024'ten itibaren Temmuz ayında asgari ücrete zam yapılmayacağı açıklandı. Bu nedenle yüzde 50'lere yakın bir artışla asgari ücret, 17 bin lirayı aşabilir."

2024 asgari ücretinin ne kadar olacağına dair beklentiler ve tahminler, çalışanlar ve işverenler için önemli bir konu olarak gündemdeki yerini koruyor. Şu an asgari ücret net net 11 bin 402 lira olarak çalışanlara ödeniyor. Bakalım; 2024 yılında asgari ücret ne kadar olacak? Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun'un tahminleri tutacak mı?

SON DAKİKA! 4.8 şiddetinde deprem!

Erken emeklilik için onay çıktı; Yaş ve prim şartı değişti

İstanbul'da yarın toplu ulaşım ücretsiz mi olacak?

 


Geri Dön